צפונבון בונבון: 15 המסעדות הכי מומלצות בצפון תל אביב

אוכל שרוצים למסגר ולתלות במוזיאון. פאסטל (צילום אסף קרלה)
אוכל שרוצים למסגר ולתלות במוזיאון. פאסטל (צילום אסף קרלה)

הקצב קצת אחר, האוויר נעים לנשימה והבורגנות חוגגת - אז מה? בצפון תל אביב (הישן והחדש) ממש יודעים איך לאכול טוב, ולא בכדי כמה מהמסעדות המפוארות ביותר בעיר התמקמו באזור. ממסעדות עם ניחוח מישלן ועד אוכל קז'ואל מהשפים הכי טובים, יש סיבות טובות לעלות צפונה

פרסום ראשון: 13.9.25 // עדכון אחרון: 14.10.25
לתל אביבים, גם אנחנו, יש נטייה לזלזל במעט בצפון העיר. מרכזי הבילוי שייכים למרכז, הדרום זוכה לסקסיות מחוספסת, ולצפון נשארה הבורגנות של פארקים, פעילויות לילדים וקאנטרי דקל. בשושו, כולנו מקנאים וחולים על השלב שנשתקע ונתברגן, ונוכל להרשות לעצמנו לצאת לאכול במסעדות היוקרתיות שהתמקמו צפונית לרוטשילד. בין אם בצפון הישן על גבול המרכז או בצפון החדש, בכל האזור יש מסעדות מצוינות בטווחי מחירים גם קז'ואלים, וגם מהמעלה הראשונה. אלו 15 המוצלחות והמומלצות ביותר מהן.

>> היי דרומה: 15 המסעדות הכי מומלצות בדרום תל אביב
>> אכלנו את 10 עוגות הדבש הכי טובות בכל תל אביב
>> שף ענר בן רפאל פורמן שורד כבר שנתיים עם "תריסר" // טור אישי

1. תריסר

בתום שתי שנות פעילות מאתגרות ומאומצות, תריסר כבר שודרגה למסעדת פיין דיינינג של ממש. המסעדה שבתחילת דרכה נטתה להכפיף את הבישול לקונספט שינתה כיוון, והמטבח של שף ענר בן רפאל־פורמן השתכלל והתעדן. החיפוש אחר מקורות השראה לחיזוק התמה המקומית־עונתית משתקף במנות מקוריות ולא שגרתיות, וגם אם רמתן לא תמיד אחידה – החשיבה והעטיפה כולה מכוונת בבירור לפיין דיינינג. תריסר הולכת בדרך לא זרועה, והסיפור שהיא מביאה יחיד ומיוחד בנוף העירוני.
תריסר. נמל תל אביב, האנגר 12 תל אביב

גספצו בתריסר. (צילום: חיים יוסף)
גספצו בתריסר. (צילום: חיים יוסף)

2. סנטי

אחרי שעזב את משייה, שף גיא אריש מתרכז בסנטי, מקום שרשמית הוא בר יין, אך כל דבר בו צועק פיין דיינינג: התייחסות רצינית ומרשימה לאלכוהול ובמיוחד ליין, שירות שבאמת אכפת לו, אווירת חו"ל (למרות שאפשר לבוא בכפכפים) וקולינריה תואמת. אריש שואב השראות מיפן וסקנדינביה ונמצא עם אצבע על הדופק של הגסטרונומיה העולמית, ובו"ז מפתח סגנון ייחודי משלו. ביד עדינה אך בוטחת הוא יוצר אוכל שונה ומסקרן, שבהפי האואר נגיש גם למי שהכפכפים שלו קרוקס ולא פראדה.
סנטי, גורדון 17 תל אביב

סנטי (צילום אור ביטון)
סנטי (צילום אור ביטון)

3. דריה

את מקומו של שף הלל תווקולי שפרש בחודש יולי מחליף רונן אליהו, מי שהיה השף בפועל, שמנסה לשמור על המוניטין שדריה צברה מאז פתיחתה – מסעדה כשרה שכל מי שדורך בה (כולל מבקרים אכזריים במיוחד) נפעם מעושר הטעמים. מסורת האוכל שסביב דרך המשי מתורגמת לתפריט שמחבר באלגנטיות בין מטבחי פרס, בוכרה והסביבה לטכניקות מודרנית, מעין אלף לילה ולילה בגרסה קולינרית, מבלי לתת לכשרות להפריע.
דריה. הירקון 205 תל אביב

