מתכון לקציצות מוסר ים

מתי בפעם האחרונה הכנתם קציצה מדג? השף איל לביא עם מתכון לקציצות דג מוסר ברוטב עגבניות ופלפלים. לא לשכוח להתארגן גם על לחם טרי לניגוב

26 בינואר 2014

שף איל לביא, מסעדת רוקח ים

מצרכים (ל-4-5 מנות):

 

לקציצות הדג:

  • 800 גר' פילה מוסר טרי
  • 1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • צרור עלי כוסברה קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 2-3 כפות פירורי לחם (2-3 פרוסות לחם לבן ישן)
  • 2 כפות שמן זית

 לרוטב:

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות
  • 3 פלפלים (אדום, ירוק, צהוב) חתוכים לרצועות דקות
  • 1 בצל בגודל בינוני חתוך לרצועות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 5 שיני שום שלמות
  • ¼ כפית זרעי שומר
  • ½ ליים (או לימון ירוק)
  • 1 כפית צ'ילי ירוק טרי קצוץ
  • מלח
  • 1 כוס (150 מ"ל) פחית קרם קוקוס (לפחות 32% שומן)
  • 1 חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה: 

להכנת הדגים: בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (כ-4 ס"מ) ומעבירים לבישול ברוטב החם. 

להכנת הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומעבירים לסיר בינוני עם שמן זית, שום, זרעי השומר והצ'ילי ומבשלים על להבה בינונית. מגלענים את הלימון ופורסים לפרוסות דקות עם הקליפה ומוסיפים לסיר. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך (כרבע שעה-עשרים דקות). מוסיפים את חלב הקוקוס ואת עלי הכוסברה קצוצים וטוחנים בעזרת בלנדר ידני.

  1. מוסיפים את הפלפלים והבצל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את קציצות הדגים. מבשלים יחד כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך והקציצות מבושלות.