מתכון לחומוס גלילי

זה שאתם יודעים להתקשקש במטבח עם כל מיני מאכלים מפונפנים זה יופי, אבל מתי בפעם האחרונה הכנתם חומוס? רחהאב ג'השאן, אם משפחת ג'השאן בגליל, מנדבת את המתכון שעובר אצלה שנים במשפחה

חומוס (צילום: shutterstock)
חומוס (צילום: shutterstock)
27 בינואר 2014

מאת רחאב ג'השאן, ממשק משפחת ג'השאן יצרני שמן זית

מצרכים:

  • 1 ק"ג גרגרי חומוס
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 ק"ג טחינה גולמית
  • 3 שיני שום חתוך
  • 2 כפיות מלח
  • 1 לימון סחוט

אופן ההכנה:

משרים את החומוס במים למשך 12 שעות. מכניסים את החומוס עם שקית אבקת אפיה לסיר גדול מלא במים, מרתיחים ומבשלים עד שהקליפה יורדת בקלות. מסננים את החומוס ומעבירים אותו לקערה. מקררים.

מוסיפים את הטחינה, השום החתוך, המלח והלימון. מכניסים הכל למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.