הטובות מכולן: 33 מסעדות בתל אביב שחייבים לאכול בהן

בטוטו המחודשת עדיין לא הספקנו לבקר אך יש מספיק מסעדות בעיר שאפשר לחתום עליהן בעיניים עצומות. עד אז אנחנו כאן כדי להשאיר אתכם מעודכנים עם הרשימה האולטימטיבית: הנה המסעדות הכי טובות בתל אביב
לאחר שנתיים קורונה (ואף מילה על גל שישי) ובואכה האביב, המסעדות בעיר מחכות לשמש שתזרח ולתיירים שישובו לעיר ללא הפסקה. בינתיים אפשר לסמוך על הפודיז המקומיים שדואגים למלא שולחנות. זוהי ללא ספק הרשימה הכי טעימה שתצליחו לשים עליה יד.
OPA
שיראל ברגר, שזכתה בתואר שפית השנה בתחרות פרסי האוכל של טיים אאוט בשנת 2019, נקטה בצעד אמיץ כשהחליטה לבסס את המסעדה שלה על ירקות ופירות בלבד. כיוון שכך הנטייה הטבעית היא לשייך את OPA לטבעונות, אלא שלמעשה מדובר באטלייה שעושה כבוד לתוצרת חקלאית ומתייחס אליה כאמנות, וזו גם העדשה שדרכה צריך לשפוט אותו. ומי שזוכר את נקניקיית הגזר המיתולוגית יודע על מה אנו מדברות.
OPA
OCD
המסעדה המבוקשת ביותר בעיר, ויעידו אינסוף פוסטים בקבוצת "ביטולים בין חברים". שף רז רהב הוא הבמאי בתיאטרון שבכל ערב מציג סרוויסים למספר מצומצם של אורחים בני מזל. אם בתחילת הדרך התייחסה התקשורת לרהב כסוג של ילד פלא, בחלוף השנים מתברר שהילד הלך והפלא נשאר. מי שלא מצליח להשיג מקום מוזמן להתנחם במאפים ממאפיית אפוי החדשה של רהב, שנמכרים במספר מסעדות ובתי קפה בעיר.

אנימאר
המקום ה-17 ברשימת המסעדות הטובות של סן פלגרינו הוענק השנה למסעדה הראשונה של שף הלל תווקולי (את השנייה תגלו בהמשך). צ'יג קופטה טורקי, גבינת ג'יבני צרובה עם עלי גפן, סיגר טלה ומרגז ואורזו סרטנים כחולים מייצגים את מטבחי הים התיכון בצורה אלגנטית, צבעונית ונדיבה ששמעה הגיע עד דובאי. אנימאר היא מוסד ששומר על איכות ויציבות וראוי לכן להערכה.
אנימאר
אריא
אי שם בין הסגר השני לשלישי החליט השף גיא גמזו לערוך פניית פרסה דרמטית למוסד הוותיק והמוערך, ולפתוח אותו בגרסה חדשה כמסעדה מקומית־לבנטינית. אריא החדשה חפה ממפות לבנות, צירים וחמאה, שהוחלפו בגריל פחמים והשפעות מאיראן ועד טורקיה. במושכות ובשבחים מחזיק כיום מושיקו אברהם, מי שהיה סו שף של גמזו שנים רבות והוסיף לתפריט מנות מקוריות בהשראת המטבח הבוכרי של אמו.
אריא
בית תאילנדי
לא בכדי בית תאילנדי היא אחת המסעדות הטובות והמצליחות בישראל. כבר 25 שנים שהיא מצליחה לשמור על שם, על הווייב הנכון והכי חשוב – על טעמים אותנטיים. בין מחיצות הבמבוק תוכלו להתנסות במנות מחומרי גלם טריים, למשל חלב קוקוס וירקות מחווה שעובדת עם המסעדה. בחדר הפרטי קואה קון לק ("המטבח של גברת לק", השפית ואשתו של הבעלים יריב מלילי) מוגשת ארוחת טעימות מובנית שעושה כבוד למטבח התאי המסורתי.
בית תאילנדי

