מתכון לריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין

לכבוד חג השבועות המתקרב, וגם לימי חול: מתכון לריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין

ריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין. צילום: אנטולי מיכאלו
ריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין. צילום: אנטולי מיכאלו
14 במאי 2014

מצרכים

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • 1 ענף רוזמרין
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

שמים את כל המרכיבים יחד בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 20 דקות. מוציאים את ענף הרוזמרין ומסננים דרך מסננת עם בד חיתול.

מגישים עם עגבניות וזיתים משובחים לצד לחם קלוי.

על הגאזטה בר יין

עם כ־80 סוגי יינות, תפריט קליל אבל קולע ולוקיישן מרכזי – מצליח הגאזטה להיות מפגש צעיר ואורבני נטול מחויבות ופוזה. הגאזטה נבחר במקום הראשון בתחרות פרסי האוכל של המגזין טיים אאוט בקטגוריית "בר היין הטוב ביותר".

 לגאזטה בר יין

יין עלמה SMV של יקב דלתון. צילום: יח"צ
יין עלמה SMV של יקב דלתון. צילום: יח"צ

המלצת הגשה: עלמה SMV

זהו ממסך מרתק של זנים מעמק הרון – שיראז, מורבדר וויונייה. בלנד של יינות מארבע חלקות שונות. חלקות השיראז והוויונייה הותססו יחד ועברו להתיישנות בחביות. לאחר שנה של יישון בנפרד, הורכב הבלנד הסופי המכיל גם את יין המורבדר. היין השביח בחביות במשך כ־14 חודשים. צבעו אדום־סגול כהה מאוד. באף עולים ניחוחות של פרחים, מעט אניס ופטל שחור. החך עשיר בטעמים, בעל גוף בינוני ומרקם קטיפתי ואלגנטי. מומלץ ביותר להגיש בטמפרטורה של 16־18 מעלות. היין מתאים במיוחד לליווי מנות בבישול ארוך כמו אוסובוקו טלה, קדירת זנב שור או צלי כתף עם ירקות שורש.