מתכון של מאיר אדוני: "עונג ים בכתום"
כשדג ודלעת נפגשים במתכון של שף מסעדת "כתית", זה חייב לצאת מצוין. תנסו את זה בבית
המצרכים (ל-5 סועדים):
לקרם דלעת:
200 גר' דלעת
300 מ"ל מיץ תפוזים
10 גר' דאשי
3 חוטי זעפרן
50 גר' סוכר חום
30 גר' חמאה
30 גר' שמנת מתוקה
לקרמבל דלעת:
250 גר' חמאה
175 גר' סוכר חום
125 גר' קורנפלור
225 גר' שקד טחון
150גר' לוז טחון
110 גר' אבקת דלעת
קורט קינמון
קורט 5 תבלינים
חופן זרעי שומר
חופן זרעי כוסברה
לדג:
500 גר' דג לוקוס נקי, ללא עור, מחולק לקוביות של 100 גר' כל אחת
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
1. קרם דלעת: מבשלים בסיר דלעת, מיץ תפוזים, זעפרן וסוכר במשך 40 דקות. מסננים. טוחנים את הכל עם יתר המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.
2. קרמבל דלעת: מערבבים את כל המצרכים במערבל מזון. מניחים על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות למשך 15 דקות..
3. הדג: מחלקים את הדג לקוביות של 100 גרם כל אחת. צורבים את הדג בחמאה על מחבת כשתי דק מכל צד.
4. הרכבת המנה: מושחים את הצלחת בקרם דלעת, מפזרים דלעת ערמונים, מניחים את הלוקוס ועליו את הקרמבל. מטפטפים מעל שמן זרעי דלעת, 10 עלי שומר בר וטיפות רוטב הולנדז מוקצף.