סוגרים את הים: הרחצה בכל חופי תל אביב-יפו אסורה. וזאת הסיבה

לא יום טוב לטבילה בים. החוף בתל אביב (צילום: ד. וירצר/שאטרסטוק)
לא יום טוב לטבילה בים. החוף בתל אביב (צילום: ד. וירצר/שאטרסטוק)

שבועיים אחרי ששבעה מחופי העיר נפתחו מחדש לציבור, מודיעה עיריית תל אביב-יפו על סגירתם של כל החופים עד להודעה חדשה, מחשש לזיהום החופים ומי הים בעקבות הגשמים והג'יפה המתנקזת אליהם מכל רחבי העיר, וזאת למרות השקעה מסיבית בניקוי ושדרוג מערכות הניקוז. נתראה בימים נקיים יותר

20 בנובמבר 2023

אם במקרה הצצתם הבוקר מהחלון, ראיתם את מזג האוויר החורפי בחוץ וחשבתם לעצמכם "הו, איזה יום נהדר לטבילה בים" – אתם מתבקשים לחשוב על העניין מחדש ולא רק מחשש לדלקת ריאות: עיריית תל אביב-יפו הודיעה כי תסגור החל מהיום ועד להודעה חדשה את כל החופים בעיר לרחצה.

>> מלחמה אנד צ'יל: המקומות הכי רגועים בתל אביב
>> המקום הכי עצוב בעיר: 38 קירות זועקים על 38 ילדים

שפכי ניקוז בבננה ביץ', 2018 (צילום: יחסי ציבור)
שפכי ניקוז בבננה ביץ', 2018 (צילום: יחסי ציבור)

הבשורה הלא שגרתית הזאת לימות החורף, שבהם גם כך פתוח מספר מצומצם של חופים ומרבית התושבים נמנעים גם כך משכשוך במימי הים התיכון, מגיעה עקב חשש לזיהום הים כתוצאה מהגשמים המסיבים בתחילת השבוע. זו אינה תופעה חדשה: מדי שנה מובילים הגשמים הראשונים אל החופים את הבוצה והלכלוך שהצטברו במערכות הניקוז העירוניות, ועל החוף ובמים מצטברת ג'יפה שחורה ומצחינה כתוצאה מכך, עד כדי חשש לנזק לבריאות הציבור.

כל שנה אותו סיפור. זיהום בוצה בחוף הדולפינריום, 2016 (צילום: שגיב רוטנברג)
כל שנה אותו סיפור. זיהום בוצה בחוף הדולפינריום, 2016 (צילום: שגיב רוטנברג)

בשנים האחרונות מקפידים בעיריית תל אביב-יפו על ניקוי רציני של תעלות הניקוז בעיר ועל שדרוג המערכת באמצעות הוספת קווי ניקוז חדשים, פיתוח מערכות תיעול וארגזי חלחול והשנה גם שיפוץ של יציאות מובלי הניקוז לים כדי למנוע את זרימת הפסולת המגיעה מתוך מערכת הניקוז אל הים. אלא שגם פעולות המנע הזה אינן מספיקות תמיד, ובעירייה החליטו להורות על סגירת החופים כדי להימנע מפגיעה אפשרית בבריאות הציבור. נקווה לימים נקיים יותר.