אוכל להתאהב בו ובר למצוא בו זוגיות ובית. זאת העיר של אדם זיו

אדם זיו (צילום סי פיש)
אדם זיו (צילום סי פיש)

"העיר שלי", מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: אדם זיו, מייסד גלידה "בוזה" בעבר והאיש מאחורי גלידות גןעדן הטבעוניות בהווה, על הבר שבו גבר זר מצא לו אהבה ועל המקום שבו הטבע מנשק את העיר

20 באוגוסט 2023

1. מאפיית לחמים

כשפתחנו את בוזה ברחוב החשמונאים, אורי (שפט) ואור (אוחנה) הגיעו בהפתעה עם מגשים ענקיים של חלות. זו הייתה מחווה מאד מרגשת של שכנים חדשים ומיד נהיינו חברים טובים עד היום. השנה התחלתי הרבה בקרים במאפיית לחמים. טיולי בוקר עם תמר (בת 1.8) בדרך כלל נגמרו בציפייה מחוץ למאפיה שנפתחת ב-06:30. ב"לחמים" יש המון דברים שאני אוהב ומעריך, גם כלקוח וגם כבעל עסק שמסתכל על העסק המופלא הזה ולומד. אם זה המוצר המצוין שתמיד משתפר עוד קצת או היחס המכבד ומעורר ההשראה של ההנהלה לעובדים, לחמים היא מאפיה ועסק למופת. חשמונאים 103

מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)
מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)

>> העיר של אלברט אסקולה: מקום למסע בזמן ומילה על אסי עזר
>> העיר של שקד מוכיח: הסוד שמתפשט ומקום טוב לבכות בו
>> העיר של שירה גבריאלוב: היא חזרה מניו יורק והכל טעים לה

2. אבן עזרא

הכרתי את אלרן שרפלר כשהוא פתח את עזורה בתל אביב ורצה להכין סורבה פיסטוק. מאז התאהבתי במוצר וגם באלרן ובאוכל שלו. אחד הדברים שאני הכי אוהב לראות הוא כשאנשים מחליטים פשוט לעשות את מה שהם רוצים וחושבים שנכון לעשות. אבן עזרא הוא ביטוי כזה של איש עם ידי זהב אמיתיות. תמיד כשאני מסיים לאכול שם אני אומר לאלרן שהאוכל שלו זה האוכל שאני הכי אוהב. המשביר 2

אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)
אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)

3. נילוס

לפני ארבע שנים, כשעוד הייתי רווק, התיישבתי עם אחותי על הבר בנילוס. גבר זר התחיל לשוחח איתנו ומפה לשם הלכתי הביתה עם טלפון של מישהי שהוא חשב שכדאי לי להכיר. לימים היא הפכה לבת הזוג שלי והנילוס הפך למקום מפגש די קבוע של החברים הקרובים שלנו. מעבר לזה, מורן עושה את סידור הפרחים הכי יפה בעולם אחרי אמא שלי ואני תמיד מרגיש שם בבית. אלנבי 33 

 4. דלי קרים

שני הדברים שגילי בת הזוג שלי הכי אוהבת הם קולנוע ופרוזן יוגורט. איכשהו יצא שבתל אביב הם צמודים אחד לשני. תמיד לפני או אחרי סרט בסינמטק, אנחנו הולכים לאכול פרוזן בדלי קרים ממש ממול. פרוזן יוגורט זו טכניקה של הגשת גלידה שכמעט נעלמה לגמרי מהנוף, אבל לדעתי היא עוד תחזור בגדול. הרי מה בעצם יש בזה: בוחרים טעם של גלידה, מוסיפים כל מיני תוספות, מערבבים חזק חזק ומוציאים כמנה אחת. מה יכול להיות יותר טוב מזה? הארבעה 4

 5. חוף הים

כשאני חושב על זה לעומק ולאורך שנים, הרבה מהרגעים הכי יפים שלי בתל-אביב היו בחוף הים. הפס הזה שבו הטבע והפרא משיק אל העיר, שתמיד יש אותו גדול וחזק ולא תלוי בשום דבר שאנחנו עושים, הוא חלק קריטי עבורי בעיר. יש חוויות ומצבים נפשיים שאפשריים רק בים ותמיד אני מזכיר לעצמי שזו זכות מאד גדולה להיות כל כך קרובים אליו.

הטבע נותן נשיקה לעיר. חוף הים בתל אביב (צילום: ד. וירצר/שאטרסטוק)
הטבע נותן נשיקה לעיר. חוף הים בתל אביב (צילום: ד. וירצר/שאטרסטוק)