יש כאן הכל ובגדול. באמת. בדקנו: מוסד הבשר החיפאי הגיע לת"א

סטייקיית הבוקרים, כל הדרך מחיפה (צילום אנטולי מיכאלו)
סטייקיית הבוקרים, כל הדרך מחיפה (צילום אנטולי מיכאלו)

תפריט עמוס שמתפרס על 4 עמודים וכולל בערך כל מנה אפשרית שאפשר להעלות על הדעת, רוחב לב בסגנון אמריקאי/חיפאי ותמחור הוגן על סף המפתיע - ביקרנו בסטייקיית הבוקרים שהיגרה לפה מחיפה, ואפילו התרגלנו לקליפות הבוטנים על הרצפה

27 במרץ 2022

המחשבה הראשונה שעוברת בראש בכניסה לסטייקיית הבוקרים היא 'איפה הדייסון'. רצפה מנומרת בשברי קליפות בוטנים רומזת שמישהו שכח לנקות בסוף הסרוויס אתמול, אך הלוק הכאילו־מוזנח מגובה בלוגיקה שמגיעה כל הדרך מארה"ב: במסעדות סטייקים מסוימות, טקסס רואדהאוס למשל, נהוג להשליך את הקליפות כדי שאורחים ידרכו עליהן בנעליהם וינקו כך את הרצפה. בסניף החדש של המוסד החיפאי הוותיק מותירים את הקליפות כעדות למספר הלקוחות שביקרו במסעדה באותו יום. ובשבת, כך ניתן להסיק מהכמות, הגיעו אורחים רבים.

לקרניבורים כבדים. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)
לקרניבורים כבדים. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)

סטייקיית הבוקרים פועלת בחיפה בהצלחה כבר 27 שנים והיא נחשבת למוסד המזוהה עם העיר. הסניף החדש נפתח בשוליים הדרומיים של תל אביב, מול בית החולים וולפסון. הבחירה להתרחק ממוקד הכוח מעלה תהיות, שהבעלים יוסי טוכנר ממהר לפזר. כמי שעוסק בתחום יותר מ־40 שנה ועומד מאחורי מסעדות, אולמי אירועים ובתי אוכל מיתולוגיים בחיפה והצפון, אי אפשר לכפור בכנות כוונותיו.

"היצר השתלט עלי", הוא צוחק. "אני רוצה להראות שבצפון יודעים לעשות אוכל טוב ולתת שירות טוב לא פחות מאשר בתל אביב. בתי האוכל שלי אף פעם לא היו במרכז. המוצר מנצח ולכן אנשים מגיעים".

סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)
סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)

ליוצאי חיפה והצפון התפריט ייראה מוכר. הוא משתרע על פני ארבעה עמודים צפופים ויש בו ייצוג לכל מטבח שישראלים אוהבים. למשל חומוס, כדורי פלאפל חיפאיים, טבעות בצל מטוגנות "סטייל NY", כבד עוף קצוץ, סלט פאטוש וסלט עגבניות ספרדי חריף במחלקת המנות הראשונות (כ־30 ש"ח בממוצע).

>> מסעדות הבשרים הטובות בתל אביב
>> אוהבים לאכול בתל אביב? ספרו לכל העולם בסקר טיים אאוט העולמי

במנות הביניים תמצאו כבד אווז נוגט, פטריות שמפיניון ממולאות בגבינה, אמפנדס, סלטים ונקניקיה הולנדית מעגל וגאודה שאורכה כחצי מטר (34-54 ש"ח). מנות מוקפצות, פיש אנד צ'יפס, פילה סלמון ניו אורלינס, שניצל וינאי, ביף סטרוגנוף, גולאש וצ'ילי קון קרנה מציעים אופציות למי שבשר הארדקור אינו כוס התה שלו, אך נתחים אימתניים הם לב התפריט.

צלעות מעושנות. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)
צלעות מעושנות. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)

אנטריקוט, סינטה, פילה, נתח קצבים וטומהוק נפרסים ומוגשים על מגשי עץ כבדים כשהם מלווים בתוספות ורטבים. 500 גרם סינטה/אנטריקוט ב־199 ש"ח, 600 גרם ספייריבס מעושנות 179 ש"ח ו־300 גרם נתח קצבים 149 ש"ח משקפים טווח מחירים של 36-44 ש"ח ל־100 גרם, לעומת 60 ש"ח ומעלה במסעדות בשר בעיר.

"המחירים בדיוק כמו בחיפה. לעומת מחירים שאני רואה בתל אביב המחיר שלנו שערורייתי, לטובת הלקוח כמובן", אומר טוכנר. האפשרות להתפרע עם בשר בכמות גדולה מבלי למשכן כליה מפתה. מכאן אפשר להבין את כמות האורחים שפוקדת את המקום – בעיקר משפחות וקבוצות חבר'ה צעירים שפותחים שולחן – ואת תלוליות קליפות הבוטנים שמכסות כל סנטימטר ברצפה (מנהג כיפי ברגע שמתרגלים, רק אל תנסו זאת בבית).

קורנדביף ניו יורקי. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)
קורנדביף ניו יורקי. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)

>> המסעדות הכי טובות בתל אביב: הרשימה המעודכנת
>> בדקנו את השווארמה של הבסטה: האם היא הטובה בעיר?

רוחב הלב החיפאי בא לידי ביטוי גם במנות האחרונות. לדוגמה ריבוע גדול במיוחד של קרם בוואריה בטעם של פעם, בראוניז ברוטב שוקולד חם וקרמל מלוח והכי הכי – קרמבו מתוצרת בית שמגיע בסיר גדול, ומתוכו בוצע המלצר שליכטה נכבדה (44 ש"ח). כאן לא ישאלו אתכם אם תרצו משהו קטן לקינוח, מהסיבה הפשוטה שכל המנות גדולות. ולעומת הנעשה בעירנו, יש בכך שינוי מרענן.
הלוחמים 1, תל אביב־יפו, ראשון-שבת מ־12:00 עד אחרון הלקוחות, 03-6855777