יום הבוחר: השגנו לכם את המתכון לקרואסון של לה מולאן

לכבוד יום הבחירות בצרפת, גם אנחנו בוחרים, אלא שהבחירה שלנו הרבה יותר פריכה מלה פן או מקרון ובאמת יכולה להביא לשלום עולמי: קרואסון החמאה של לה מולאן. עד שלא תנסו את זה בבית, לא תדעו שזה לא מסובך כמו שזה נשמע. ויוה לה פראנס

או לה לה. קרואסון חמאה בלה מולאן. צילום: מוטי חיימוביץ'
או לה לה. קרואסון חמאה בלה מולאן. צילום: מוטי חיימוביץ'
23 באפריל 2017

לבצק:

40 גרם שמרים טריים

400 גרם שמנת מתוקה או חלב

1 קילו  קמח רגיל

200  גרם חמאה מומסת

30 גרם מלח

80 גרם אבקת סוכר

לקיפולים:

700 גרם חמאה

[tmwdfpad]אופן ההכנה:

במיקסר (עם וו לישה) מערבבים את השמרים, החלב והקמח. מוסיפים את המלח ואבקת הסוכר וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות בינוני מבחינת המרקם שלו, לא רק מדי ולא נוקשה מדי). מתפיחים פעמיים: התפחה ראשונה מחוץ למקרר עד להכפלת הנפח והתפחה שנייה במקרר, עד להכפלת הנפח גם כן.

הקיפולים: מכינים מן החמאה ריבוע שטוח בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ (מומלץ בתוך ניילון נצמד), מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20 ס"מ על 40 ס"מ, מניחים את החמאה בתוך הבצק ומבצעים שלושה קיפולים. חשוב להקפיד על מנוחה במקרר בין קיפול לקיפול.

הרכבה ואפייה: מרדדים את הבצק, חותכים למשולשים שווים ויוצרים קרואסונים אחידים (במשקל  של כ- 70 גרם כל אחד). מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח וסוכר ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד לקבלת קרואסון זהוב.