מתכון ללברק אפוי עם ירקות שורש ויין לבן

השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה משדך את הלברק העדין לירקות שורש גסים ויין לבן ונותן מתכון שיגרום לכם להרגיש כמו בחופי איטליה

פופינה (צילום: יח"צ)
פופינה (צילום: יח"צ)

לברק, או באיטלקית בראנזינו, הוא מהדגים הפופולריים בים התיכון, ומראה נפוץ בעיירות הנושקות לחוף הטוסקני. כאן שידכתי אותו לירקות מפנים הארץ: סלק, קולרבי וגזר, ולטימין ארומטי, כדי ליצור מנת דגים שהיא מרשימה כמו שהיא קלה להכנה.

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

  • 4 דגי לברק קטנים (300 גרם כל אחד) מנוקים מקשקשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 קולרבי קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 12 (בערך כוס) עגבניות שרי צהובות
  • 2 כוסות יין לבן
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 4 גבעולי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

  • חופן עלי חמציץ
  • 1-2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות קטנות
  • 1/2 פלפל אדום חריף, פרוס דק


אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים מחבת רחבת מעל להבה גבוהה. מוסיפים את השמן וצורבים את הדגים 2 דקות מכל צד (ב-2 נגלות אם במחבת אין מספיק מקום).

מעבירים לתבנית אפייה עמוקה.

אל אותה מחבת מוסיפים את קוביות הסלק, הגזר והקולרבי. מטגנים מעל להבה בינונית תוך ערבוב בערך 10 דקות, עד שהירקות הזהיבו והתרככו (אבל לא לגמרי).

מעבירים את הירקות לתבנית עם הדגים, מפזרים מסביב את עגבניות השרי, גבעולי הטימין ואת קוביות החמאה ויוצקים פנימה את היין הלבן.

מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.

מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-10-12 דקות, עד שהירקות התרככו והדג התבשל לחלוטין.

להגשה, מעבירים את הדגים לצלחות יפות, מפזרים מעל ומסביב מהירקות האפויים ומנוזלי הבישול, מעטרים מעל עם עלי החמציץ, הבצל הירוק הקצוץ והפלפל החריף.

לפופינה