בית קפה שכונתי עם מומחיות בג'חנון. איך לא חשבו על זה קודם?

אולי גם בשאר השבוע, למה לא. ג'חנון שלה נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ
אולי גם בשאר השבוע, למה לא. ג'חנון שלה נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ

גל העסקים הקטנים שנולדו בקורונה נמשך: נועם לוי היתה מפיקת אירועים, עד שהחל"ת הגיע והיא החלה להכין ג'חנונים עבור חבריה. מרוב שזה היה טעים, הג'חנונים הפכו לעסק, שעכשיו הופך לבית קפה אמיתי שמתמקם דווקא ברחוב בן יהודה, ויאכיל את השכונה בג'חנונים בשפע.

27 באוגוסט 2023

דווקא עכשיו, ודווקא בבן יהודה, נועם לוי החליטה לפתוח בית מאפה חדש עם אופי תימני שיהפוך ורצון להפוך לבית. כבר מהשם אפשר להבין את האווירה הפמיליארית: "נועמל׳ה", מקום מהנה לישיבה בסופ"ש עם ג'חנון, קובנה, סבאייה, עוגיות ועוד מיני דברי מאפה בעבודת יד, והכל במחירים הוגנים ונוחים.

כמו הרבה דברים טובים אחרים, הכל התחיל בקורונה, אז יצאה נועם לחל"ת מעבודתה כמפיקת אירועים. דבר הוביל לדבר, והיא הכינה לחבר טוב שהתגעגע סיר של ג'חנון לשבת. אצל החבר נרשמה התלהבות יתרה מהמתכון, שעד אז עבר מפה לאוזן – עד כדי כך שהבשורה אודות הג'חנון החלומי של נועמל׳ה (כינוייה מבית, אבל יוכלתם לנחש) צברה תאוצה, ועוד ועוד דורשים הצטרפו. כך פתחה נועם לוי את נועמל׳ה, והחלה לשלוח את הג׳חנונים הישר מתנור ביתה לרחבי העיר. 

מהתנור הביתי אל בן יהודה. הג'חנון של נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ
מהתנור הביתי אל בן יהודה. הג'חנון של נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ

בהמשך מכרה את תוצרתה מבית הקפה נאבי יונה בימי שישי, וגם השלימה לימודי קונדיטוריה בדנון, שם הבינה שתשוקתה האמיתית היא לבצקים. מאז עבדה נועם במספר קונדיטוריות בעיר, עד שהבינה שהחלום האמיתי הוא לפתוח מקום משלה, שיהפוך במרוץ הזמן להיות מוסד שכונתי. לא במובן היומרני, אלא במובן שכל אחד שחפץ בדבר פחמימה יוכל להגיע וליהנות מאחת במחיר הגיוני ונוח, תוך כדי ישיבה בניחותא – ולא להרגיש שהוא עוד לקוח שרק מחכים עד שיקום.

ולמה דווקא בבן יהודה? כי ברחוב הזה היא גרה, ולמרות שהאזור ידע ימים יפים יותר, ללא בנייה וחסימות, נועם מאמינה בקהילתיות ובשכונותיות שמצויה בו. לשם כך היא רתמה אליה צוות נשי שלם, הכולל שש נשים שהפכו לחברות וליד ימינה בכל הקשור לעסק – מאפייה, בניהול, ביצוע המשימות ועד שיווק ועניינים שוטפים.

רסק, ביצה ואווירה ביתית. נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ
רסק, ביצה ואווירה ביתית. נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ

התפריט מורכב ממנות טיפה יותר ממלאות מבית הקפה הקבוע שלכם, ובראשו – כמובן – הג'חנון, על בסיס חמאה או פרווה לטבעונים (27 ש״ח), עם ביצה חומה, סחוג ורסק עגבניות. הפלפלים לסחוג, אגב, לקוחים מהערוגה של אחיה ביבניאל, ומוגשים ממש מהשדה אל הצלחת. ובכלל, נועם והצוות דוגלות בשימוש נבון בחומרי גלם מובחרים, מבלי לזרוק מזון. נו, צמב״וז. כך, למשל, מנגו בשל מהעץ יהפוך למילוי לפחזנית חלומית שטעמנו, ולכל דבר ישתדלו בצוות למצוא שימוש.

ובחזרה לגזרה התימנית – סאבייה, מאפה גבינות ותרד לפי מיטב המסורת התימנית (34 ש״ח), קובנה לתפארת (34 ש״ח), קישים עם בטטה/בצל/סלק (36 ש״ח), מלבד זאת תמצאו גם עוגיית שוקולד צ׳יפס ומלח ים, או עוגיות אמסטרדם, שעומדות על 12 ש״ח – מחיר שווה לכל כיס גם בהשוואה לעוגיות אחרות בת"א, שעומדות לרוב על ממוצע של 16 ש״ח. ואם אתם לא קוקי מאנסטר, אז יש גם עוגת גזר עם פרוסטינג אמריקאי למהדרין ב-18 ש״ח בלבד.

מה יש? מה שהג'חנונייר הביא מהים הבוקר. נועם לוי. נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ
מה יש? מה שהג'חנונייר הביא מהים הבוקר. נועם לוי. נועמל׳ה. צילום: דנה רבינוביץ

נועם מדגישה כי חשוב לה לשמור על מחירים הוגנים ונוחים מבלי להתפשר על חומרי הגלם. ״אני לא רוצה שאף אחד יהסס אם לקנות עוגייה אחרי שאכל ג׳חנון. לא יכול להיות מצב שקפה ומאפה לזוג יגיעו ל-100 ש״ח״. המחירים, אגב, אינם מחירי הרצה – כך שהם עתידים להישאר. כבר אהבנו. חוץ מזה, תוכלו למצוא את תוצרתה של נועמל׳ה במשלוחה וגם בוולט.
נועמל'ה, בן יהודה 15, פתוח כרגע בעיקר סופי השבוע, אך בהמשך צפוי לעבוד גם בימי השבוע (ניתן להתעדכן באינסטגרם)