מתכון לקוסקוס עם עוף וחצילים
מחפשים תבשיל מנחם לערב שבת? קבלו מתכון פשוט לקוסקוס עם עוף וחצילים
שף מנה שטרום, עבור חברת קוסקוס מזון
המצרכים (ל-6 מנות):
- 1 שקית קוסקוס רגיל או דק
- מעט שמן זית ישראלי איכותי
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות
- 5 שיני שום, קצוצות
- עלי אורגנו טריים מחמישה גבעולים
- 1 כוס רוטב עגבניות מוכן (רצוי איטלקי)
- 2 חצילים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס על-פי הוראות ההכנה שעל גב האריזה.
- מחממים במחבת גדולה שמן זית, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את השום ואת עלי האורגנו, מערבבים היטב ומוסיפים את רוטב העגבניות.
- את קוביות החצילים קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמתם (או לטגן אותם במחבת עם שמן לטיגון).
- מוסיפים את החצילים והזיתים לתבשיל. אפשר להוסיף מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.
- מגישים את הקוסקוס לצד המנה או במרכז הקערה.