אפשר לטעום? 10 טעמי הגלידה החדשים שאתם חייבים לנסות

בקיץ 2018 הגלידריות זונחות את הפעלולים וההגזמות של השנה שעברה ומתמקדות בדבר החשוב באמת: הטעם. אלו טעמי הגלידה החדשים שאתם חייבים לטעום

טעמי הגלידה שאתם חייבים לטעם (צילום: בן יוסטר)
טעמי הגלידה שאתם חייבים לטעם (צילום: בן יוסטר)
10 ביולי 2018

שוקולד חד זני | אוטלו

אוטלו הוקמה בקיץ הקודם כדי לשלב בין השוקולד העילי המיוצר בקומת המרתף לגלידות הבוטיק המעורבלות ונרקחות לעיני הלקוחות. לזה תוכלו להוסיף שוקולד נוזלי הנובע מברזי השוקולד בדלפק המכירה ולהכריז על נקודה ששוקוהוליקים חייבים לעלות אליה לרגל.

טעימת חובה: מצאנו את גלידת השוקולד הכי טובה בעיר: גלידת שוקולד חד זני מווייטנאם 64% מוצקי קקאו 18 ש"ח). מותירה בת טעם שוקולדית בחלל הפה דקות ארוכות אחרי הלקיקה.
אפשר גם: ההתמחות פה היא גלידות שוקולד אז שוקולד בלונדיני שקדים, שוקולד חד זני חוף השנהב 69% או גלידת שוקולד חלב 41%.

דיזנגוף 165 תל אביב, 03-6889890

עוד כתבות מעניינות:
חמישה מקומות חדשים ושווים בשוק הכרמל
שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ
10 מנות קייציות לעונה הכי חמה

גלידת שמנת טבעונית | אייסברג

הגלידריה הוותיקה והאהודה משקיעה לאחרונה עוד ועוד מאמצים בפיצוח טעמים טבעוניים משכנעים בחוויה שמנתית.

טעימת חובה: גלידת שמנת טבעונית עם מנגו ופסיפלורה. זה היה ממש ליקוק חשוד כמכיל רכיבים מחלב פרה, בצירוף מפגשים עם טעמים חמצמצים שהזכירו לנו משמשים דווקא. המרקם האוורירי והשמנתי בו זמנית חלק ומענג (16 ש"ח).
אפשר גם: פצצת גלידה אספרסו במילוי פאדג' שוקולד במילוי שוקולד מריר (העטיפה הכחולה), מדובר בכדור שוקולד פציח ממולא גלידה, ובתוך הגלידה חבוי עוד שוקולד נימוח (12 ש"ח). ביג ביג בום.

אייסברג כל הסניפים.

גלידת קוקטייל אלכוהולי | אניטה

הגלידריה המשפחתית הפכה לשם דבר בזכות שיטת הכנה מרובדת של הגלידה, בסגנון הכנה של עוגת רושם.

טעימת חובה: גלידת פינקולדה אלכוהולית בסגנון הקוקטיילים הבראשיתיים של עידן ימי התום המיקסולוגיים, עם שבבי קוקוס מורגשים. הגלידה הזאת תמיס אתכם (16 ש"ח).
אפשר גם: קראנץ' אגוזים בשתי שכבות – העליונה סמיכה יותר, התחתונה קלילה יותר, והשילוב בין השכבות מייצר חווית פררו רושה. לשלמות היינו מנמיכים קצת את המתיקות.

אניטה, כל הסניפים.

גלידה אניטה (צילום: אפיק גבאי)
גלידה אניטה (צילום: אפיק גבאי)

 

View this post on Instagram

Anita is Double Trouble.

A post shared by Anita (@anita_gelato_israel) on

קינוח איטלקי משוכלל | ג'לטריה

צביקי עשת לא חסך כל מאמץ או תקציב כדי להקים את הגלידריה הזאת בעזרת ידע, טכנולוגיה וחומרי גלם מאיטליה. התוצאה היא פיסת איטליה בצפון תל אביב.

טעימת חובה: מסקרפונה לוז מקורמל מעולה, שמנתי, ובטעמים מעודנים, עם משחקי מרקמים. מעניק חווית אכילה של קינוח קרמי (17 ש"ח).
אפשר גם: לג'לטריה מגוון מרהיב של סורבה שיביא כל חובב הז'אנר לאורגזמה. סורבה אגסים שכזה, לא טעמתם בארץ מעולם.

