מתכון לקוסקוס עם עוף וחצילים

מחפשים תבשיל מנחם לערב שבת? קבלו מתכון פשוט לקוסקוס עם עוף וחצילים

קוסקוס עוף, צילום: אנטולי מיכאלו
קוסקוס עוף, צילום: אנטולי מיכאלו
22 בינואר 2014

שף מנה שטרום, עבור חברת קוסקוס מזון

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 1 שקית קוסקוס רגיל או דק
  • מעט שמן זית ישראלי איכותי
  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • עלי אורגנו טריים מחמישה גבעולים
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן (רצוי איטלקי)
  • 2 חצילים, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס על-פי הוראות ההכנה שעל גב האריזה.
  2. מחממים במחבת גדולה שמן זית, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים את השום ואת עלי האורגנו, מערבבים היטב ומוסיפים את רוטב העגבניות.
  4. את קוביות החצילים קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמתם (או לטגן אותם במחבת עם שמן לטיגון).
  5. מוסיפים את החצילים והזיתים לתבשיל. אפשר להוסיף מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.
  6. מגישים את הקוסקוס לצד המנה או במרכז הקערה.