של השמחות: 3 מקומות חדשים שכדאי לכם להכיר ביפו

פארם טו טייבל, אבל באמת. דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)
פארם טו טייבל, אבל באמת. דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)

בתוך מבנים עתיקים בני מאות שנים, במקום מסעדות מיתולוגיות ומרתפי יין חדשים ומסקרנים - יפו שוב רותחת עם פתיחות שוות במיוחד. אספנו עבורכם 3 מקומות שכדאי לבקר בהם

עבודות הרכבת הקלה כבר פחות מעיקות, המהומות לשמחתנו שככו, וביפו חוזרים לשגרה היחסית (טוב, בכל זאת נגיף) שכולנו כ"כ משוועים לה. המדד הכי טוב לכך הוא כמובן המקומות שנפתחים שוב במלוא הכוח, והנה אספנו עבורכם 3 פתיחות מעניינות ואטרקטיביות מהתקופה האחרונה. תשתו ותאכלו ותשמחו!

1. קוקטיילים במבנה עות'מאני בן 470 שנה

בוקר אחד התעוררנו רק כדי לגלות שפתחו בר קוקטיילים במבנה עות'מאני בן מאות שנים. המקום נקרא "ספולייה" – מונח ארכיאולוגי. כאן תוכלו לקרוא עוד עליו ועל המקום, אנחנו כאן בשביל היופי, האוכל והקוקטיילים. התפריט מבוסס על מנות נאות, בעיקר דגים: קרפצ'ו מוסר ים, טרטר טונה אדומה על צזיקי, סביצ'ה על לאבנה, סשימי מוסר ים בגספצ'ו ענבים וטטאקי טונה צרובה ברוטב נאם טוק (57-69 ש"ח). אגף נפרד מיועד לסקאנה, מילה בתרבות היפנית שמתארת מנות קטנות שמוגשות עם אלכוהול, סוג של טאפאס אם תרצו (68-142 ש"ח). בקטגוריה נוספת מופיעות מנות מהצומח שהן קלאסיקה: רביולי סלק במילוי גבינות, סלט אנדיב וגבינה כחולה, סלט חסה סלנובה וגבינת בושה וסלט שורשים אסייתי (54-78 ש"ח). תפריט האלכוהול נשלט ברובו על ידי קוקטיילים שנושאים שמות האמורים לשקף חומרי גלם יוקרתיים, למשל לה פנתאון – ג'ין, מחית תות, פלפל, וורמוט ואקווה פאבה; ועולים לאולימפוס – אפרול, קמפרי, ג'ין, מחית פסיפלורה (58-62 ש"ח).
ספולייה, יפת 20, יפו, שני-חמישי 18:00-01:00, מוצ"ש 18:00-01:30, שישי סגור (כשר ללא תעודה), להזמנות

ספוליה. צילום: יובל אליאס

2. מעדניה חדשה של השמחות

על חורבות המסעדה הצרפתית המיתולוגית נפתחה באחרונה מעדניה הנושאת את אותו השם "אלהמברה", ומדובר במקום שמח במיוחד. תמצאו על המדף גבינות ממחלבות בוטיק, דבש, קפה ומוצרים ארטיזנליים נוספים ויינות ישראלים. התפריט מבוסס על מוצרי המעדניה ולכן רובו ככולו מורכב ממנות נאות וקרות. למשל: צ'אטני הודי – יוגורט של מחלבת נטור, סלטון עלי סלרי, כוסברה, צ'ילי אדום ומנגו עם ברוסקטות באגט; דואט חורפי – גזר צבעוני, כרוב בעשבי תיבול בתנור אבן, יוגורט ממחלבת נטור, רוטב יין מצומצם עם סילאן ודבש; סשימי פלמידה לבנה עם שומר, תפוז, סומאק ואגוזי מלך ובלנד מיקב טרה נובה; סלט עגבניות שרי וסרדינים כבושים; ופלטת גבינות, פירות וירקות, מטבל הבית, דבש וזיתים (37-50 ש"ח).
שדרות ירושלים 30, יפו, 077-7242033, ראשון-חמישי 8:00-חצות, שישי 8:00-שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש משעתיים אחרי יציאת השבת. לפרטים נוספים

פלטת גבינות וסרדינים בכבישה ביתית. דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)

3. איש הענבים – והגבינה

בית איש הענבים נפתח אי אז בשנה שעברה הזכורה לכולם לרעה. לשמחתנו המקום התחדש באחרונה במעדניה חדשה, כשמבחר היינות נותר עשיר ומגוון כפי שהיה מאז הפתיחה. חיים גן, הוא איש הענבים, הראה לנו כשביקרנו שם יינות מבצירים יוקרתיים שכבר נמכרו. המחיר: אלפי ש"ח לבקבוק ואף יותר ליינות בני 50 ו-60 שנה. את תג המחיר לבקבוק מדירה משנת 1836 הוא שומר לעצמו, אך מי שממש מתעניין ודאי יוכל להגיע למידע. בנוגע לגבינה, גן טעם כ-3,000 סוגי גבינות ובסוף הוחלט על רשימה של כ-15 גבינות. מכיוון שאירוח לקוחות בודדים אינו מיסודות איש הענבים נדרשת הזמנה מראש, אך במחיר שמתחיל מ-25 ש"ח לפלטת גבינות, הטרחה שבהזמנת מקום מוצדקת. צוות איש הענבים יודע לצוות לכל גבינה את היין המתאים בהתאם לתקציב שתגדירו, גם אם מדובר בעשרות בודדות של שקלים.
איש הענבים, ראשון-חמישי 9:00-22:00, שישי 8:00-16:30

בית פתוח באיש הענבים (צילום: אילן לוי)