קרררררר: תנו ל-11 המרקים הכי קלאסיים בעיר לחמם אתכם

מרק טום יאם, נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרק טום יאם, נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)

החורף החליט להישאר אתנו וזו הזדמנות נהדרת להתחמם עם מרק מנחם. בשביל זה אנחנו כאן - קבלו את המרקים הכי קלאסיים ומנחמים בעיר שאפשר לאכול במקום או להזמין במשלוח

15 במרץ 2022

מזג האוויר עוד לא החליט אם אנחנו עדיין בסוף החורף או שהאביב כבר כאן, אבל כשתגיעו למצב שאתם בבית ובחוץ משתולל לו איזה מבול או סופת רעמים, דעו שיש כמה מרקים חמימים וטעימים ממש בלחיצת כפתור. הנה מבחר מרקים מעולים עבורכם.

>>כאן תוכלו למצוא את המרקים האסייתיים הכי טובים בעיר
>>וזו רשימת המסעדות האולטימטיבית שלנו

מרק עוף וקניידלך | סנדר

מה לא נאמר על מרק עוף? האנטיביוטיקה של הטבע, תרופת הסבתא האולטימטיבית, הנחמה האידיאלית. בכל מקרה, בסנדר, בית האוכל המזרח-אירופאי, עושים זאת לפי הספר בדיוק – מרק עוף צח, עם נתחוני עוף, שמיר, ירקות שורש וקניידעלך למהדרין כמובן (35 ש"ח, במסעדה או בוולט)

מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)
מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)

מרק עדשים הודי טבעוני | ג'ירף

בג'ירף השיקו לימים הקרים תפריט מרקים חדש, ואנחנו נמליץ בחום (מהביל) על מרק טבעוני הודי, פיקנטי, ערב לחיך ונעים לבריות. המרק מוגש בתוספת גזר, בטטה, סלרי ושאר ירקות שורש, עדשים כמובן וכוסברה טרייה וריחנית. התיבול ההודי נוכח בהחלט וטעים לאללה, אין מה לומר. 44 ש"ח בתפריט הטבעוני של ג'ירף.

המרק של ג'ירף. צילום: יונתן בן חיים
המרק של ג'ירף. צילום: יונתן בן חיים

קונסומה | קופי בר\דליקטסן

עברנו לא מעט תמורות ושינויים בגזרה, אבל אימפריית ברודו עדיין דואגת לכם לקונסומה שיחמם אתכם בחורף. הקונסומה הוא מרק צלול מיסודות המטבח הצרפתי, קלאסיקה נצחית ליום סגריר ובסיס מופלא לשאר תוספות – במקרה הנוכחי שלשמו התכנסנו משתלב בו טורטליני שמיימי, עבודת יד, ממולא בבשר בקר. 32 ש"ח

קונסומה, קופי בר\בראסרי (צילום: עידית בן עוליאל)
קונסומה, קופי בר\בראסרי (צילום: עידית בן עוליאל)

מרק גולאש | זופה

בזופה חרטו על דגלם זה מכבר לשנע עבורכם מרק לכל מקום שבו תחפצו. מתוך שלל הסירים המבעבעים שעומדים שם על הכיריים, נמליץ במיוחד על מרק הגולאש הנהדר שמתאים ליום חורפי כמו כפפה ליד ועשוי כהלכתו: בשר בקר בבישול ארוך, ציר עגבניות, ירקות שורש שחומים ותפוחי אדמה ששרים בהונגרית. שאר המילים מיותרות. 34 ש״ח, במסעדה או בוולט

מרק גולאש, זופה (צילום: בועז לביא)
מרק גולאש, זופה (צילום: בועז לביא)

מרק חרירה | פלאפל גבאי

שמו של מרק החרירה של פלאפל גבאי כבר נישא בעיר כמה שנים טובות, ויש לזה סיבה. לפניכם מרק חרירה לפי מיטב המסורת המרוקאית, נזיד סמיך וגדוש בחומוס, עדשים, עגבניות, לימון, סלרי, וכל מה שטוב ומחמם בעולם בתיבול דומיננטי של כורכום וכוסברה. לא רק יאמי, אלא גם יגרש כל סימן להצטננות וישלח אתכם לנמנום חורפי נעים. 35 ש״ח, במסעדה או בוולט 