ברוט
מנת השדרה בחמאה חומה שנכנסה בקלילות לרשימת המנות המיתולוגיות שלנו, מעידה על העקביות שבה ברוט מנוהלת: מסעדת שף מקומית המתמחה במנות ביסטרו עונתיות ומקומיות ויינות מיקבי בוטיק שנבחרו בקפידה. מדרחוב נחלת בנימין עשה לברוט רק טוב והשולחנות ברחוב שניים רק לישיבה על הבר.
ברוט
בר 51
זו לא בדיוק מסעדה וגם לא ממש בר. אם תקראו לו גסטרו בר הוא אולי יענה, אך בר 51 הוא הרבה יותר מכך – סדנת יצירה של שף מושיקו גמליאלי (מונא), שהתמקם בחלל מלא נשמה ואווירה ומגיש תפריט שהולם את כל אלה: קרודו וסשימי דגים טריים עם בת טעם מקומית, מנות פסטה עדינות וצלחות שמלוות אלכוהול אל מחוזות של ריגוש וסיפוק גרגרני.
בר 51

ג'ורג' וג'ון
מקום תשיעי ברשימת 50 המסעדות הטובות של סן פלגרינו מאשר את מה שכבר ידענו, שג'ורג' וג'ון היא מסעדה טובה מאוד. שף תומר טל מלהטט בחומרי גלם מקומיים ועונתיים והחלל המעוצב עוטף את הארוחה בעטיפה יוקרתית. מכאן השמיים הם הגבול.
ג'ורג' וג'ון

דוק
אייבי או דוק או בכלל האחים – קשה להחליט מהן מי מתאימה יותר להיכנס לרשימה. בסוף בחרנו בדוק שבמיקומה החדש היא חדה יותר בפרמטרים של מקומיות, שמנחים את עבודתו של שף אסף דוקטור. בדוק החדשה גם יש מרפסת, אביזר חיוני בימי בואכה גל שישי ובכלל.
דוק

דריה
לאחר שפרע את השטר באנימאר שלעיל, פנה שף הלל תווקולי ללכת אחר נטיית הלב ופתח את דריה במלון הילטון. זוהי אמנם מסעדה כשרה אך כל מי שדורך בה – כולל מבקרים אכזריים במיוחד – נפעם מעושר הטעמים. קונספט שבמרכזו דרך המשי מתורגם לתפריט עכשווי ואוריינטלי־מסורתי, מעין אלף לילה ולילה בגרסה קולינרית כשהנוף הוא עוד בונוס.
דריה
הבסטה
מקום 14 ברשימת המסעדות הטובות של סן פלגרינו הוענק למסעדה המינימליסטית למראה בפאתי שוק הכרמל, חלומם הרטוב של שפים ופודיז. חומרי גלם עונתיים נחשקים ורעיונות שמלוקטים בשיטוטים בארץ ובעולם יוצרים חוויה קצת שיכורה ומלאת תשוקה לבישול, ושיקוף של סלואו פוד במלוא הדרו. ואם כל זה לא מספיק, קבלו את דוכן השווארמה החדש מאותו בית יוצר, שכובש את שוק הכרמל ואת הלב שלנו.
הבסטה

הדסון
הניו יורק סטייקהאוס הוותיק פועל כביכול מתחת לרדאר ללא מסעות פרסום ויח"צ מן הטעם הפשוט שאין בהם כל צורך. נתחים מובחרים ומיושנים במקרר ענק עושים את העבודה, וקרניבורים מכורים יודעים שכאן יוכלו לקבל את הביס הבשרי המושלם. בסניף שברחוב לילינבלום החוויה הטעימה־אך־מכאיבה לכיס מכאיבה קצת פחות.
הדסון

