מתכון לפילה סלמון בקראסט – ביסטרו 56

אתם בקטע אסייתי? קבלו פילה סלמון בחלב קוקוס וג'ינג'ר

סלמון בקטע אסייתי, ביסטרו 56. צילום: אנטולי מיכאלו
סלמון בקטע אסייתי, ביסטרו 56. צילום: אנטולי מיכאלו
5 בדצמבר 2013

המצרכים (למנה אחת):

  • 250 גר' פילה סלמון
  • 480 גר' ניוקי תפו"א
  • 1 כף משחת קארי הודי
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מלח ופלפל 4 עונות לפי טעם

מצרכים לתערובת קראסט לסלמון:

  • 4 כפות גרגירי חרדל
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 2 כפות פלפל 4 העונות
  • 1 כף מלח גס

מצרכים לסלסה:

  • 4 שיני שום קצוץ דק
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות דקות
  • 2 גזרים קולפים חתוכים לקוביות דקות
  • 1 קולרבי קולף חתוך דק
  • 1 בצל חתוך לקוביות דק
  • חופן עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 200 מ"ל חומץ רגיל
  • 150 מ"ל מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולים קלות את החרדל ואת הכוסברה במחבת ומצננים. כותשים בעלי ומכתש. מוסיפים מלח גס ופלפל 4 עונות. את הסלסה מערבבים יום קודם ושמים במקרר. מצפים את החלק הפנימי של הדג בתערובת התבלינים, משמנים מחבת לוהטת במעט שמן זית. מטגנים את הדג ראשית על הצד של העור כ־2 דקות ואחר כך הופכים לצד של הקראסט למשך דקה וחצי. מכניסים לתנור עם הקראסט כלפי התבנית למשך 5 דקות נוספות על חום של 220 מעלות.

מרתיחים מים עם מלח ומוסיפים את הניוקי עד שהם צפים. במחבת אחרת מטגנים את השום והג'ינג'ר קלות, מוסיפים את חלב הקוקוס ואת הקארי ומתבלים במלח ובפלפל. מצמצמים ומוסיפים את הניוקי ואת העירית הקצוצה. מסדרים בצלחת עמוקה את הניוקי בתחתית ומעליו את הדג עם הסלסה.

למסעדה