הדרינקים המושלמים להתחמם איתם בחורף

עם תבלינים חמים, חומרי גלם עונתיים או כאלה שפשוט מוגשים חם. קוקטיילים חורפיים הם התחליף הכי מהנה שאנחנו מכירים לציפרלקס ולחיסון נגד שפעת. הנה 10 קוקטיילים שאתם חייבים לעצמכם כשקר

לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
18 בינואר 2018

1. Gin De Chartreuse | VONG

ג'ין ואננס נשמעים כמו מרכיבים קיציים קלילים, אבל אז באים שארטרז, סאוור, חלבון ביצה ואנגוסטורה ויוצרים יחד קוקטייל חמוץ וקטיפתי שמתאים לחורף התל אביבי. המחיר הנגיש הוא עוד בונוס בתשומת הלב שנותנים במסעדה הווייטנאמית לתחום הקוקטיילים. 39 ש"ח.

וונג

2. דוקטור ביזארו | לה אוטרה

וויסקי פיימוס גראוס וסינגל מאלט גלנגוין, מזקל דל מאגיי וידה, סירופ סלרי, מיץ לימון,  טבסקו ירוק וג'ינג'ר ביר מרכיבים קוקטייל עוצמתי חריף ומעושן, שיכול לתפקד כגרסת שאמאנים לתרופת הצינון של סבתא. 58 ש"ח.
לה אוטרה

לה אוטרה. צילום: אנטולי מיכאלו
לה אוטרה. צילום: אנטולי מיכאלו

3. Hot Buttered Rum | גסטרום

קוקטייל חם שמחליק בגרון מרום מיושן, ברבן פור רוזס וחמאה מזוקקת מתובלת בפולי קקאו וציפורן. המשקה מוגש בספל חרסינה עם פרוסת תפוז דם מיובש, והחום משחרר שמנים אתריים בריח של פרדס בחורף. 48 ש"ח.
גסטרום

4. PB & Jack | מוטל

בבר של אנשי האימפריאל ודה לוקס משקשקים ג'ק דניאלס דבש, יין פורט, חמאת בוטנים וחלבון ביצה לקוקטייל מתוק־מלוח. ביסקוויט וריבה לקישוט מדגישים את האופי האמריקאי־מושחת של הכמעט קינוח הזה. 54 ש"ח.
מוטל 

מוטל. צילום: גלעד ליבנת
מוטל. צילום: גלעד ליבנת

5. Fujiki | אולטרה קוקטייל בר

בסאקה בר החדש מול השגרירות האמריקאית מגישים קוקטייל שפירוש שמו "הרים מושלגים" מסאקה לא מסונן, טקילה דון חוליו, יוזו ובננה. הוא מוגש בכוס ששפתה מקושטת בפופקורן מקורמל גרוס. טייק אוף יפני מתוק־מעושן ומקורי למרגריטה. 52 ש"ח.
הירקון 78 תל אביב, 9330339־03

אולטרה קוקטייל בר. צילום: תומר פולג
אולטרה קוקטייל בר. צילום: תומר פולג

6.  223 | Original Sin

מתוך קולקציית הקוקטיילים החורפיים של הבר הוותיק הכי אהבנו את זה שמשוקשק מדלעת אפויה, ברבן בעשבים, ליקר אפרסק מעושן, וניל ותה שחור – טעמים של שלג (שאין פה) ואח מבוערת (שיש רק לעשירים). 54 ש"ח.

223

Original Sin. צילום: בן יוסטר
Original Sin. צילום: בן יוסטר

7. כמו פעם | ליילה

בגסטרו בר החדש בכובשים מגישים קוקטייל מרום כהה מתובל בהל ופולי קפה, ורמוט חוואיג' ביתי וביטר תפוזים – תחליף אלכוהולי לקפה סטייל כרם התימנים מתפריט שעליו חתומים ריי וייט ועומר גזית. 52 ש"ח.
ליילה

לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

8. Bloody cachaca | מוצ'ה

בניגוד לדעה המקובלת שקוקטייל על בסיס מיץ עגבניות – בלאדי מרי למשל – צריך להיות חריף, הבלאדי קסאשה בבר החדש של קבוצת טפאו מתובל ומתקתק, סמיך ועדין. לקסאשה מוסיפים מעט ברנדי וסירופ על בסיס סומק מתוצרת בית, ומקשטים בארומות של חורף: כוכב אניס וקליפת ליים. 58 ש"ח.

מוצ'ה 

9.LULLABY | דאבל סטנדרט

קוקטייל מתוק וחם ממוצרט שוקולד, קוניאק קורוואזיה VSOP, חלב אורז וליקר עשבים אוורנה. תיבול קינמון ופלפל אנגלי קצת זורק את הדרינק לכיוון של צ'אי הודי, ועם כרבולית ופטריית חימום החורף פתאום יותר נסבל. 46 ש"ח.

דאבל סטנדרט

דאבל סטנדרט. צילום: זיו כהן
דאבל סטנדרט. צילום: זיו כהן

10. Holy Water | בלבוי

אפשר לסמוך על אנשי הבלבוי שלא יסמכו על יצרני המשקאות ויכינו לחורף קוקטייל יבש וחמוץ מעט מוודקה בהשריית מסטיקה, סירופ אקליפטוס מתוצרת בית, ליים טרי, יין לבן יבש ושרף של מור. צריך לטעום ולהריח כדי להבין את הפרשנות המקורית לטעמי יער בגשם. 56 ש"ח.

בלבוי

עשו זאת בעצמכם: קוקטייל LULLABY של דאבל סטנדרט

החומרים ל־3-2 קוקטיילים:
500 מ"ל חלב אורז
25 מ"ל סילאן
25 מ"ל אוורנה אמארו (ליקר עשבים איטלקי)
4־5 מקלות קינמון
8־9 גרגירי פלפל אנגלי
10 מ"ל ליקר מוצרט שוקולד
125 מ"ל קורוואזיה VSOP

ההכנה:

שמים בסיר קטן חלב אורז, אוורנה אמארו, סילאן, מקלות קינמון ופלפל אנגלי. כשהתערובת מתחילה לרתוח מנמיכים את האש. מבשלים דקה, מורידים מהאש ומוסיפים את הקוניאק והמוצרט שוקולד. מערבבים ומגישים.