יש לו כוכב מישלן. אפי מהסביח הוא האליל שלו. העיר של גל בן משה

שף גל בן משה, פאסטל (צילום בן פוקס)
שף גל בן משה, פאסטל (צילום בן פוקס)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: שף גל בן משה מסגיר שני סודות יפואיים טעימים במיוחד, עף על השווארמה של הבסטה ומפרגן כמו כולם לתגלית הגדולה של משייה. זאת תל אביב שלו

1. זלמניקו

כולם ממליצים על חנן מרגילן וגם אני מאוד אוהב את המקום, אבל כדי לגוון החלטתי ללכת הפעם על זלמניקו, לפני הכל בגלל הסופריטו שהוא ממש טעים. יהודה הוא אנציקלופדיה מהלכת לאוכל ולמסעדנות, איש שעבד עם כולם ומכיר את כולם ומהשפים האלה שיש להם כישרון וידיים מזהב. בפעמיים האחרונות שהייתי שם כל מה שיצא מהמטבח היה טעים בטירוף. יש כיום מעט מאוד מקומות שמצליחים להעמיד תבשילים טעימים וזלמניקו הוא אחד מהם. בן זומא 3

זלמניקו (צילום: שלומי יוסף)
זלמניקו (צילום: שלומי יוסף)

>> העיר שלנו: אלה המסעדות הכי אהובות על השפים בתל אביב 
>> העיר שלי: אלה המקומות ששף יוסי שטרית אוהב במיוחד
>> אין שף שמזוהה עם תל אביב יותר מחיים כהן. זאת העיר שלו

2. שרויטמן

ההמלצה הזו חצי אישית כי ערן שרויטמן הוא חבר טוב. בחצי השני של ההמלצה, הלחם שלו פשוט מצוין. קורנדביף בלחם מחמצת והרינג בפרעצל זו ארוחת הבוקר האהובה עלי. הסניף ברחוב גאולה מהמם, יש בו אנרגיות טובות, מאפים אדירים וקפה מעולה, ואת המנהל יונתן מן שהוא איש מקסים. מכל הסיבות האלו אני משתדל לקיים את כל הפגישות שלי שם. גאולה 44

הפרעצלים של שרויטמן. צילום: יח"צ
הפרעצלים של שרויטמן. צילום: יח"צ

3. משייה

לפני שאמרתי "כן" לאיציק חנגל, הבעלים של פאסטל, עשיתי סיבוב מסעדות כדי לבדוק מה יש בעיר. ומשייה היא התגלית הגדולה שלי. גיא אריש מבשל חכם, יצירתי וטעים והוא עושה את שלו מבלי להתפשר, פקטור שממוקם אצלי גבוה ברשימה. נדיר לראות מישהו צעיר ומוכשר שמבשל כל כך חכם ובוגר ועם אמת משלו, שזה דבר חשוב בעיר הזו. מנדלי 5

משייה (צילום: אסף קרלה)
משייה (צילום: אסף קרלה)

4. אל קלחה

משייה ואל קלחה הם שני המקומות שהכי קשורים בסיפור הזה. גיא אריש גר קרוב לאל קלחה ואנחנו נפגשים שם הרבה. לקרוא לאל קלחה חומוסייה זה מעליב. זיזו טבח במלוא מובן המילה, שתמיד לומד ומקפיד להשתפר. הפאתה שלו היא אחת המנות הטובות בתל אביב, שהפכה בשנתיים האחרונות להיות איקונית, והיא אחד הדברים הכי מעוררי השראה שאני אוכל בארץ. מעבר לכך לזיזו אין שום פרופורציות לגבי הכמויות שאנשים יכולים לאכול. בכל פעם שאני שם הוא מוציא לי כמות אוכל אדירה ושואל למה לא סיימתי. מנת ביצת עין עם פול וסמנה היא ביס בוקר מטורף שמשתווה לפאתה ולפלאפל הממולא. סלמה 3

הפאתה של אל קלחה (צילום: קרינה גנץ)
הפאתה של אל קלחה (צילום: קרינה גנץ)

5. מפגש רמב"ם

אני מניח שכולם מדברים על מפגש רמב"ם בזמן האחרון כי הדברים שאנשי הבסטה עושים הם בהכרח טובים ומקצועניים. על זה הם הפקידו את אפי רז, שלוקח את השווארמה לרמה עוד יותר גבוהה. אפי הוא בונה הפיתות מספר אחת ביקום והייתי אוכל אצלו בטשרניחובסקי ארבע פעמים בשבוע. הוא המציא את מטבח הפינצטות וכל מנה שלו היא פיין דיינינג, שפשוט מוגש בפיתה במקום בצלחת. הוא אחד האנשים שאני הכי מעריך בתחום האוכל בארץ. רמב"ם 3

>> המסעדות הכי טובות בתל אביב: פאסטל של גל בן משה בפנים, כמובן
>> ביקורת מסעדה: שף גל בן משה החזיר את אפקט הוואו לפאסטל