הצפון הנכון: המסעדות והמעדניות הכי טובות של צפון תל אביב

הדסון (צילום דן פרץ)
הדסון (צילום דן פרץ)

רוב ההייפ הקולינרי של תל אביב אמנם נמצא במרכז ובדרום העיר, אבל זה ממש לא אומר שתושבי הצפון צריכים לחפש חניה בכל פעם שהם רוצים לאכול ארוחה מצוינת. למעשה, הנה 13 מקומות שגם לתושבי המרכז כדאי לצאת למסע צפונה עבורם

21 ביולי 2022

1. הדסון

"הדסון היא גם סטייקהאוס ניו יורקי מהליגה הראשונה וגם דיינר פרוגרסיבי משודרג (זה מונח שהמצאנו), ואת שניהם היא עושה באופן כמעט מושלם. אבל בעולם האמיתי קשה להתעלם מהעובדה שהרגע הזמנת סטייק בסכום שמאכיל משפחה במשך שבוע", מסכם המבקר שלנו את הדיסוננס במסעדה המוערכת.
מה אוכלים בשר, בשר ועוד בשר.
הדסון, הברזל 27

חלונות ניו יורק בהדסון (צילום: דן פרץ)
חלונות ניו יורק בהדסון (צילום: דן פרץ)

2. M25

מסעדה מוערכת לא פחות מקודמתה ברשימה ואחות לספוט הקרניבורי המפורסם משוק הכרמל. הנתחים מגיעים מאטליז מיטמרקט והם מוגשים ללא רעש וצלצולים, על רקע המרכז המסחרי הישן ברמת אביב הירוקה.
מה אוכלים עראייס, חלקי פנים לאמיצים (לב שור, לשון) וקראק פאי – היישר מהאיש שהביא אותו לארץ.
M25, ברודצקי 15

3. חוות צוק

מסעדת בשר ומעדנייה ארטיזנלית נוספת שהיינו שמחות לקבל סניף שלה גם במרכז העיר. במהלך הקורונה, השיק שף אסף שנער את "צוציק", ליין המבורגרים מהטובים שפגשנו. בתום הסגרים המסעדה שבה לפעילות מלאה, צוציק נשאר, וכל העסק התרחב עוד יותר לכדי ערבי שף מיוחדים שבהם מוגש תפריט ספיישלים (ימי חמישי פעמיים בחודש).
מה אוכלים כריך מינוט סטייק פילה, צוציק. ובכלל, כל מה שיוצא מהמטבח
חוות צוק, משה פרלוק 5

צוציק אבל לא פראייר (צילום: נתנאל ישראל)
צוציק אבל לא פראייר (צילום: נתנאל ישראל)

4. טורקיז

מוסד בן יותר מ־30 שנה שאינו נזקק לתעלולי יח"צ ושומר על עקביות מרשימה. קהל הלקוחות הנאמן משתייך בעיקר לאצולת הבלינג, אך המקום מסביר פנים גם למי שאינה מאובזרת בפראדה.
מה אוכלים ברזאולה מוואגיו אוסטרלי, סלט ירקות קצוץ (כן, כן) וצלעות טלה
טורקיז, הרצל רוזנבלום 6

5. קצבייה באופנהיימר

יש לנו חולשה לשף ישראל אהרוני, שגם בגיל 70 עדיין משאיר אבק לשפים ומסעדנים בני מחצית מגילו ואף פעם לא מפסיק לחדש. בקצבייה באפנהיימר, אחות לסניף השוקק של שינקין, אפשר למצוא אוכל מוכן, יין וכל מה שיסדר לכם את ארוחת הגורמה של הערב.
מה אוכלים עוף בגריל, רוסטביף, סלטים ועוד
אופנהיימר 11, נווה אביבים

6. דליקטסן

ניד ווי סיי מור? זה הדליקטסן.
מה אוכלים כל מה שיש עליו חותמת של רותי ברודו. זאת רותי ברודו.
אופנהיימר 9, נווה אביבים

דליקטסן (צילום: יחסי ציבור)
דליקטסן (צילום: יחסי ציבור)

