הוא לא שוכח את האוכל של פעם. זאת העיר של תומר תומס

תומר תומס פיטוסי (צילום: יחסי ציבור)
תומר תומס פיטוסי (צילום: יחסי ציבור)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: תומר תומס פיטוסי, הלוא הוא תומר תומס בפיתה, לוקח אותנו לסיבוב שמתחיל במשקה המיתולוגי של שוק התקווה ומסתיים בגלידת המסטיק הכי טוב בארץ

1. סלון יווני

כמה שאני איש בשר – אני אוהב מאוד דגים. וב"סלון יווני" יש תנור מיוחד שהדגים יוצאים ממנו טעימים במיוחד. בנוסף אפשר למצוא שם גבינות מיוחדות מיוון, אוזו יווני ושמן זית מיוון. אווירה וזמרים הם חלק מהעניין במקום שכולו על טוהרת יוון. הרצל רוזנבלום 12

סלון יווני (צילום: גדי אוהד)
סלון יווני (צילום: גדי אוהד)

>> בין אופה לאופה, אי אפשר לא לפרגן לבגט הזה. העיר של אנה שפירו

2. הקוסם

כל דבר שהקוסם עושה נעשה בצורה מדויקת. כאדם שיודע להסתכל על אוכל, כל פרט שם נעשה כמו שצריך – הפיתה, החומוס, הפלאפל והשווארמה. והכול גם מאוד טעים. שלמה המלך 1

הקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו
הקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו

3. גלידת אנדרי

המקום היחיד שמייצר גלידת מסטיק אמיתית. עם כל הכבוד לטעמים ולצבעים שיש כיום בגלידריות אחרות, הן אינן מגיעות לרמה של אנדרי. מעבר לטעמים המרקם מטריף וחומרי הגלם איכותיים, למשל מחית פיסטוק אמיתי בגלידת פיסטוק, הטעם שאני הכי אוהב. אין מצב שאני עובר שם ולא עוצר. יפת 138

>> 4 מסעדות פנומנליות ובר יחיד ומיוחד. העיר של גומא גלילי

4. פלודה בשכונת התקווה

משקה שמזכיר לי את הילדות. כשהייתי ילד אני זוכר שהיינו עוצרים שם לקנות פלודה, משקה מרענן וקליל שהכי מתאים לקיץ. עבר זמן ודברים השתנו וסיר הפלודה נותר כמות שהיה, כאילו הזמן לא נגע בו. זה קסום בעיני. אנחנו רצים כל הזמן אחר הקדמה ושוכחים את האוכל של פעם. האצ"ל 42

5. דוקטור שקשוקה

אני מתחבר מאוד לפשטות וחשוב לי האדם שמגיש לי את האוכל. השקשוקה של בינו אינה הטעימה ביותר שאכלתי בחיי אבל צורת ההגשה והלבביות וגם הנוכחות האישית והעובדה שמדובר במפעל חיים – כל אלה מחברים אותי לאוכל. בית אשל 3

ד"ר שקשוקה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ד"ר שקשוקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

 >> הכל התחיל במפגש פורום של "כמעט מלאכים". העיר של הפשוטע