הטוב, הרע והוואו: 8 המקומות שעשו לנו את השבוע הקולינרי

סיכום אירועי השבוע החולף בסצנת האוכל הסוערת של תל אביב: הנפילה היקרה, היפנית החדשה, הפיצה המפתיעה, הקצב המפורסם משינקין והשף-קונדיטור שכל העיר מדברת עליו. כל מה שצריך לדעת

אלוהים אדירים שבשמי צרפת. פארי ברסט של אלון שבו (צילום: אלון שבו)
אלוהים אדירים שבשמי צרפת. פארי ברסט של אלון שבו (צילום: אלון שבו)

עוד שבוע סוער עבר בזירת הקולינריה המקומית, וכבר בקושי אפשר לזכור שעד לפני רגע היה כאן משבר קורונה שמוטט מאות עסקים בענף ההסעדה. מדי שבוע ננסה לסכם את ההתרחשויות המרכזיות בסצנת האוכל התל אביבית כדי לעשות לכם סדר בבלאגן.

9. נפלנו באואזיס

אנחנו אוהבים את השפית רימה אולברה, מהמבריקות והמקוריות שבאמני הגסטרונומיה של תל אביב, וכבר אכלנו אצלה בעבר ארוחות מופלאות. אבל השמועות על חוסר היציבות של אואזיס התגלו כמדויקות ומבקר המסעדות שלנו, עודד קרמר, נפל על הצד הפחות מוצלח שלה. קורה? אולי, אבל במקום של 96 שקלים למנה ראשונה זה לא אמור לקרות.

את הגרסה המכסיקנית של אואזיס דווקא אהבנו. גאטו אזול (צילום: אנטולי מיכאלו)
את הגרסה המכסיקנית של אואזיס דווקא אהבנו. גאטו אזול (צילום: אנטולי מיכאלו)

8. שמחנו באורי בורי

חודש אחרי שההצתה של מסעדת אורי בורי בעכו שברה את ליבה של סצנת האוכל הישראלית, אורי ירמיאס לא מרים ידיים ומחזיר את המסעדה המוערכת שלו במתכונת פופ אפ זמנית."הבנתי שיעברו יותר משבוע־שבועיים עד שנוכל לפתוח שוב והיה ברור לי שאמצא מקום חלופי", אמר ירמיאס. "הצוות נשאר יחד ובעיני יש לכך חשיבות עליונה. דו־הקיום בעכו חייב להישמר כי אין דרך אחרת שבה הילדים והנכדים יוכלו לחיות יחד". כל הפרטים בלינק שבכותרת.

אורי בורי (צילום: יח"צ)
אורי בורי (צילום: יח"צ)

7. התפעלנו מפישבון

זה נראה טוב: האחים אבידן, שעומדים מאחורי הקונסיירז', סנטרו, נלסון ואיבני ואוחזים גם במקומות מצליחים בגבעתיים ובהרצליה, סגרו את הרום-סרוויס ופתחו במקומו את הפישבון, היפנית החדשה שמסעירה את הצפון הישן ומהווה גם לוקיישן מושלם לבילוי לילי באווירת בר יפני וגם הבטחה בתחום המטבח היפני כאיזקאיה אפקטיבית. נחזיק להם אצבעות.

פישבון (צילום: יחסי ציבור)
פישבון (צילום: יחסי ציבור)

6. חזרנו לנילוס

הקורונה הסתיימה רשמית רק השבוע, עם שובו של בר הנילוס האהוב לפעילות. הבר הברנז'אי שנסגר במרץ 2020 עם פרוץ המגיפה לא חזר לחיים יחד עם שאר מוקדי חיי הלילה העירוניים, ולאחר שנרגעו השמועות על סגירתו החלו הלחשושים לקראת פתיחתו. במוצ"ש האחרון הוא נפתח בשקט בשקט ומאז אנחנו ממורמרות קצת פחות ושיכורות קצת יותר.

