הסוף המתוק של הסגר: גל חדש של מאפים וקינוחים לקחת

האפשרות לאיסוף עצמי הכניסה את המסעדנים לטראנס של עשייה. בתפריט: גלידות שף, מאפים להאלווין, עוגות אלגנטיות, קינוחים סקסיים, גלידות דגני בוקר וגם פוקצ'ה אלוהית אחת

האלווין בשואורום בייקהאוס (צילום: טל עוז)
האלווין בשואורום בייקהאוס (צילום: טל עוז)
21 באוקטובר 2020

פתיחת אופציית הטייק אוויי הכניסה את ענף המסעדנות הכמוש לטראנס של עשייה. עם כל הכבוד למשלוחים – ויש כבוד – מאפים עוברים טוב יותר ככל שהמרחק בין נקודת המכירה ללקוח מתקצר. מתוקים שכבר הוכיחו עצמם כנחמה בסגר א' וסגר ב' זמינים עכשיו יותר, אז עלו על עקבים ואפטרשייב וגשו לאסוף.

נורדיניו בטייק אוויי

הגעגועים לעוגת הגבינה הבאסקית קשים מנשוא? ובכן אנו שמחים לבשר שבית הקפה של שף עינב אזגורי נפתח שוב בפורמט טייק אוויי בלבד. מלבד העוגה המיתולוגית, מאריטוצ'ו (שאם לא טעמתם יפה שעה אחת קודם), טארט נאנטז (כנ"ל) ושאר מתוקים איקוניים כולל התפריט גם מיני קרואסון סלמי ואמנטל ("מוגש במחשבה ממני לרב קנייבסקי") ומאפים נוספים באותה הקפדה אלגנטית. מפאת התקופה שעות הטייק אווי מצומצמות יחסית: ראשון־שישי 8:00-16:00, שבת סגור.
נחלת בנימין 27 תל אביב

אז מה אם עוד לא שבועות? עוגת גבינה באסקית (צילום: סיון הררי)
אז מה אם עוד לא שבועות? עוגת גבינה באסקית (צילום: סיון הררי)

טריק או טריט?

אפשר לסמוך על השואורום בייקהאוס שיביאו את הפחמימות הכי נכונות ומגניבות בכל רגע נתון. לרגל האלווין שקצת נשכח מרוב מגפה ופוליטיקה נולדה מיני־קולקצייה בצבעי שחור־כתום אופייניים: קרונאט GHOST במילוי קרם קרמל מסקרפונה בציפוי שוקולד חלב עם מרנג רוח רפאים (17 ש"ח), SCARY SPRINKLE BERLINER – ברלינר (דונאט בלי חור) במילוי מוס פיסטוק טורקי בציפוי גלייז ירוק וסוכריות האלווין (15 ש"ח) ו־SPIDER DONUT – דואנט בזיגוג כתום וכדור דונאטס מצופה שוקולד מריר (14 ש"ח). הטריטים יימכרו עד ליום החג (31.10) בכמות מוגבלת, כך שכדאי להזמין מראש. לטשטוש המתיקות (למה בעצם?) צרפו להזמנה משקה קר מתוך קולקציית נשות בית המלוכה הבריטי – קווין אליזבת', ליידי די, קיית ומייגן על בסיס חלב או בגרסה טבעונית (16-20 ש"ח).
מלכי ישראל 11 להזמנות באתר ובתן ביס,

לאכול רוח רפאים ולנוח. שואורום בייקהאוס (צילום: טל עוז)

פופ אפ גלידת שף לסוף הקיץ

הקורונה תפסה את עופר בן נתן בשיא העשייה לקראת פתיחת פופ אנד פופ, המסעדה השווה מיליונים של האחים חג'ג'. לאחר שבסגר הקודם הוא הפציץ עם קולקציית מגה-קרואסונים, הגה הפעם השף קונדיטור המוכשר קולקציית קפסולה של גלידות בשת"פ עם גלידריית ביאנקו נרו בנחלת יצחק. הטעמים בהשראת הקינוחים שבן נתן מגיש אינם מהסוג המיועד למאנצ'יז חסר מעצורים: חלב קורנפלייקס, שוקולד לבן ותירס קלוי מלוח; שוקולד מעושן, מלח ים ושברי עוגיות לוטוס; ווניל מדגסקר עם בצק עוגיות ורוטב קרמל מלוח, כולם מתוחכמים, אלגנטיים ולא מתוקים מדי. הפופ אפ מיועד להסתיים בשבת (24.10) ב־01:00 אך ייתכן שיוארך בגלל הביקוש. 60 ש"ח לחצי ק"ג/105 ש"ח לק"ג.
נחלת יצחק 18 (מגדלי ת"א), להזמנות WOLT

פופ אפ גלידות לסוף הקיץ (צילום: יח"צ)

גלידות דגני בוקר

כשבר דגני הבוקר לולו אנד קו נפתח לפני כחודשיים התור הגיע עד קצה הרחוב. לאחר הפסקה מתודית מפאת הסגר מתניע המקום  מחדש ובמשנה מרץ, ומציע גלידת שמנת וניל פלאס תוספות בטייק אוויי ומשלוחים. קונספט מושחת ככל שניתן לדמיין משתקף בטעמי אוראו, חלב קורנפלייקס, קפטן קראנץ (הפייבוריט שלנו), ריזס פאף, כריות ועוד דגני בוקר מוכרים ואהובים, בשילוב רטבים וטופינגז לאקסטרה מתיקות. נאו ברינג און דה וויד. 63 ש"ח לחצי קילו/95 ש"ח לקילו, פיינט (330  מ"ל) בטייק אוויי 40 ש"ח, תוספת קופסת קורנפלקס אישית עם 3 סוגי דגנים לבחירה, טופינג ורוטב אחד לבחירה 16 ש"ח.
רוטשילד 37 (פינת יבנה), 03-5528282, להזמנות WOLT 

גלידה ודגני בוקר לולו אנד קו (צילום: ספיר קוסא/WOLT)
גלידה ודגני בוקר לולו אנד קו (צילום: ספיר קוסא/WOLT)

עוגות וקינוחים מצפון העיר

משמגבלת הקילומטר הוסרה אפשר סוף סוף להגיע לבבקה בייקרי ולנשנש עוגות ומאפים שמכינות האחיות הכה־מוכשרות קורל ושיר גורן: טארט פקאן במילוי פקאנים ומייפל שמוגש עם גלידת קרמל, עוגת גבינת שמנת אפויה קלאסית עם רוטב פירות יער, טארט לימון חמוץ עדין, קראק פאי ממכר עם גלידת וניל ועוד ועוד, וגם עוגת שמרים ריקוטה שמצדיקה את כל המחמאות שמעריפים עליה. אם כבר הגעתם עד כאן אל תרשו לעצמכם לפספס את מאפה הדגל מהפיצריה הצמודה על אף שהוא מלוח: פוקאצ'ה במילוי עלי גפן ממולאים עם לאבנה ושמן זית. אנו צופים להן גדולות וכבר יודעים שיש הפתעה בשרוול, אז כדאי לעקוב.
משה סנה 21, 03-6418088, WOLT ודרך האתר

חמוץ מתוק ומושלם. בבקה בייקרי (צילום: גיל אבירם)
חמוץ מתוק ומושלם. בבקה בייקרי (צילום: גיל אבירם)