גרינברג 25 תל אביב, 03-6703626 (ויש גם סניף באבא אבן 9 הרצליה)

גלידה ג'לטריה (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלידה ג'לטריה (צילום: אנטולי מיכאלו)

https://www.instagram.com/p/BTeBs77lI5f/

קלאסיקה | קרים

הברודואים פתחו בקיץ שעבר גלידריה שהיא מוצר משלים לבייקרי הגאוני שלהם. בסירי הנירוסטה האיטלקיים שבוויטרינה מתחבאים טעמים ספורים וקלאסיים מאוד.

טעימת חובה: גלידת הטעמים הטרופיים שהושקה לקראת הקיץ חמצמצה ומכילה אננס, קוקוס, בננה ופסיפלורה, מה שאומר מסיבה אקזוטית, מרעננת ומשמחת על הלשון (15 ש"ח).
אפשר גם: גלידת פיסטוק קלילה ומצוינת ומבחר תוספות אפויות קטנות כמו שברי עוגיות או פאי לימון זערורי.

Creme, דיזנגוף 262 תל אביב

creme של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)
creme של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)

גלידה שמייבשת את הפה! | וניליה

הגלידאי איתי רוגוז'ינסקי השקיע מאז הקמת גלידריית וניליה את כל מעייניו בפיתוח טעמים נחשקים.

טעימת חובה: סורבה שזיף בלאק אמבר בגלידה שיש בה חמצמצות, מתיקות, מרירות ועפיצות. ממש כמו לאכול שזיף מושלם וקפוא (12 ש"ח).
אפשר גם: יוגורט אננס ליצ'י או גלידת פאי לימון חמצמץ וחמאתי.

וניליה, כל הסניפים

https://www.instagram.com/p/Bh8waJCA8-s/

במקום אייס קפה | פעם שלישית גלידה

בית המלאכה הפיינשקמרי לגלידה הפך לגלידריה חמודה בתוך קומפלקס קולינרי אוטרקי של ביסטרו בראון במתחם G.

טעימת חובה: גלידה ברזילאית בטעמי קפה ושוקולד. מזכיר אייס קופי קפוא היטב ומוצלח עם פצפוצי שוקולד עדינים. 16 ש"ח
אפשר גם: עוגות גלידה המפוארות, מצד אחד אלה הכי קינוחי רטרו של שנות ה־80, אך לעומת זאת לאורחים שלכם תישמט הלסת בוודאות.

ניסים אלוני 10 תל אביב, 052-3392552

https://www.instagram.com/p/Bg0v2UeByQL/

זהירות התמכרות | בוזה

הקונדיטור מומחה לגלידות, אדם זיו, מלקט חומרי גלם טריים מתנובת השדות, המטעים והבר, ומייצר מהם גלידה ארטיזנלית שמגדירה מחדש את המושג מקומי.

טעימת חובה: גלידת קראק פאי עשויה מהעוגה החמאתית הממכרת מאותו מתכון של מומופוקו מילק בר, הופכת את הגלידה לחווית מתיקות עם סיומת מלוחה. כמו כל מכור אתם תחזרו לפה ללקק אותה (12 ש"ח).
אפשר גם: שקד אום אל פחם, גלידה המשלבת שקדים מקומיים קלויים בטיפת שקדים מרים שטעמם כשל גלעיני משמש ויוצרים אפקט מרציפן דומיננטי.
אוהבי המרציפן – זו הגלידה שפינטזתם עליה.

בוזה, כל הסניפים

https://www.instagram.com/p/BkSviMdgmQ4/

לגיטימציה לבירה בצהריים | ארטא

הגלידריה שהקימו זוג איטלקים אמיתי, מתבססת על מטבח הכנות שקוף, שבו מתבצעת רקיחת הגלידה הטרייה משל הייתה מטבח שף.

טעימת חובה: גלידת שוקולד כהה מבירה גינס. מוגדרת כבירה למבוגרים אינפנטיליים. (16 ש"ח)
אפשר גם: הגרניטות פה הם הדבר הכי טוב שיקרה לכם הקיץ.

נחלת בנימין 11 תל אביב, 03-5240006

https://www.instagram.com/p/BkwckeRgx0F/

רומא בתל אביב | דולצ'ה ארנסטו

בני המשפחה של ארנסטו מרקריה, מהמסעדה האיטלקית הוותיקה ארנסטו, הקימו לאחרונה גלידרייה קונדיטוריה איטלקית אמיתית ומסעירה, שהקיץ אתם עומדים לגלות במו לשונכם.

טעימת חובה: גלידת טירמיסו עם מעט אלכוהול ואבקת קקאו שפוזרה בנדיבות. להחליק את איטליה על הלשון (17 ש"ח).
אפשר גם: עוגות איטלקיות כמו טורטה דה לה נונה, מאפים וקינוחים איטלקיים אותנטיים.

בן יהודה 110 תל אביב

הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. (צילום: שירי כץ)
הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. (צילום: שירי כץ)