מתכון למרק שום

נתנשק מחר: מתכון למרק שום וירקות שורש שישאיר לכם בפה טעם של חורף

מרק שום וירקות שורש, שפית טלי פרידמן. צילום: יוסי סליס
מרק שום וירקות שורש, שפית טלי פרידמן. צילום: יוסי סליס
5 בינואר 2014

שפית טלי פרידמן, האטלייה של טלי, שוק מחנה יהודה ירושלים

המצרכים (ל-10 סועדים):

  • 15 גבעולי שום צעיר (מסירים כ-5 ס"מ מהעלים הירוקים מכיוון קצה הגבעול העליון)
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 2 שורשי סלרי
  • ½ ק"ג תפוחי אדמה
  • 2 כרישה
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 3 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (המלצה)

אופן ההכנה:

בסיר כבד מטגנים בשמן זית את הכרישה והשומים (לאחר שנפרסו לעיגולים בעובי
סנטימטר). את השורשים ואת תפוחי האדמה קולפים וחותכים לעיגולים בעובי זהה.
מוסיפים אותם לסיר וממשיכים בטיגון קל עד לשקיפות – לא להזהיב (חשוב לשמור על
הצבע הלבן היפה של השורשים).

יוצקים את הציר לסיר יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. לאחר כ-45 דקות של בישול טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני (אין צורך בסינון). טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן. טועמים שוב ומבשלים עוד כרבע שעה. ניתן ואף מומלץ להוסיף כ-150 מ"ל שמנת מתוקה למי שרוצה להתאים את המנה לתפריט חלבי.