השף התחלף, הטעם נשאר. דריה ( צילום: אוהד קב)
השף התחלף, הטעם נשאר. דריה ( צילום: אוהד קב)

4. הדסון

הניו יורק סטייקהאוס הוותיק הוא קונצנזוס בכל הקשור לבשר: נתחים מובחרים מיושנים במקרר ענק ונצלים במיומנות שמוציאה מהם את הביס הבשרי המושלם. המחיר מן הסתם גבוה מאד, אך בשביל בשר איכותי צריך לשלם, במיוחד בימים אלו.
הדסון. הברזל 27 תל אביב

לא צריך יותר מזה. הדסון (צילום דן פרץ)
לא צריך יותר מזה. הדסון (צילום דן פרץ)

5. פאסטל

מאז נפתחה לפני יותר מעשור עברה פאסטל מספר גלגולים, חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות. הגעתו של שף גל בן משה (שני כוכבי מישלן עבור מסעדת PRISM בברלין) יישרה את הקמטים והעניקה למסעדה את הילת המישלן הנחשקת, שהולמת את הלוקיישן במוזיאון תל אביב. תשומת לב קפדנית לפרטים במטבח ובפלור מרשימה, ועדינות הטעמים משקפת רוגע ואלגנטיות שחסרים כל כך בהווייה הישראלית. האחות הצעירה והסקסית גרייס נותנת לבן משה ללהטת אפילו יותר מהרגלו (והמחיר בהתאם).
פאסטל. שד' שאול המלך 27 תל אביב

מה עם קצת רומנטיקה? פאסטל. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pastel_tlv)
מה עם קצת רומנטיקה? פאסטל. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pastel_tlv)

6. היבה

שף יוסי שטרית עושה דברים מדהימים במסעדה שלו, ותפריט בן כ-15 מנות הוא רק אחד מהם. מעבר לאוכל יצירתי, שנשען על מסורת וזיכרונות ילדות אך מעז לעוף לשמיים, ההקפדה על כל פרט בהיבה מכוונת בבירור למישלן – החל בטקס קבלת פנים, עבור בכלי פורצלן בעבודת יד וכלה בתשורה קטנה למזכרת בסוף הארוחה. בשורה התחתונה: אין הרבה חוויות קולינריות ברמה הזאת בישראל.
היבה. דרך מנחם בגין 144 תל אביב

חוויה בלתי נשכחת. היבה (צילום: אסף קרלה)
חוויה בלתי נשכחת. היבה (צילום: אסף קרלה)

7. האחים

חוץ מהזזת הרים בתחילת המלחמה ותמיכה כנה בתושבי העוטף, האחים אסף ויותם דוקטור עושים אוכל מקומי, מקורי ומורכב. האחים היא גרסת הלייט לאייבי ודוק, מסעדה־מעדנייה־בית קפה־בר שכיף לשבת בו בכל שעה ביום. בראנץ' השבת המיתולוגי כבר הבליח כמה פעמים, ואולי כשהמלחמה תסתיים הם סוף סוף יחזירו אותו. ואז נדע שעוד לא אפסה התקווה לשפיות בארץ.
אבן גבירול 36, תל אביב

פתחו שולחן. האחים (צילום: אינסטגרם haachim_restaurant)
פתחו שולחן. האחים (צילום: אינסטגרם haachim_restaurant)

8. טוטו

לאחר תקופת שיפוצים וקורונה פתח שף ירון שלו את מסעדת טוטו בעיצוב חדש. מאידך, טורטליני זנב שור, ניוקי ערמונים ושאר מנות דגל נותרו על מקומם כדי לא להפריע את שלוות נפשו של האלפיון העליון. מה עוד קורה בחלל המעוצב נותר רק לנחש, כי אתר המסעדה שומר על עמימות ברמת FBI. כשהאמצעים הכלכליים מאפשרים, טוטו היא בחירה משובחת.
טוטו, ברקוביץ' 4 תל אביב

טוטו (צילום מתוך האינסטגרם toto_rest)
טוטו (צילום מתוך האינסטגרם toto_rest)