הוטל מונטיפיורי
הטריק במסעדת הדגל של קבוצת R2M הוא יצירת מציאות אלטרנטיבית. מפיות בד מעומלנות, שירות מופתי ותפריט שמבוצע בדיוק כירורגי מייצרים חוויית חו"ל לכל דבר. לידיעת טבעונים וכולם: לאחרונה נוספו מנות רידיפיין מיט שמוכיחות שכשחומר הגלם טוב ובמטבח יש מי שיודע מה הוא עושה, חמלה על בע"ח נעשית משימה הרבה יותר קלה.
הוטל מונטיפיורי

הסלון
מגפה או טילים – אין דבר שיכול לעצור את הסלון. בלוקיישן על חורבות אורוות סוסים במזרח העיר מניח שף אייל שני לדמיון הפרוע שלו להשתולל, לשמחת האורחים הרוקדים על השולחנות. לאחרונה פתח שני את דבורה, מסעדה כשרה יצירתית במיוחד שמאיימת על ההגמוניה של הסלון ברשימה שלנו.
הסלון
חנן מרגילן
מי אמר שמסעדה טובה נמדדת רק במפות צחורות וכוסות יין מפולשות? בחנן מרגילן אין שמץ יומרה אך האוכל ברמת מישלן, נקודה.
חנן מרגילן
טאיזו
המסעדה האסייתית של השף יובל בן נריה היא קוטפת הפרסים הקבועה של טקס פרסי האוכל – מתואר המסעדה החדשה הטובה של השנה ובהמשך המסעדה האסייתית הטובה ביותר והמסעדה הטובה ביותר נקודה, שש שנים ברציפות. התפריט מציג פרשנות אישית צבעונית ובועטת לקלאסיקות מהמזרח והוא תמיד מצליח לחדש. בין אם במנות מנקאי (סופרפוד שבן נריה שותף בפיתוחו) או בפיצה שעשתה גלים בימי הקורונה – טאיזו אינה רק מניה בטוחה אלא ממש יוניקורן.
טאיזו

a
כבודה של טאיזו במקומה מונח אך a היא חיה מסוג אחר, מסעדה עוצרת נשימה בכל פרט. רטבים, התססות, חומרי גלם עם שושלת יוחסין ושאר תעלולי מטבח מייצרים מנות על גבול האמנות, שאת מורכבותן קשה לתאר במילים. הזינוק המטאורי מוביל לכך שקשה למצוא שולחן ב-a, אך המאמץ יותר מאשר משתלם.
a
יפו־תל אביב
למרות מעמדו של השף חיים כהן כסלבריטאי־על, קשה לכפור בכנות כוונותיו, שממשיכות להקרין על עבודתו לאורך השנים. יפו־תל אביב משקפת בדיוק את נקודת המוצא של כהן, אוכל אורפלי של אמא מלווה בהשפעות אירופאיות שרכש במרוצת הזמן. מתוך טאבון שבלב המסעדה מגיעות מנות שפורטות על מיתרי הנפש, מטבח חף מציניות ומהתחכמות, ששואף להזין את הסועדים ברגשות חמימים של ניוקי סרטנים ושישברק (תמצאו אותו ברשימת המנות המיתולוגיות שלנו).
יפו תל אביב

מאנטה ריי
הנוף הכי יפה בתל אביב בפער גדול ועיקשות של הבעלים עפרה גנור לשמור על אותו די.אן.איי לאורך שנים מצדיקים את הכללתה של מאנטה ריי בכל רשימה תל אביבית. אלא שגנור והשף רונן סקינזיס אינם עושים לעצמם הנחות באף שלב, מבחירת חומרי גלם ועד שינוי התפריט בהתאם לנסיבות, למשל "תפריט שחור" ברוח המצב שמציע אוכל ב־20 אחוז הנחה, צ'ייסרים ב־11 ש"ח וקוקטיילים בדיל 1+1 (שני עד חמישי 19:00-16:00, מוצ"ש מ־19:00). לכן מאנטה ריי תמיד רלוונטית וגם בר החוף הצמוד עלמה ביץ'.
מאנטה ריי