נילוס בר (צילום: שלומי יוסף)
נילוס בר (צילום: שלומי יוסף)

5. זללנו בבנץ בראדרס

אחרי שבוע ההמבורגר הבינלאומי הבין מבקר אוכל הרחוב שלנו שהוא לא מיצה את הנושא ויצא לבדוק את ההמבורגריה השכונתית של פלורנטין. לא תאמינו מה קרה אחר כך (אבל אם תקליקו על הלינק שבכותרת תגלו מה קרה אחר כך, ובוודאי תופתעו מכך שהוא אכל הרבה המבורגר והיה לו טעים. רגע, הרסנו את הקליקבייט עכשיו? שיט).

הנה, אכלנו משהו שהוא לא המבורגר. בנץ בראדרס (צילום: יחסי ציבור)
הנה, אכלנו משהו שהוא לא המבורגר. בנץ בראדרס (צילום: יחסי ציבור)

4. התאהבנו באהרוני (כרגיל)

ישראל אהרוני פותח קצביה נוספת, אחות למקום המצליח ברחוב שינקין, והפעם ברמת אביב. הזדמנות מעולה לשוחח איתו על ההשתלטות שלו על שינקין ועל הסיכוי שיפתח בעתיד מסעדה, אבל האמת היא שאנחנו סתם אוהבים לשמוע אותו מדבר וזה פשוט תירוץ טוב.

סליחה, אפשר אולי סתם לדבר איתך קצת כל שבוע? ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)
סליחה, אפשר אולי סתם לדבר איתך קצת כל שבוע? ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)

3. עפנו על קומרובסקי

שף ארז קומרובסקי הפתיע את הסצנה המקומית בהכרזה על פיצריה חדשה שבקעה ממטבח הרפאים שלו אל מקום ממשי בצפון דיזנגוף, כשבאמתחתו פיתוח מרהיב של פיצה-פלאפל טבעונית, פיצה-כנאפה מבטיחה ושלל פיצות שף מבטיחות. אולי החדשות הכי טובות של השבוע.

ארז קומרובסקי ובצק (צילום: יחסי ציבור)
ארז קומרובסקי ובצק (צילום: יחסי ציבור)

2. טעמנו את קומרובסקי

לא יכולנו להישאר אדישים לרעיון של פיצה-פלאפל, ומבקר אוכל הרחוב שלנו – שהשילוב פיצה-פלאפל אינו זר לו מהימים שבהם עירבב שני סוגי ביסלי והתפג'ען עליהם בפה מלא – הזדרז לטעום את הפלא ולגלות שמדובר בהרבה יותר מסתם גימיק ובאחת מהפיצות הטבעוניות הטובות בעיר. הוא לא הסתפק בזאת ובדק גם אופציות אחרות, כמובן. כל המסקנות בלינק שבכותרת.

כן כן, לנו יש פלאפל. פיצה ג'רוזלמה של ארז קומרובסקי (צילום: איתן וקסמן)
כן כן, לנו יש פלאפל. פיצה ג'רוזלמה של ארז קומרובסקי (צילום: איתן וקסמן)

1. התעלפנו מאלון שבו

כבר ראינו, שתינו וטעמנו הכל ולא קל להוציא אותנו מהשלווה הסטואית המפוטמת שלנו, אבל התמונות שהגיעו מהפטיסרי החדש של שף-קונדיטור אלון שבו  – ועוד בצ'לנוב. פטיסרי בצ'לנוב! – עוררו קריאות תדהמה רמות בכל רחבי המערכת ומי שטעמו ממאפי הפלאים שלו טענו שגם הטעם הוא רמה אחרת מזו שהורגלנו בה. נבדוק את הנושא מיד כשנחזור להכרתנו.

אלון שבו. אמן ויוצר (צילום: דן פרץ)
אלון שבו. אמן ויוצר (צילום: דן פרץ)