סוניה ופיטר פריזמר על קצה המזלג

במסעדת הרברט סמואל יתארחו סוניה ופיטר פריזמר ממסעדת Frühsammers שבברלין

Frühsammers. צילום: יח"צ
Frühsammers. צילום: יח"צ
2 בנובמבר 2015

השף פיטר פריזמר קיבל בגיל 25 כוכב מישלן ונחשב למטאור בשמי הקולינריה של ברלין, אבל כבר אז נמשך יותר לשיחות עם האורחים במסעדה ולבחירת היין בשבילם מאשר לכבשן במטבח. ב־1998 פגש את סוניה, לימים אשתו השנייה, וב־2007 פתחו השניים את מסעדת פריזמרס שבה לקחה אשתו את הפיקוד במטבח.

כעבור שבע שנים היא קיבלה כוכב מישלן משלה, ובכך הפכה לאישה היחידה בברלין שעוטרה בכוכב. במנות הדגל שלה: דג הליבוט עם סלק צהוב, סלט כרוב וואסאבי; ודמפלינג קוטג', משמש, שקדים וטונקה. אצלנו היא תגיש מנות כמו דלעת צלויה עם גבינת עזים, וצוואר טלה עם יוגורט וניוקי.

אדיר כהן, שף הרברט סמואל: "סוניה היא צנועה ורצינית והאוכל שלה מדויק ומבושל בדיסציפלינות אירופאיות עם פרודוקטים ים תיכוניים. היא חוקרת מטבחים מאזור הים התיכון ואסיה, והיה לנו נוח להתחבר לזה".

16.11־21.11 בהרברט סמואל