סערה בכוס קפה

בית קפה חדש באבן גבירול יעורר אתכם לדסקס על מקור פולי הקפה

Mae. צילום: אורן זיו
Mae. צילום: אורן זיו
12 בפברואר 2014

הכניסה לאספרסו בר של MAE דומה לגיחה לתוך טבלאות שוקולד: המקום כולו צבוע בגוני חום חמימים, למעט דלפק הבר העשוי שיש לבן בסגנון איטלקי, ומערך מכונות הקפה שכולו נירוסטה. יהונתן שרף שפתח את המקום נכנס לעסקי הקפה בעקבות ביקור בחוות הקפה של קוסטה ריקה, שם נולדה אשתו גבריאלה. בהתחלה הוא ייבא את הקפה והותיר אותו בשקים בחנות הקונספט שפתח בלב שוק הכרמל (ברחוב שפר 3) ועכשיו החליט לפתוח אספרסו בר של ספשילטי קפה.

כל לקוח שנכנס אל הבר מקבל כוס קפה העשוי מפולים שונים – כל זן מגיע מחווה אחרת. הפולים נטחנים ברגע ההזמנה: קפה שחור, קפה הפוך, אספרסו, בטעמים חזקים או מעודנים – הכל משוקלל לתוך כוס אחת. כוסות הקפה מתומחרות סביר (8 ש"ח אספרסו, 12 ש"ח קפוצ'ינו, אין תוספת מחיר לחלב סויה). אבל המטרה היא בעצם להפנות את תשומת לבם של הלקוחות לקפה הנמכר במשקל ומוצג על המדפים (35־50 ש"ח ל־ 250 גר'). אפשר לשבור את טעמי הקפה בשוקולד של איקה (5 ש"ח ליחידה) בכריך או במאפה בוקר. ברחבי העולם קיימים כבר ציידי קפה שנוסעים במיוחד כדי לטעום קפה תוך כדי מצמוצי שפתיים, ונראה כי מתחיל להתעורר ביקוש ללגימת קפה המעוררת שיחה על מקור הזנים, אופן שמירתם, הבאתם לארץ וייחוד הפולים. מזכיר לכם שיח על יין? כנראה לא במקרה.

MAE, אבן גבירול 98, 5102267־03, ראשון־חמישי 7:00־21:00, שישי 7:00־16:00 (בתקופת הרצה- שעות הפעילות עלולות להשתנות)

לדף של Mae