מאמה מיה! חמש מנות הפסטה החדשות שאתם חייבים להכיר עכשיו

להתאהב בחלמון. LAVA. צילום: ליאור סגל
להתאהב בחלמון. LAVA. צילום: ליאור סגל

אולי זה בגלל חומרי הגלם הזולים יחסית, ואולי פשוט מפני שאי אפשר לעמוד בפני אטריות אל דנטה עטופות ברוטב - לא משנה מה הסיבה, העיקר שתל אביב הוצפה לאחרונה בפסטות יוצאות דופן. יצאנו למצוא את הפסטות החדשות שאתם חייבים למצוא, וחזרנו מלוכלכים מרוטב

29 באוגוסט 2023

בשקט בשקט בלי ששמנו לב (כמעט. אנחנו שמות לב להכול) המטבח האיטלקי חוזר לתפוס מקום בקדמת הבמה. ובמיוחד הפסטה. אולי בגלל הפשטות וחומרי הגלם הזולים יחסית, ואולי פשוט מפני שאי אפשר לעמוד בפני אטריות אל דנטה עטופות ברוטב. במסעדות שנפתחו לאחרונה – לא בהכרח איטלקיות בהגדרתן – השפים שמים לב למגמה ומקפידים לשלב בתפריט לפחות נציגות אחת לקלאסיקה מארץ המגף, בסגנון נאמן למקור או בפרשנות אישית.

1. ספגטי חמאת אנשובי | הלנה

בר היין של שף גיא גמזו, המסעדן איציק חנגל והמיקסולוג מוש בודניק הוא אחת ההברקות של הקיץ הנוכחי, מקום נוטף שיק בגן יעקב פינת ביתן הלנה רובינשטיין. מתוך תצוגת תכלית של ביסים סקסיים, ספגטי חמאת אנשובי מפליא להותיר על הלשון תחושה קטיפתית ומלאת אוממי. והמחיר הוא עוד בונוס – 40 ש"ח.
תרס"ט 6

אוממיות קטיפתית. הלנה (צילום אפיק גבאי)
אוממיות קטיפתית. הלנה (צילום אפיק גבאי)

2. אורקייטה קובה | תריסר

המסעדה העונתית החדשה שהתמקמה בקומה השנייה של שוק הנמל היא ממתק לפודיז סקרנים. מנת אורקייטה קובה משקפת את היד היצירתית של שף ענר בן רפאל: קונכיות פסטה שמקורן מדרום איטליה מקבלות טוויסט לבצק קובה, שמעניק להן מרקם בשרני, ותוספת קלמרי צלוי, קוביות בטן טלה מעושנת וציר עוף ודלעת (ותוכלו לראות כמה היא יפה בראשית הכתבה). המנה הטובה ביותר בתפריט בפער, חוץ אולי מפנקוטה עגבניות. 98 ש"ח.
האנגר 12, נמל תל אביב

3. פטריה ביער | אנטיליה

עוד מקום מושלם לקיץ ובכלל בגלל הלוקיישן (כיכר חמודה בפשפשים ליד מתקן השקייה עתיק), האג'נדה (שירות עצמי עם מגע אישי) וההתייחסות הנבונה והזהירה לאוכל ויין. פסטה בעבודת יד ברוטב חמאה, המון חמאה, ופטריות יער ופורטובלו צלויות, גבינת פיקורינו ופלפל שחור מביאה לצלחת טעמים עמוקים ועדינים שבגללם המטבח האיטלקי הקלאסי אהוב כל כך. מומלץ להקשיב לעצת הצוות או עמדת ההזמנות האוטומטיות בהתאמת יין. 68 ש"ח.
רבי פנחס 4

4. ספגטיני וונגולה | LAVA

אפשר להגיד על נוכל הפסטה מה שרוצים, אבל בפסטה הוא מבין. בספוט החדש בשולי פארק המסילה טוב תעשו אם תזמינו ספגטיני וונגולי, ספגטי דקיקים עשויים במידה הנכונה ברוטב חמאה-טרגון אניסי עדין עם טיפת צ'ילי עוקצני לסיומת. בהנחה כמובן שהמנה נוכחת בתפריט המשתנה תדיר, ושהשף התעורר על צד ימין. 86 ש"ח.
סמטת בית הבד 5

לא יאמן כמה זה טעים. LAVA. צילום: ליאור סגל
לא יאמן כמה זה טעים. LAVA. צילום: ליאור סגל

5. טורטליני שורש סלרי | ביינה

"עכשיו דממה, כי יש טורטליני על הבמה. והם לא פחות מוואו, מההתחלה ועד הסוף. הבצק עשוי בדיוק מרהיב, מילוי שורש הסלרי משתלב מעולה ומעל הכל הרוטב. הו הרוטב. בתפריט כתוב שזו חמאת מרווה ואגוזי לוז. שם ראוי יותר יהיה רוטב אלוהי. מה שיותר מוצלח מהכל זה האופן שבו כל העסק מחליק לך בגרון בנעימות של גלימת משי. הרגע העצוב היחיד של הערב הגיע כשסיימנו ללקלק את הצלחת והבנו שזה נגמר", מתפייט המבקר שלנו על מנת הפסטה בביינה, שהיתה אחת ההפתעות הנעימות שאכלנו בהן השנה. 88 ש"ח.
טשרניחובסקי 4

טורטליני שאלוהים עשה לו רוטב. ביינה (צילום: מיטל חדד)
טורטליני שאלוהים עשה לו רוטב. ביינה (צילום: מיטל חדד)