6 מלונות ירושלמים ששווה להגיע אליהם לארוחה

הקיץ הנוכחי מסתמן כתור הזהב של הקולינריה הירושלמית בבתי מלון. עם אחוז יחסית גבוה של תיירים רצוי שיהיה פתרון קולינרי ראוי אין האוס. עם פתיחתו של מלון הרברט סמואל והמסעדה בו, אספנו את המלונות עם המסעדות (ובר אחד) הכי טובים בעיר הקודש

הרברט סמואל ירושלים
הרברט סמואל ירושלים
8 בספטמבר 2016

הרברט סמואל | הרברט סמואל

מלון הבוטיק החדש של קבוצת נקש נפתח בלוקיישן הכי מרכזי שיש מעל כיכר ציון, דקה הליכה ממדרחוב נחלת שבעה ו-10 דקות משוק מחניודה. סלי קניות אין צורך להביא מהבית כי מקבלים אותם במתנה, וזו רק דוגמה אחת לתשומת הלב לדברים הקטנים. בלובי אפשר לנוח על קפה וכריך או סלט, תוך עלעול בספרי אופנה ואמנות או התרשמות מהצילומים ההיסטוריים שעל הקירות. המעצב דניאל חסון עיצב את החדרים בסגנון קלאסי-על זמני כמפלט רגוע מהבלגן שבחוץ. יהלומים בכתר יש שניים: הספא בקומת המרתף עם חדר כושר מדוגם ובריכה מקורה יפהפייה, ומסעדת הרברט סמואל בקומת הגג.

מה אוכלים? המסעדה הכשרה הולכת בעקבות שתי אחיותיה הגדולות (בתל אביב ובמלון ריץ בהרצליה מקבוצת עדי'ס לייף סטייל). השף אורן ירושלמי בילה בהן חודשים ארוכים והרכיב תפריט שממשיך את הקו הקולינרי של מסעדות הקבוצה (כולל סלט העגבניות האיקוני מינוס גבינה), ומושפע מהאופי של ירושלים, השווקים וההרים שמסביב. ביבי כבר היה, עכשיו תורכם.

כמה עולה? מ־1,170 ש"ח

רח' שמאי 25, כיכר ציון, 5600600־02

הרברט סמואל ירושלים. צילום: שירן כרמל
הרברט סמואל ירושלים. צילום: שירן כרמל

לה רג'אנס | המלך דוד

על ההיסטוריה של מלון המלך דוד ומקומו בתולדות ירושלים אפשר לכתוב ספר, שאכן כבר נכתב. המבנה דמוי הארמון אירח שועי עולם (קלינטון, סאדאת, סטיבן הוקינג ובונו הם רק כמה מהם) ולאורך כל התקופה שומר על הדרת פנים והתנהלות קלאסית. אולי זו הסיבה לכך שנדרשו 80 שנה כדי לפתוח במלון בר יין. הבר ממוקם סמוך לחדר הקריאה המיתולוגי, שעל השולחן שבו נחתם הסכם השלום בין ישראל וירדן, ויש בו אווירה אלגנטית אך לא מעונבת מדי. במו עינינו ראינו אורחת חולצת נעליים ומתיישבת בישיבה מזרחית על אחת הספות העמוקות.

מה אוכלים? במסעדת לה רג'אנס אפשר להתרשם מכישוריו של שף המלון דוד ביטון, ילד פלא בן 33 שמחזיק בתפקיד כבר עשור. ארוחת הטעימות (380 ש"ח) היא תצוגת תכלית מרשימה שמגיעה לשיא ברביולו ברווז ושימג'י אוורירי ומרהיב.

כמה עולה? מ־2,250 ש"ח

מלון המלך דוד, רחוב המלך דוד 23, 6208888־02

לה רג'אנס. צילום: יורם אשהיים
לה רג'אנס. צילום: יורם אשהיים

ערבסק | אמריקן קולוני

לפני שמתחילים לדבר על מה שקורה באמריקן קולוני חשוב לנתץ את אלמנט הפחד. המלון נמצא אמנם בירושלים המזרחית אך קל מאוד להגיע אליו והרבה פחות מלחיץ מאשר להתברבר במאה שערים למשל. הצוות דובר אנגלית וערבית אך גם עברית, כך שמכשול השפה הוסר. כשכל זה נאמר, אמריקן קולוני הוא קפיצה קטנה לחו"ל בלי לעבור בנתב"ג: החל מבליל השפות ברקע דרך האדריכלות והצילומים העתיקים ועד להיסטוריה (הסכם אוסלו נרקם בשתי סוויטות במלון שנסגרו לקהל למשך כמה חודשים). 95 סוויטות מחולקות לשש קטגוריות, ונעות מוואו ועד ללסת נשמטת. היפות ביותר נמצאות בבניין המקורי מאמצע המאה ה־19 אך גם החדשות יחסית מצליחות להיות היסטוריות והיסטריות בדרכן.

מה אוכלים? בקיץ ההסעדה יוצאת החוצה אל גנים שטובלים בצמחייה מטופחת, שם הוקם בר עונתי עם תפריט מזרח־תיכוני מסורתי (אבל לא רק). אפשר למצוא בו עשרות קוקטיילים, לצד פוקאצ'ות טריות ופיצות (למשל, עם פרושוטו) שיוצאות מהטאבון, גריל פחמים שמנפק מנות ברביקיו, וכן הברקות כמו פלאפל שרימפס – מיתרונות האין־כשרות.