9. חוות צוק

בשר מעולה מגידול מקומי, ירקות אדירים ממשקים חקלאיים, ומה ששף אסף שנער עושה איתם במטבח הוא הבסיס למסעדה הנהדרת הזאת, שכבר יותר מ-15 שנה לא עושה עניין גדול מהיותה  פארם-טו-טייבל אמיתי. תוכלו למצוא כאן נתחים משובחים ומיושנים ואת הדירטי בורגר המפורסם, באווירה בלתי מפונפנת ודגש מוחלט על חומרי גלם ללא פשרות. כיף.
משה פרלוק 5, תל אביב

חוות צוק (צילום נדב מרגלית)
חוות צוק (צילום נדב מרגלית)

10. רובע אל"ף

על רקע המציאות החברתית-דמוגרפית בישראל קשה להתעלם מהבחירה לפתוח מסעדה כשרה, אבל כשהאוכל טוב אפשר לעצור לרגע מפחדי הדתה. דגים נאים, ירקות בג'וספר, מנת חמוסטה ים מצוינת וקוקטיילים מנומקים יסדרו לכם כמה שעות של עונג בחלל היפה של מלון אלקונין ההיסטורי.
יהושע התלמי 18, תל אביב

רובע א' (צילום בן יוסטר)
רובע א' (צילום בן יוסטר)

11. שה ויוי

מאז כניסתו של שף אסף גבאי למטבח, הבראסרי שדישדש בתחילת הדרך נוסק לגבהים מרשימים. דגים נאים באיכות בלתי מתפשרת, בראנץ' שווה ותפריט טעימות במחיר משתלם מסמנים שלב חדש ומלא אופטימיות במוג'ו של פינת דיזינגוף-בן גוריון, ומעודדים לשוב פעם אחר פעם כדי לטעום מנות חדשות ולראות מה עוד גבאי מתכנן.
דיזינגוף 166, תל אביב

יותר שווה מהאייפל. שה ויוי (צילום עדי דר)
יותר שווה מהאייפל. שה ויוי (צילום עדי דר)

12. תלם

כל מה ששף ענר בן רפאל פורמן עושה תמיד מסקרן וקצת (או הרבה) אחר. המסעדה החדשה שלו שנפתחה רק השנה בכוכב הצפון, תלם, היא ניסיון מסקרן להנגיש את חותמו הקולינרי במסעדת קז'ואל ים-תיכונית שמחה ומשוחררת עם הרבה ירקות עונתיים, בשר, דגים ונגיעות שף שתתאים אפילו לכל המשפחה בקרוב כשלתפריט יתווספו מנות ילדים. אנחנו כבר מתים לדעת איך הוא מכין פסטה בלי כלום.
מאיר יערי 19, כוכב הצפון, תל אביב

לא המסעדה לכל המשפחה שחשבתם. תלם (צילום: אסף קרלה)
לא המסעדה לכל המשפחה שחשבתם. תלם (צילום: אסף קרלה)

13. 85/15

אנו מלאות הערכה כנה למקומות שמתנהלים לאורך זמן ללא יח"צ ומצליחים לשמור על רמה גבוהה. 85/15 מחברת בין שורטס וכפכפים על המדרכה לאוכל שיש מי שיקראו לו מדויק (אבל לנו נמאס מהמילה), על קו התפר בין מטבח מקומי-עונתי לטכניקות בישול מתקדמות. קלאס באפס מאמץ בלב החפירות בכיכר רבין.
מלכי ישראל 15, תל אביב

בלי יח"צ. 85/15 (צילום: יח"צ)
בלי יח"צ. 85/15 (צילום: יח"צ)

14-15. אייבי+דוק

ערכי מקומיות ועונתיות משותפים לשתי המסעדות של האחים דוקטור, אם כי בפרשנות שונה. אייבי היא כריש בקשקשי ברבוניה, מקום פשוט למראה שבתוכו מתקתקת מסעדה מצוינת. שפית אבישג לוי מובילה מטבח שעושה כבוד לדגים ופירות ים, ומעניק להם את הסביבה הראויה כדי לזרוח בהתפוצצות טעמים והברקות קטנות. דוק, בשבתה כמעבדה של שף אסף דוקטור, משתמשת בחומרי גלם שונים אך הכיוון דומה: מסורות גידול וליקוט וקנאות לתנובת האדמה שמתורגמות למסע קולינרי צנוע אך מרהיב.
אייבי, דוק. לינקולן 16/אבן גבירול 26 תל אביב

פורל צלוי ומעושן. אייבי. צילום: אסף קרלה
פורל צלוי ומעושן. אייבי. צילום: אסף קרלה