7. גלוטריה

אם טרם שמעתם על הגלוטריה כנראה שאין לכם מה לעשות בצפון הממש רחוק של העיר או שאין בקרבתכם אדם רגיש לגלוטן. תחת השם הלא-הכי-סקסי, אם להיות עדינים, מסתתרת תצוגה מרשימה של מנות שף, מאפים מלוחים ומתוקים, מוצרי מעדניה ועוד ועוד – והכל ללא גלוטן. מקום עם אוכל טעים, אסתטי ומפתיע.
מה אוכלים פיצות (עם אופציה גם לגבינת שקדים טבעונית), ניוקי צרוב וירוקים, טארט תפוחים ושטרויזל טף
גלוטריה, אריה דיסנצ'יק 5

8. גרקו

אפשר לאהוב את צביקי עשת ואפשר שלא, אך רמת האנרגיות והדרייב העסקי שלו מעוררי הערכה. עד שיפציע במוחו רעיון חדש, גרקו באזורי ח"ן פועל כשילוב של מעדניה ואוזריה באווירה יוונית, מינוס הים ברקע.
מה אוכלים ספנקופיתה, בוגאצה ולוקומדס
גרקו, אורי צבי גרינברג 25

9. אגתה

אם בשמיים יש מעדניה, אין ספק שהיא בדיוק כמו – או לפחות דומה מאוד לאגתה. גבינות מיובאות, נקניקים ובשרים, חרדלים, חומצים, רטבים, פסטה ועוד ועוד מפארים את המדפים והמקררים בתצוגה גרגרנית משל היינו פריז. חד משמעית מהספוטים הבודדים שמצדיקים עמידה בפקקים ברמת בחייל.
מה אוכלים כל מה שעושה חשק + חמאת בורדייה ששווה את משקלה בזהב (וגם עולה כמותו)
אגתה, ראול ולנברג 24

אגתה (צילום: אנטולי מיכאלו)
אגתה (צילום: אנטולי מיכאלו)

10. ליאו בלומס

זו לא מסעדת פאר וגם לא מזללת רחוב אופנתית, אך בבר האירי הוותיק יש תמיד בירה קרירה וקסם נוסטלגי שובה לב. בימים שבהם מתקיימים משחקי כדורגל וכדורסל חשובים המקום מפורק ושמח במיוחד.
מה אוכלים המבורגר וצ'יפס, שפרד'ס פאי
ראול ולנברג 24

 

11. בבקה פיצה

האחיות קורל ושיר גורן הן נשות עסקים מצליחות שהקימו אימפריית פחמימות מפוארת. בגלל הפיצרייה בצהלה אפילו ראינו לרגע בצפון העיר אופציית מגורים לגיטימית – עד שנפתח הסניף בכיכר הבימה ויכולנו להישאר בבועה שלנו.
מה אוכלים פוקאצ'ה עלי גפן, פיצה בצלצלים וריבת בצל
משה סנה 21

הפיצה של בבקה. צילום: גיל אבירם
הפיצה של בבקה. צילום: גיל אבירם

12. סוליקה

המעדנייה של שף אבי ביטון (קפה פופולר) עושה חשק לקחת סל וללקט לתוכו סלטים, קציצות, ממרחים ותבשילים ביתיים, מהסוג שבדרך כלל מוצאים בסירים של סבתא.
מה אוכלים מטבוחה של סבתא סוליקה, קובה אורז, לביבות פראסה
איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19 (מרכז שוסטר)

13. יאוזה

היזם יקי כביר (סרפינה) לקח על עצמו לקדם את הקולינריה בחלקו המערבי של רחוב אינשטיין. אל תתנו לעיצוב הסקסי־אוריינטלי לבלבל אתכם, כי הסושי המוגש כאן מפתיע באיכותו.
מה אוכלים רולים, דאמפלינגס וקוד במיסו
יאוזה, איינשטיין 10

יאוזה (צילום: יהונתן בן חיים)
יאוזה (צילום: יהונתן בן חיים)