"אנשים אוהבים לקנות משהו שיש לו ערך מוסף, שקצת נותן תקווה"

עלאא סויטאת ואדם זיו הקימו יחד את גלידריית בוזה. איזה טיפ יש להם למי שרוצה לפתוח עסק משותף ואיזה טעם גלידה הכי מזכיר דו קיום?

עלאא סויטאת ואדם זיו, מייסדי בוזה (צילום: איליה מלניקוב)
עלאא סויטאת ואדם זיו, מייסדי בוזה (צילום: איליה מלניקוב)
7 בנובמבר 2018

עלאא סויטאת (35), מייסד ומנהל התפעול של בוזה ובעלים של מסעדת אלומה
אדם זיו (32), מייסד ומנכ"ל בוזה, מוזיקאי וסטודנט בעברית
עובדים יחד זה שש שנים וחצי

"הסתובבתי בגליל וחיפשתי שותף ערבי להקמת גלידרייה בשותפות יהודית-ערבית בכפר בגליל", מספר אדם על ההתחלה של העסק המשותף, "עלאא הוא הבעלים של מסעדת אלומה שבתרשיחא ובאחד החיפושים נפגשנו במסעדה שלו. מהרגע הראשון היה חיבור טוב והבנו שיש לנו הרבה במשותף בראיית העולם וככה גם הגיעו המפגש השני והשלישי".

מה החוויה הכי מעצימה שעברתם בעבודה המשותפת?

"לפני שנה זכינו בפרס Aim2florish היוקרתי שמוענק מטעם האו"ם ואוניברסיטת Case Western בקליבלנד. הפרס ניתן ל־16 עסקים שעושים טוב בעולם על פי החזון של האו"ם לעולם טוב יותר".

יש הבדל בין לעבוד עם מישהו יהודי למישהו ערבי?

"ברור שקיימים הבדלי תרבויות, זה גם האתגר והכיף שבהקמת עסק כזה – להכיר אנשים שהם קצת שונים ממך. בכל אופן, בבוזה אנחנו שמים דגש על אמון הדדי וכבוד הדדי כמפתח לחברה בריאה שנהנית מהשוני ולא סובלת ממנו".

גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

איך אנשי עסקים אחרים בתחומי המסעדנות והמזון מגיבים לשיתוף הפעולה?

"אנשי המסעדנות שאנחנו באים איתם במגע מפרגנים מאוד, ניתן לומר שזה אפילו עוזר בשיווק. אנשים אוהבים לקנות משהו שיש לו ערך מוסף שקצת נותן תקווה, וזה בכלל לא משנה מאיזה צד של המפה הפוליטית הם. שיתוף פעולה כלכלי זה משהו שכמעט כולם מבינים את הערך שלו".

יש לכם המלצה לבעלי עסקים קטנים שרוצים לפתוח מיזם משותף כמוכם?

"אמון הדדי וכבוד הדדי, זה בסיס להכל".

אם דו קיום היה טעם גלידה, אילו טעמים הייתם מכניסים לתוכה? 

"קשיו וטופי מלוח, כשהשלם גדול מסך חלקיו. אצלנו קוראים לזה – קשיופאה".