ארנצ'יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך

9 בפברואר 2015

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אותנטית המורכבת מכדורי ריזוטו ממולאים בבייבי מוצרלה

המצרכים (ל-8 כדורים):

250 גר' אורז עגול איטלקי (ארבוריו מומלץ)

1 כף שמן זית

2 שיני שום קלופות ומעוכות

150 גר' (1 גביע) בייבי מוצרלה גד

1/2 כוס יין לבן

כוס וחצי ציר ירקות חם או מרק עוף

50 גר' חמאה

50 גר' פקורינו גד (מהמעדניה)

3 כפות קמח

3 כפות פרורי לחם

ביצה לציפוי

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

להכנת הריזוטו – מטגנים בשמן זית את השום עם חצי כפית מלח, מוסיפים את האורז לטיגון קל. מוסיפים יין לבן, ממשיכים לטגן עד אידוי ומתחילים להוסיף את ציר הירקות החם. מבשלים 18 דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה ואת גבינת הפקורינו תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול. מקררים.

להכנת הארנצ'יני – כאשר הריזוטו קר מכדררים את התערובת לכדורים בגודל של כ-40 גר' כל אחד. מכניסים לתוך כל כדור בייבי מוצרלה.מצפים בקמח, בביצה ובפירורי לחם (לפי הסדר הנ"ל) ומטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים מזהיבים.

אפשר להגיש עם גבינת פקורינו מגוררת מעל (אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני הגשה).

ארנציני