טיים אאוט חמסה: 5 דוכני אוכל רחוב מעולים בשרונה מרקט

כל כך הרבה אוכל רחוב טוב, כל כך מעט לאנץ'. שרונה מרקט (צילום: בלאק בוקס מדיה)
כל כך הרבה אוכל רחוב טוב, כל כך מעט לאנץ'. שרונה מרקט (צילום: בלאק בוקס מדיה)

חמסה עלינו: סדרת סרטונים חדשה מבית "טיים אאוט" תביא לכם בפורמט וידאו מהודק וקומפקטי את החמישיות האהובות עלינו בשלל קטגוריות ואזורים של סצנת האוכל. לכבוד הפרמיירה הלכנו לאכול את כל שרונה מרקט והשארנו לכם פירורים

טיים אאוט חמסה: שרונה מרקט

סדרת סרטוני "טיים אאוט חמסה" מביאה לכם את רשימות ההמלצות האהובות שלנו בפורמט וידיאו מהודק ומקוצר שתוכלו לשלוח גם לסבתא שלכם. והפעם: שרונה מרקט, המקום אליו מגיעים השפים הגדולים בארץ עם הטייק שלהם על אוכל רחוב. באנו לאכול כאן את הכלאכלה את הכל: דני חץ Dannie Hetz \ הפקה, צילום ועריכה: בלקבוקס Black Box – Creative Media \ תוכן: טיים אאוט תל אביב ∙ Time Out Tel Aviv

Posted by ‎טיים אאוט תל אביב ∙ Time Out Tel Aviv‎ on Sunday, January 16, 2022

לפניכם סרטון ראשון בסדרת "טיים אאוט חמסה", סדרת סרטונים שבהם נצא לבחון את המיטב שיש לסצנת האוכל בתל אביב להציע. הרשימה שבסרטון מייצגת את 5 המקומות האהובים על מערכת טיים אאוט בכל קטגוריה או אזור, כפי ששוקללו בידי מבקרי העיתון, עורכיו וחברי דסק "אוכלים שותים". רשימה מורחבת ומעודכנת של המקומות המומלצים באזור תתפרסם בהמשך. תראו אותו:

לכבוד הפרמיירה החגיגית בחרנו להתמקד בשרונה מרקט, אזור שהפך בשנה האחרונה לתחנת חובה עבור חובבי אוכל רחוב אחרי כמה פתיחות דרמטיות במתחם וגררנו איתנו את מבקר אוכל הרחוב שלנו, מתן שרון, כדי שיסביר מה הופך כל אחד מהלוקיישנים הנבחרים למיוחד כל כך. התחרות בשרונה מרקט ובאזור שרונה בכלל הולכת והופכת קשוחה יותר, בעיקר בהתחשב בקרבה לכיכר גבעון ורחוב הארבעה, ולזקק את חמשת הטובים ביותר בקטגוריית אוכל רחוב היה לא פשוט, ולמעשה עבודה די מלוכלכת, אבל מצאנו את האנשים שיעשו אותה.

רחל בשדרה: סנדוויץ' בלתי סביר

התחנה הראשונה שלנו בשרונה מרקט היא דוכן הסנדוויצ'ים של רחל בן אלול הירושלמית, אגדת ריאליטי-אוכל שהייתה באמת. רשימת המרכיבים הגדושה והכמעט מופרכת לא אמורה להתחבר לכדי סנדוויצ'ים כל כך ייחודיים ומעולים, אבל עובדה שכן. זה לא הגיוני, זה בלתי סביר, אבל המנות שמורכבות כאן הן טריפ של פליאה ותדהמה בכל ביס. זה פשוט עובד. מוגזם? כבר אמרנו. מושלם? לא פחות.

