אפליקציה חדשה מבטיחה לעזור לנשים להגיע בשלום הביתה

היזמית רותם שוחט פיתחה את "סאקורה" כדי לעזור לנשים להתגונן מפני כוחות האופל: הרחובות החשוכים והאנשים המטרידים שמסתובבים בהם

רותם שוחט (צילום: נדב לכיש)
רותם שוחט (צילום: נדב לכיש)
19 באוגוסט 2019

"אני גרה בתל אביב כבר עשר שנים ובדרך כלל מרגישה בטוחה אבל יש אינספור מקרים בהם הטרידו אותי ברחוב, חסמו אותי פיזית, 'ליוו אותי' בניגוד לרצוני בזמן הליכה הביתה", מספרת רותם שוחט, יזמית בת 30, שהאפליקציה החדשה שלה "סאקורה" (Sekura) נועדה לסייע במקרים של הטרדות מיניות במרחב הציבורי. מטרת האפליקציה היא לעזור בתגובה מיידית למצב בו נשים מרגישות מאוימות, לסמן לסביבה היכן הן נמצאות ולאותת שהן זקוקות לעזרה. "בתור חיילת קרו לי כמה מקרים שמאוד רציתי שידעו איפה אני נמצאת, למשל נהג מונית שאמר לי במהלך נסיעה 'אולי אני אמשיך לנסוע, אף אחד לא יודע איפה את' ונאלצתי לקפוץ מהמונית מהחרדה. המטרה של האפליקציה היא להחזיר תחושה של שליטה וביטחון. כשאת חוזרת מחבר, מבילוי ויודעת שצפויה לך הליכה, תוכלי להשתמש בה"

האפליקציה פשוטה, אינטואיטיבית ואפקטיבית, והיא כוללת ארבעה לחצנים: "לחצן המשמיע את צלצול הטלפון שלך ומדמה שיחה נכנסת, צלצול סירנה של משטרה במטרה להרתיע, להתריע ולעורר אותך במידה ואת קופאת, שליחת הודעה עם המיקום שלך לשלושה אנשי קשר מוגדרים מראש ולחצן חיוג למשטרה או לאיש קשר".

סאקורה
סאקורה

כרגע עובדת שוחט על פיצ'ר חדש, שמזמין נשים לסמן רחובות חשוכים ולא בטוחים, במטרה לסייע לנשים ליצור "מפה בטוחה". שוחט מקווה שהלחיצות של נשים בארץ ובעולם יצרו מפה שתתן פיתרון אמיתי לנשים. כרגע האפליקציה עדיין בשלבי פיתוח, אבל לפי שוחט יש לה כבר מאות משתמשות מרוצות. "התגובות מרגשות מאוד. נשים מעידות שרק עצם ההתקנה של האפליקציה על הטלפון העניקה להן ביטחון רב. אישה כבת 50 כתבה לי שעל אף שהיא משדרת לבנות שלה חוזק ובטחון, גם היא מפחדת ללכת לבד בלילה מאז שהיא נערה. כתבה לי מישהי שהשתמשה באפליקציה בזמן שמישהו עקב אחריה, היא שלחה הודעה לאבא שלה הוא התקשר וליווה אותה טלפונית עד שהגיעה הביתה".

שוחט לא מתנצלת על כך שהאפליקציה פונה בעיקר לנשים. "אני יודעת שסקורה יכולה לעזור להמון א/נשים, ילדים, נוער, גברים, זקנים ולהטבי"ם, ואני מעודדת גם אותם להוריד ולהשתמש בה. בפניה לנשים אין לי שום כוונה להפחית מהטרדות או תקיפות של גברים או מהצורך של כולם להרגיש בטוחים. סקורה נותנת מענה לתופעה חברתית שרוב הנשים סובלות ממנה".