M25
אל תסתכל בקנקן גרסת שוק הכרמל: M25 ממוקמת בסמטה הכי מג'ויפת בשוק אך היא חד משמעית אחת המסעדות הטובות בעיר בכל הנוגע לבשר ובכלל. למה? כל הפרטים כאן.
M25

מלגו ומלבר
המקום ה-40 ברשימת המסעדות הטובות של סן פלגרינו מתאר רק שמץ מהנסים הקולינריים שקורים מדי ערב במטבח הפתוח של מלגו ומלבר. שף מוטי טיטמן מביא ידע שצבר בצרפת וניו יורק וניסיון בעבודת מטבח מורכבת, ומכין מנות עמוקות טעם וסקסיות להפליא. מלגו ומלבר ממוקמת בכבוד בצמרת המסעדות הטובות בעיר, ויעידו שפים שמגיעים אחרי משמרת לשבת על הבר פשוט כי טעים וכיף כאן.
מלגו ומלבר

משייה
"אז איך האוכל במשייה? במילה: פנטסטי. במשפט: כל כך מוצלח, שהזמנו את אותה המנה פעמיים. פעמיים! כלומר, כל האוכל היה נהדר, אבל פעמיים במהלך הארוחה הגיעה לשולחן מנה כל כך טובה, כל כך טעימה, כל כך וואו!, שכל מה שרצינו היה לטעום אותה שוב. זה עד כמה האוכל של משייה מוצלח". לא נגענו, כל הפרטים כאן.
משייה

סנטה קתרינה
אחרי שתומר אגאי עבד במטבח של אלן דוקאס, היה יד ימינו של חיים כהן ביפו תל אביב והסתובב להנאתו בטוסקנה, הוא פתח את סנטה קתרינה כמגרש המשחקים שלו. אוכל מקומי שנושק למטבח הסורי, הלבנוני והפלסטיני משקיע יותר בתוכן ופחות בנראות. כאלו הן המנות של אגאי: עשויות באהבה, לא מתיימרות ופשוט טובות.
סנטה קתרינה

פאסטל
אולי בהשראת מוזיאון תל אביב הסמוך, המנות בפאסטל הן מהיפות שתפגשו. דגים ופירות ים נוצצים מטריות הם אבני דרך במסע קולינרי תרבותי ועכשווי ששף קובי בכר מתווה צעד אחר צעד. תפריט בהשראת התערוכה של האמנית היפנית יאיוי קוסאמה מחזק עוד יותר את הקשר שבין אוכל לאמנות.
פאסטל

פופינה
משמעות המילה פופינה היא "מטבח" בלטינית. בפופינה המטבח הוא הלב הפועם וכל תשומת הלב נתונה למתרחש בו. שף אוראל קמחי מגיש מנות אלגנטיות ועל זמניות בתפריט המחולק על פי שיטות בישול שונות: אידוי, כבישה, צלייה, בישול ארוך או אפייה. תענוג.
פופינה

פרא
"עם תפריט שמתחלף כל יום ומאפשר שינויים והמצאות תוך כדי תנועה, ועם הכישרון שנשפך שם כבר עכשיו בכמויות, ברור ש'פרא' הולכת להיות אחת הפינות הכי עמוסות בתל אביב", כתב המבקר שלנו על המסעדה של יוצאי רותי ברודו. מאז פרא הולכת ומשתבחת ואנו צופים לה עתיד גדול.
פרא

