קארמה של גורמה: מעדניית בוטיק חדשה נפתחה בצפון דיזנגוף

מעדנייה חדשה בצפון דיזנגוף מציעה שלל מוצרים של יצרנים מרחבי הארץ

דוד למפרט ממעדניית לה וויטה. צילום: אנטולי מיכאלו
דוד למפרט ממעדניית לה וויטה. צילום: אנטולי מיכאלו
28 באפריל 2015

דוד למפרט משוטט באופוריה ברחבי המעדנייה הקטנה שפתח ברחוב דיזנגוף, חגור בסינר. הלבנים האפורות, המרצפות המצוירות באפור־שחור, ומדפי העץ – הכל פרי עבודתו ורמז לרקע שלו כקבלן. רק השבוע נפתחה המעדנייה, וכבר נכנסים לקוחות מתלהבים להזמין קפה ומאפה או סתם לרחרח. מתברר שלמפרט הוא בריסטה מיומן בזכות עבודתו ברשת של בתי קפה השייכת לבנו בארצות הברית. מכונת קלייה לא גדולה מונחת על הדלפק, ולמפרט מסביר שפעם בכמה ימים הוא יקלה פה פולים ירוקים. התערובת הייחודית שלו נמכרת בשקיות אטומות במקום (142 ש"ח לק"ג) וממנה הוא גם רוקח קפה לשתייה במקום, במכונת אספרסו ידנית שהביא מטורינו, ובה הקפה נחלט מתוך בוכנה מיוחדת. כשלמפרט מכין את הקפה זה נראה פשוט וסטואי, אבל כשאחד העובדים במעדנייה מנסה, המכונה עדיין יוצאת מכלל שליטה ומשחררת קיטור אגרסיבי לכיוונים לא צפויים כמו ב"שוליית הקוסם".

דוד למפרט ממעדניית לה וויטה. צילום: אנטולי מיכאלו
דוד למפרט ממעדניית לה וויטה. צילום: אנטולי מיכאלו

לקראת הפתיחה ערך למפרט מסע טעימות ברחבי הארץ ובחר את המוצרים שלו בקפידה. הפרמטרים היו איכות, טריות, טעם, וגם אופיו של היצרן. מפעל עוגיה ביבנה מספק לו מבחר של בישקוטי, מיני מאפין ועוגיות נוספות. המדדים החשובים שתרמו לבחירה של למפרט במפעל היו שהמאפים לא יכילו מרגרינה ושהעובדים יכינו את העוגיות במו ידיהם, וייראו מרוצים מעבודתם. היינות של כרם בן זמרה, שמן הזית של דותן (57 ש"ח לליטר) ומאפי הבוקר של ביגה (10 ש"ח לקרואסון שקדים עם קרם). הפוך עולה כאן 8 ש"ח, זה אמנם 3 ש"ח יותר מבקופיקס, אבל בתמורה לזה תדבק בכם קארמה של מוארי גורמה אמיתיים.

 

דה וויטה, דיזנגוף 280, 5295597־03, ראשון־חמישי 8:00־19:00, שישי 8:00־15:00