איך מכניסים 30 מרכיבים לסנדוויץ' אחד. רחל בשדרה (צילום: אסף קרלה)
איך מכניסים 30 מרכיבים לסנדוויץ' אחד. רחל בשדרה (צילום: אסף קרלה)

הקוסם: משחזר נוסחה אלכימית

אף אחד לא יכול היה להיות בטוח שהקוסם יעבוד בתוך שרונה מרקט כמו שהוא עובד בקינג ג'ורג' פינת שלמה המלך. כלומר, חשבנו אולי שחלק מהקסם הוא בלוקיישן. טעינו. הנוסחה של אריאל רוזנטל משתכפלת יפה גם כאן, עם מנות שמתפוצצות מנדיבות, טריות וטעם, ובמחירים שהם אמנם גבוהים מהממוצע בז'אנר אבל גם נותנים תמורה גבוהה. השווארמה נהדרת, הפלאפל וואו, ואוכל רחוב פשוט לא יכול להיות ישראלי (כלומר ערבי) וטעים יותר מזה. אף פעם לא מאכזב. 

שווארמה בלאפה, הקוסם (צילום: ירון ברנר)
שווארמה בלאפה, הקוסם (צילום: ירון ברנר)

מיאזאקי: קראנץ' שלא היה כמותו

הקאמבק המרגש של מיאזאקי, מזללת אוכל הרחוב האסייתית מייסודו של שף יובל בן נריה, אחרי שנסגרה ברמת החייל עם סגר הקורונה הראשון ונפתחה בשרונה מרקט המתחדש עם הסרת הסגר האחרון, הוא כל מה שחלמנו עליו: אוכל רחוב אסייתי מבוצע לעילא ועם טאץ' של שף, וכמה מנות שהן חלומו של כל גרגרן אוכל רחוב כמו קורן-דוג אסייתי וקראנצ'י צ'יקן אסייתי מהאגדות. זה אוכל רחוב ברמתו הגבוהה ביותר והתמחור בהתאם, אבל כל ביס משגר את טועמיו לעולמות אחרים ובשביל זה אנחנו אוכלים.

קראנצ'י ציקן, קימצ'י קולסלואו וצ'יפס אוממי. מיאזאקי (צילום: איליה מלניקוב)
קראנצ'י ציקן, קימצ'י קולסלואו וצ'יפס אוממי. מיאזאקי (צילום: איליה מלניקוב)

רוקו'ס: המאמא האיטלקית מהחלומות

דוכן הפופ-אפ של שף יוגב ירוס היה אמור לייצר כריכים איטלקיים מהדרג העליון במשך מספר שבועות בלבד, אבל ההצלחה הפכה אותו לתחנה קבועה וחשובה עם כל ביקור במרקט. צריך לומר את זה בפשטות: סנדוויץ' המיטבולז האיטלקי שמוגש כאן עומד בסטנדרטים הניו-יורקים הגבוהים ביותר והוא בלי ספק גם אחד מהסנדוויצ'ים הטובים בתל אביב באופן כללי. כל מה שחלמתם על אוכל של מאמא איטלקית נכנס כאן בביס אחד עשיר ומושחת עם טעמים עמוקים ומנחמים ששווים כל שקל. איך אומרים וואו באיטלקית?

מאמא מיה איזה מיטבול. רוקו'ס (צילום: יהונתן בן חיים)
מאמא מיה איזה מיטבול. רוקו'ס (צילום: יהונתן בן חיים)

המזנון: הפיתה שכבשה את העולם

רשת המזללות של אייל שני עושה הרבה דברים נכון ומוכרת להמונים בדיוק מה שההמונים תמיד רוצים, שזה בשר בתוך פחמימה, אבל בין שלל ההברקות שלה בולטת בעיקר האופציה הצמחונית שנושאת את השם האירוני "לבן בפיתה". הפיתה הזאת לוקחת את הכרובית המפורסמת שנמסה זה מכבר אל תוך עליה וכבשה את העולם, ומכניסה אותה לתוך כיס הבצק עם תוספות מינימליות של טחינה וחריף לטובת ביסים כה מוצלחים שאפשר להתפלץ מהפשטות, מהאיכות או משתיהן גם יחד. מי בכלל רוצה בשר עכשיו (אנחנו מנחשים שמתן שרון רוצה בשר עכשיו).

כרובית של המזנון (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרובית של המזנון (צילום: אנטולי מיכאלו)

>> עריכת תוכן: מערכת טיים אאוט // אכלה את הכל: דני חץ // אכל את מה שנשאר: מתן שרון // הפקה, צילום ועריכה: בלאק בוקס מדיה