פרונטו
שנים רבות חלפו ונהרות יין נמזגו לכוסות מאז שפרונטו נפתחה כמסעדה איטלקייה. אט אט התרחק שף דיוויד פרנקל מהפורמט שיצר רפי אדר ועיצב סדר יום קולינרי חדש, עם שפה אישית ייחודית. השראה סינרגטית מכילה מעט מההיסטוריה הקודמת של פרונטו בלבוש מקורי, מנומק ומדויק, ברצינות וכבוד שניכרים בכל אויסטר וקפלטי.
פרונטו
קוצ'ינה הס 4
לנוכח מסעדות ששוות מיליונים ותפריטים מפוצצים, הצניעות של הס 4 מרעננת. בחלל קטנטן מעוצב בפשטות רומנטית עושה שפית תמר כהן-צדק את מה שהיא עושה כבר שנים בהתמדה סיזיפית כמעט: מטבח איטלקי שורשי ולא מתחכם, שנשען על מאות שנות מסורת. פסטה בעבודת יד, גלידה מתוצרת בית, חום ואהבה הם סימני ההיכר של המסעדה, אי של שפיות סלואו פוד מבורכת בסצנה קולינרית תזזיתית.
קוצ'ינה הס 4

קלארו
קלארו, "ברור" בספרדית חוגגת השנה יום הולדת 7, עניין לא פשוט במציאות שבה היא פועלת. במבנה טמפלרי עתיק יצר השף רן שמואלי חוויית אכילה חברתית ותפריט Farm to table עונתי, שמוציא מהירקות טעמים וצבעים שאפילו הם לא ידעו שיש בהם.
קלארו

קפה פופולר
יש לנו הרבה סימפתיה לשף אבי ביטון לא רק בגלל ארוחת הבוקר בקפה פופולר, שתופסת מקום של כבוד ברשימת הבראנצ'ים שלנו. אפשרות בחירה בין מסעדה לבר, אוכל שנמצא על קו התפר בין עדתי לעכשווי, מטבח יצירתי ואווירה סקסית חוברים למקום שתמיד כיף לשבת בו.
קפה פופולר

שיינע
לנוכח מצבו העגום של הים התיכון, למסעדה שמתעקשת להישען אך ורק על תוצרת טרייה יש סיכוי הצלחה קלוש. אלא ששף אסף גבאי נלחם בשיניים כדי להשיג דגים ופירות ים טריים, והוא מגיש אותם בצורה המחמיאה ביותר. אנו גם זוכרים לשיינע לטובה משלוחים מוצלחים בתקופת הסגר, וזו עוד סיבה להגיע ולתמוך בה.
שיינע

שילה
מה שהתחיל כגסטרו בר חלוצי של שף צעיר, מוכשר ונמרץ, הפך לאחת המסעדות הנחשקות והמוצלחות בעיר. התפריט הוא חגיגה של דגה ופירות ים, אך חוויית הארוחה היא הרבה מעבר לדג טרי ושרימפס שנדוג לפני שעות ספורות. בר היין ג'נגו משתמש באותם חומרי גלם רעיוניים המוגשים באווירה קלילה ונגישה יותר.
שילה
תמנע
כששף ניר מסיקה העתיק את פעילותו בחזרה לארץ, הוא הביא איתו את שלט הברזל של תמנע מניו יורק ורעיונות למסעדה מפתיעה. בבואכם העדיפו את הבר, שבו מרכז ההתרחשות.
תמנע

WEISS
שלושת יוצאי קיטשן מרקט – שף, מנהל מסעדה וקונדיטורית – פתחו במבנה היסטורי בפינת הרצל-אחד העם מסעדה שהפכה בן לילה לחביבת הפודיז והתקשורת. תפריט צמחוני בחלקו הגדול, פרשנויות מעניינות וקינוחים שרק עבורם שווה להגיע גורמים לכך שקשה מאוד להשיג שולחן בווייס. לכן כדאי לנסות את שעת התה החדשה, שגם מלכת אנגליה היתה מאשרת.
וייס

שאראק
מאור זגורי ורוסלן אוסוב הם בוגרי טוטו, שנפתחה מחדש לפני ימים ספורים. זו אולי הסיבה שהטורטליני שלהם מושלם, ומנות הדגים ופירות הים עומדות אף הן באותו רף גבוה. שאראק היא בחירה קולעת בכל שעה ביממה, ובמיוחד בסוף השבוע בזכות אחד הבראנצ'ים הטובים והמשתלמים שיש כרגע בעיר.
שאראק
