מה שהיה חסר בקרבת כיכר דיזנגוף זה בר יין. עד עכשיו

יותר מעוד טרנד. דיקנטר בר יין (צילום: שלומי יוסף)
יותר מעוד טרנד. דיקנטר בר יין (צילום: שלומי יוסף)

קבוצת האחים אבידן ממשיכה ברצף השינויים ולאחר שהפכה את הרום סרוויס לאיזקאיה - כעת היא הופכת את בית הקפה סנטרו לבר יין עם אוכל איטלקי בשם "דיקנטר". ויש גם קונספט מרענן שלא תמצאו בברי יין אחרים בעיר

26 בספטמבר 2021

תו ירוק או לא, יש עסקי אוכל שדווקא משגשגים בחסות הקורונה. הכוונה בעיקר לקבוצות גדולות וחזקות כמו זו של האחים אבידן (קונסיירז', בונסאי, איבני ועוד), שיודעים לקרוא את המפה ולערוך התאמות נדרשות כדי להמשיך ולהצליח. לפני כשלושה חודשים הם סגרו את הרום סרוויס הוותיק בדיזנגוף-נורדאו ופתחו במקומו את פישבון – איזקאיה אורבנית מעוצבת. כעת הם עושים מהלך דומה עם הסנטרו, קפה שנסגר והפך לבר יין איטלקי בשם דיקנטר.

תשע בכיכר. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)
תשע בכיכר. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)

"המחשבה לעשות מהסנטרו בר־מסעדה תמיד הייתה לנו בתת מודע. אנחנו קבוצה שעושה ברים עם אוכל טוב, ובתקופת הקורונה הסנטרו לא פעל במלוא הכוח כי הוא אינו מבוסס על טייק אוויי. ראינו שממש קשה להביא בין הסגרים עובדים למקום שפתוח גם ביום וגם בלילה, והחלטנו שברגע שמחזירים את הפעילות נהפוך אותו לבר־מסעדה", הם מספרים.

למה דווקא בר יין? הבחנתם שיש התעוררות בתחום?
"יין נמכר בכמויות בכל המקומות שלנו וזיהינו שבדיזנגוף אין בר. בר היין של לייזגולד (פליקס בר יין – ש.ב.ד.) שנפתח במקביל אלינו נמצא בצפון הישן, אך בקרבת הכיכר אין בר יין גדול עם חלל פנימי ומטבח פתוח וכל מה שכרוך באווירת בר מסעדה. מלבד זאת, יין קשור לגיל שלנו ולהתבגרות קהל הלקוחות שלנו, והשילוב שלו עם מטבח איטלקי עובד טוב".

תפריט היין כולל כ-30 סוגים לבנים ואדומים, לאו דווקא כאלה שרואים בכל מקום (39-52 ש"ח לכוס, בקבוקים מ־150 ש"ח). יש בו ייצוג נאה ליקבי בוטיק מקומיים כגון בר מאור, מרגלית וסוסון ים, ויינות מפורטוגל, ארגנטינה ויוון לצד השילוש הקדוש צרפת־איטליה־ספרד. 12 יינות נמזגים לכוסות ולכל כוס מצורף נשנוש שכבר כלול במחיר, למשל אשכול ענבים, טוויל פרמזן או כדורי מוצרלה. "כוס יין שיוצאת עם משהו קטן ליד. בעינינו זה מגניב".

משהו קטן ליד היין. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)
משהו קטן ליד היין. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)

על תפריט האוכל חתום שחר בן־גלים, שף צעיר (22) שמתמחה בפסטה וערך עד כה אירועים פרטיים. בדיקנטר הוא מכין פוקאצ'ה מתוצרת בית עם חמאת הדרים וקונפי ארביאטה (28 ש"ח), סלטי קפרזה וקיסר (39/44 ש"ח), ארנצ'יני טרטופו (38 ש"ח), פולנטה ופטריות צלויות (46 ש"ח), פיצות ומנות פסטה בעבודת יד, למשל קאצ'ו א פפה או סוכריות טופי שרי – פסטה במילוי ריקוטה, עגבניות מיובשות ופרמזן ברוטב חמאת מרווה (52 ש"ח).

"הכנסנו את שחר לקונסיירז' לכמה חודשים, ואחרי שראינו את הרצינות שלו בעבודה היומיומית ביקשנו לטעום את האוכל. הוא הרשים אותנו מאוד ואהבנו את מה שהוא עושה, בהכוונה שלנו כמובן".

קאצ'ו א פפה. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)
קאצ'ו א פפה. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)

על אף שהדיקנטר נמצא עדיין בשלבי הרצה, השותפים כבר מזהים שיש בו את המרכיבים הנחוצים על מנת להצליח ובראשם לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. "עבדנו עם הסנטרו שנים כבית קפה ולא ידענו אם הפינה שאנחנו נמצאים בה מתחברת לבילוי או לא, עד שעשינו את המהלך. בזמן הקצר שאנחנו עובדים כאן ערב-ערב אנו חווים הרגשת בילוי שלא הרגשנו מאז פתיחת הקונסיירז'. יש משהו נורא כיפי בישיבה בפינה הזו שהיא הכי תוססת בעיר, סוג של טיימס סקוור באווירה ובאנרגיות".
דיקנטר, דיזינגוף 69 תל אביב, 03-9172252, ראשון-שבת 17:00-01:00