כמה עולה? מ־1,200 ש"ח

לואי ונסן 1, 6279777־02

The Garden Terrace. צילום: שלומי כהן
The Garden Terrace. צילום: שלומי כהן

Roof Top | ממילא

על מלון ממילא חתומים האדריכל משה ספדי והמעצב פיירו ליסוני, שמות מהגדולים בתחומם שיחד יצרו חוויית אירוח ברמת חמישה כוכבים. החדרים מרווחים ומפנקים, הספא משובח ואת הריהוט מהלובי היינו שמחים לאמץ, אך מי שגונב את ההצגה הוא הנוף.

מה אוכלים? לממילא יש את הנוף הכי יפה בירושלים, והמקום האסטרטגי ביותר לצפות בו הוא ממסעדת ROOF TOP שבגג. לכאן תרצו להביא את הדוד העשיר מאמריקה שיתעלף מהפנורמה, יזמין אתכם לפילה בר ים צלוי עם ירקות מקורמלים, ימזוג יין מבציר נחשק וישלם את החשבון. את הסיגר שאחרי תעשנו במירור בר, שנחשב למקום בילוי מבוקש בעיר הקודש. אם הדוד תפרן יחסית אך קולי, קחו אותו לבראנץ' היווני שמתקיים ביום שישי במסעדת HAPPY FISH החלבית שבקומת הקרקע. מזטים למרכז השולחן, סלסלת לחמים, שקשוקה ירוקה וקציצות דג ברוטב הולכים מעולה עם אוזו ומוזיקה חיה ממיטב יצירות דלארס ושות'.

כמה עולה? 1,800 ש"ח

שלמה המלך 11, 5482222־02

ממילא. צילום: אנטולי מיכאלו
ממילא. צילום: אנטולי מיכאלו

The Garden Terrace | וולדורף אסטוריה

מלון וולדורף אסטוריה שנפתח במרץ 2014 הוא אחד המלונות המפוארים בירושלים, אם לא המפואר שבהם. מבנה איקוני ששופץ במשך 6 שנים בהשקעה של 150 מיליון דולר והפך למופת של אירוח לפי מסורת הרשת הוותיקה. החדרים מאובזרים למשעי, כולל מסך טלוויזיה בחדר הרחצה למקרה שדחוף לכם לבדוק מהמקלחת מה קרה בבורסה. כל גחמה זוכה למענה בתנאי שחשבון הבנק יכול לעמוד בנטל.

מה אוכלים? THE GARDEN TERRACE, בר הקיץ החדש של וולדורף אסטוריה, הוא התוספת האחרונה למערך הקולינרי במלון המפואר. הנוף שנשקף מהגג הוא פרייסלס וגם התמחור מאופק באופן מפתיע (35/ 45/ 55 ש"ח למנה). התפריט מוגדר כטאפאס ים תיכוני ולכן אפשר למצוא בו את הגראבדלקס והסביצ'ה הצפויים לצד ממולאים ולחי עגל בבישול איטי בעלי אופי ירושלמי. הבר, כמו גם ארוחת הבוקר שפתוחה לקהל (155 ש"ח לאדם), מאפשרים גם למי שאינו נמנה עם האלפיון העליון לחוות את האלגנטיות היוקרתית של הוולדורף. החדרים ומסעדת פאלאס של השף איציק מזרחי ברק הם כבר אופרה אחרת לגמרי, שמתאימה לזכייה בפיס או חתונה עם ג'ואיש פרינסס.

כמה עולה? מ־1,780 ש"ח

אגרון 26־28, 5423333־02

אימפריאל רד | מלון כרמים

מלון כרמים נמצא אמנם בדרך לירושלים אך הלוקיישן הפסטורלי והסוויטות המעוצבות הם המקום המושלם ל-getaway מהחיים עצמם. אימפריאל רד שנפתח לא מזמן מחליף את בר היין המנומנם, ועושה זאת בשיק תל אביבי שקורץ לאורחים ולתושבי הסביבה. בחלל אפלולי סטייל מועדון ג'ז נעים, ברמנים מקצועיים בחולצות לבנות ועניבות פרפר משקשקים קוקטיילים כמו באימפריאל התל אביבי, תחת מגבלות כשרות. התפריט מהודק ומדויק, ואם צריך לבחור רק מנה אחת ודרינק אחד לכו על באן טלה ותמרים ועל קוניאק בלייזר – קוקטייל עם אחוזי אלכוהול גבוהים שהכנתו מלווה בפליירינג פירומני.

כמה עולה? מ־1,180 ש"ח באמצ"ש והחל מ-1,880 ש"ח בסופ"ש

אימפריאל רד. צילום: בן יוסטר
אימפריאל רד. צילום: בן יוסטר

מלון כרמים, קריית ענבים, 02-5489809

* המחירים לחודש ספטמבר ללילה לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר

* המסעדות המופיעות בכתבה פתוחות לקהל הרחב ולא לאורחי המלון בלבד