מרק פו | Souper עם רחלי קרוט וסוגת

גם קונצרן מגרב חזק במרקים עם Souper כשהחורף פצחו בשיתוף פעולה עם הבלוגרית רחלי קרוט וסוגת . הם מציעים מגוון אקלקטי של מרקים מסוגים שונים ומעדות שונות, אבל אנחנו נתמקד הפעם בוורסיה שלהם לקלאסיקה הוויאטנמית. ציר ברק עשיר עם רוטב דגים ותבלינים (אניס, קינמון, הל, פלפל אנגלי וזרעי שומר), אטריות אורז, ליים, עשבי תבלין ובצל. 58 ש"ח, במקום או בוולט

המרקיה של מגרב. סופר (צילום: אסף קרלה)
המרקיה של מגרב. סופר (צילום: אסף קרלה)

מרק שורשים | 6 במאי

בטעימה ראשונה קשה לנחש שמדובר במרק טבעוני. למרק השורשים של בר האוכל מכיכר דיזינגוף יש מרקם קטיפתי ואפקט של קרן שמש ביום חורף אפור. ארטישוק ירושלמי, סלרי, שורש פטרוזיליה ומעט ג'ינג'ר מעניקים לו טעם חמוץ עדין־מעושן, וגרעיני דלעת וחמנייה שמפוזרים בנדיבות על תקן טופינגז מוסיפים מרקם פריך וטעם אדמתי. את הפיניש ופינת הפחמימות סוגרים קרוטונים מתוצרת בית שמצורפים בשקית נייר נפרדת. כרבולית, חתול וסדרה טובה בנטפליקס, ומבחינתנו שהחורף יימשך כל השנה (36 ש"ח לחצי ליטר).
6 במאי

קטיפתי וטבעוני. מרק שורשים 6 במאי (צילום: אסף קרלה)
קטיפתי וטבעוני. מרק שורשים 6 במאי (צילום: אסף קרלה)

ראמן | פיפי'ז

המזללה האסייתית הקטנה בלוינסקי משדרת נונשלט קז'ואלי אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם, כי מאחורי כל מנה עומדת חשיבה מעמיקה. השפית והבעלים יפעת תבואה משחקת ללא חשש עם טייק אופים על מנות אסייתיות קלאסיות, ראמן למשל. העצה הכי טובה עבורכם היא פשוט להיכנס לעמוד הפייסבוק ולהתעדכן בתפריט ובשעות הפתיחה. 82-92 ש"ח. טלפון 055-9189173

מרק טום יאם | נאם

המרק התאילנדי הקלאסי המבוסס על ציר עם חלב קוקוס, פטריות, עגבניות וצ'ילי הוא אחד המספקים שיש. נשאר רק לבחור את הוורסיה הרצויה (עוף, טופו או דגים ופירות ים) וללגום ארוחה מלאה שמגיעה בקערה. הכי קרוב שתגיעו לבנגקוק בזמן הקרוב (69-73 ש"ח, במסעדה או דרך וולט).

מרק טום יאם, נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרק טום יאם, נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)

מרק כרובית | סימפל האפי מרקט

במקום הטבעוני והשמח הזה בפינת רוטשילד-שינקין תוכלו למצוא המון דברים טעימים שיתאימו לכולם, אבל נמליץ לכם ללכת על המרקים שלהם בכלל ובפרט על מרק הכרובית. כרובית, קישוא, כרישה, גזר, ובאמת שאין צורך בשום רכיב נוסף כדי לעשות אותנו שמחים. (38 ש"ח ל-450 מ"ל, במקום או בוולט)

מרק כרובית של האפי סימפל מרקט. צילום: אסף קרלה
מרק כרובית של האפי סימפל מרקט. צילום: אסף קרלה

מרק דושפרה | חנן מרגילן

לא נוכל לסיים רשימה כזו מבלי להזכיר את מרק הדגל של המטבח הבוכרי, שהכתרנו באחרונה לאיט גירל של הרגע. ואין כמו הגרסה של מסעדת חנן מרגילן המעולה בשפירא כדי לחמם היטב את כל הגוף. ציר בשק עמוק עמוק שבתוכו כיסונים קטנים ממולאים בבשר (פילמני) והרבה פטרוזיליה שנבזקת מעל. (40 ש"ח, במסעדה)

דושפרה בחנן מרגילן (צילום: אנטולי מיכאלו)
דושפרה בחנן מרגילן (צילום: אנטולי מיכאלו)