העתיד ורוד: גלידת שוקולד ורודה היא ההתמכרות הבאה שלכם

תרבות הקוואי היפנית שדוגלת בחמידות מעל לכל מגיעה גם לצלחות וצובעת את האוכל והשתייה שלנו באופטימיות. מפסטות ועד שוקולד - מאכלים ורודים שיעשו לכם אביב בלב

גלידת שוקולד ורודה של אוטלו
גלידת שוקולד ורודה של אוטלו
24 במרץ 2019

גלידה רובי

השוקולד הוורוד ששיגע את העולם מפציע לראשונה בישראל כגלידה. באוטלו, מקום שבו הסיפור מתחיל בשוקולד, מייצרים גלידת רובי ורדרדה בטעם שאם מתעקשים אפשר להגדיר בין שוקולד חלב ללבן, עם חמיצות עדינה של פירות אדומים. בינתיים בדיזנגוף ותכף גם בסניף החדש בהרצל.

דיזנגוף 165 תל אביב, 6889890־03; הרצל 12

קיט קט רובי

זו הייתה רק שאלה של זמן עד שחברת קיט קט, שמתמחה בטעמים משוגעים – ויעיד כל מי שהיה ביפן – תיאמץ את שוקולד רובי, הטעם הרביעי אחרי שוקולד חלב, מריר ולבן. לחטיף החדש יש צבע ורוד בזוקה, טעם פירותי ממכר ולוק שיריץ אתכם עכשיו לשדוד את הסופרפארם. 6.90 ש"ח

טארטלט אשכולית אדומה

קולקציית ההדרים שיצר השף־אופה אלדד שמואלי אוצרת ריחות חורף מפרדסים שגדלים בקרבת המאפייה. טארטלט ורוד מקרם שקדים עם אשכולית אדומה, ברגמוט טרי ופיסטוקים ממלא את הפה והלב בטעם חמוץ־מתוק ורעננות של גשם ושלוליות. 45 ש"ח.

אלחנן – תרבות לחם, בכניסה לקיבוץ משמרות, 8838200־04

פסטה בלרינה

היא עדינה ונשית, נראית כמו שמלה מתנופפת ברוח וצובעת את הצלחת בוורוד רומנטי. כשמוסיפים לפסטה בלרינה (הטבעונית, לתשומת לבכם) רוטב שמנת וסלקים קטיפתי, מקבלים מנת פיתוי אולטימטיבית בוורוד עמוק וסקסי. 27 ש"ח.

pastabasta.co.il

שוופס pink&bitter

משקה מוגז חדש בסדרת המיקסרים, שמפקיע מהוורוד את הנשיות ומתחבר לעולם המיקסולוגיה, הגברי ברובו. יש לו טעם חמוץ־מתוק שהולך טוב עם וודקה, טקילה וג'ין, ואפשר לייצר איתו דרינקים במינימום מאמץ – רק מערבבים, מוסיפים קוביית קרח ופלח לימון, וקיבלתם קוקטייל ממש כמו בבר.

ניוקי בזוקה

מאחורי השם המסתורי עומדת המנה הכי ורודה שפגשנו: ניוקי תפוח אדמה במילוי גבינות ורוטב גאנש מגורגונזולה, שמנת ומיץ סלק. כשאתם מזמינים אותה קחו בחשבון שכולם יטעמו, כי הצבע הוורוד־זרחני הוא פיתוי שאי אפשר לעמוד בפניו. 68 ש"ח.

tatti.co.il

ורוד בזיכרון יעקב

כשסטטיק ובן־אל שרים על קוואי, "חמוד" ביפנית, זו כבר הוכחה שוורוד הוא השחור החדש. מסעדת בנטו שנפתחה בזכרון יעקב ב־3 במרץ, חג הבנות ביפן, מחברת את חמידות האנימה והמנגה לקופסאות בנטו, הלאנץ' בוקס היפני, והכל על רקע קירות ורודים וציורי חתולים.

מאחורי ניבה בנטו – מטבח יפני קוואי עומדת ניבה קרן אור גולדצווייג, שהגיעה לאודישן במאסטר שף עם אוזניים ורודות ולוק שאהרוני כינה יפאנו־פריקית. במקום החדש היא מכינה קופסאות בנטו להרכבה אישית עם אוניגירי – "כריך" אורז משולש בדרך כלל, שמעוצב בצורת ארנבות וחתולים; כיסני אינארי מתוצרת בית במילוי אורז וירקות; גיוזות, שניצלוני טופו, סלטים וקארי יפני שמוגש עם אורז.

כל המנות טבעוניות ונטולות גלוטן, והן מוגשות בכלים אקולוגיים. הבנטו מיועד לטייק אוויי, אבל אם חדי קרן, נצנצים וקוואי בכלל הם כוס הסאקה שלכם, תנו קפיצה לזיכרון ותרגישו כמו בהרג'וקו.

ניבה בנטו, תש"ח 29 זכרון יעקב, 6604068־055