האיש שגרם לכם להתאבסס על קראנץ' פיסטוק משתלט על שרונה מרקט

הזמן הירוק (צילום דור פלג)
הזמן הירוק (צילום דור פלג)

אם גם אתם מצאתם את עצמם תרים בכל פינה ואולי אפילו משלמים מחיר שוק שחור על שלגון אחד ירקרק, אתם יכולים להאשים את אוהד ראוך, שהפך את האהבה לפיסטוק לתופעה ויראלית. עכשיו הוא מגשים את היעד הבא: פסטיבל שלם שכולו פיסטוק

8 בנובמבר 2022

מוטב מאוחר מאשר מעולם לא: בדיליי אלגנטי של שנה בערך טרנד הפיסטוק הופך לאירוע רשמי – וכעת פסטיבל הפיסטוק, שייערך בעוד כשבועיים, יצבע את שרונה מרקט בירוק של קינוחים מוגזמים על טהרת הפיסטוק. כן, כן, כולל השלגון הנחשק שלא אומרים את השם שלו בפומבי כבר.

>> קיץ 2022 היה הקיץ של הפיסטוק, ידענו את זה כבר במאי

גם הוא יהיה בפסטיבל: סינרול פיסטוק חלבה (צילום שירן כהן)
גם הוא יהיה בפסטיבל: סינרול פיסטוק חלבה (צילום שירן כהן)

הפסטיבל הוא שיאה של טרללת שלמה שעליה חתום אוהד ראוך, האיש שהתחיל הכל. חובב הפיסטוק אובססיבי, הוא התחיל מלפתוח חשבון אינסטגרם תחת הכותרת "המגפה הירוקה" והקים קהילת פייסבוק בשם "אוהבים פה פיסטוק" ובה יותר מ-5,000 איש. גרסאות פיסטוק פיקטיביות לחטיפים וממתקים מוכרים שראוך יצר בפוטושופ משכו את תשומת לבן של חברות מסחריות, והגדיל לעשות הקראנץ' פיסטוק, שלגון מבוקש שהטריף מדינה שלמה עד שהגיע למצב בו הוא נמכר במחתרת במחירי שוק שחור – כלומר, ירוק. לנוכח הביקוש, החל ראוך לנסות ולהגשים את היעד הבא שלו, פסטיבל שכולו סביב האגוז הירקרק בהשתתפות אנשים ומקומות שפגש לאורך כל הדרך.

יבוא מאשדוד, קרואסון פיסטוק מקונדיטוריית פנינה פאי (צילום שירן כהן)
יבוא מאשדוד, קרואסון פיסטוק מקונדיטוריית פנינה פאי (צילום שירן כהן)

באירוע שיימשך יומיים יתכנסו קונדיטורים ואופים ויצרני ממתקים מכל הארץ. ערן שוורצברד, שהשיק לפני ימים ספורים פטיסרי-בולנז'רי בשרונה מרקט, יכין קינוח ספיישל של סנדוויץ' סיציליאני מלחמניית בריוש עם וופל פיסטוק קראנצ'י פירות יער וקרם מסקרפונה. בגלידריית אוטלו תוכלו לטעום את גלידת הפיסטוק הקבועה וגלידת פיסטוק לימון (ברז שוקולד פיסטוק כלול בדיל), והולי קראק פאי יכינו קראק פאי פיסטוק וחמאת פיסטוק ושלישית מאפינס פיסטוק קלאסי, יוזו ופטל. בקונדיטוריית גבי גודיז יכינו עוגת גבינה עם תחתית עוגיית פיסטוק וגנאש פיסטוק מעל ועוגיית פנקייק פיסטוק פריכה ממולאת בפיסטוק טהור. מאשדוד הרחוקה, ליתר דיוק מפטיסרי פנינה פאי שבו החל המפץ הגדול של ראוך, ישתנעו לתל אביב קרואסון הפיסטוק המפורסם וסופלה פיסטוק. את בייקרי ג'ויס ממושב ביצרון ייצגו סינרול פיסטוק חלבה ומאפה חמאה כרוך עם גלידת פיסטוק מעל, ורשת המלבי מבאלי תציע מלבי פיסטוק סיציליאני וסירופ לימונצ'לו ומלבי קלאסי עם תוספת פיסטוק ורד. המארגנים מבטיחים שמחיר כל קינוח לא יעלה על 35 ש"ח, ושכל אחד יעשה את החשבון שלו עד כמה הדיל משתלם.

עוגיות פנקייק פיסטוק של גבי גודיז (צילום גיל אבירם)
עוגיות פנקייק פיסטוק של גבי גודיז (צילום גיל אבירם)

"הפסטיבל יהיה כל מה שחלמתי עליו מבחינת הווייבים והחזון של 'המגיפה הירוקה'", אומר ראוך. "יהיה כיפי, חגיגי והומוריסטי, ואני שמח שעל הדרך יש לעסקים ולאנשים שאני אוהב הזדמנות להיחשף ולקבל במה ראויה. אוהבי הפיסטוק בארץ מוזמנים להגיע לתל אביב וליהנות".
שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, חמישי-שישי (17-18.11), שעות פתיחה: 10:00 – 23:00 (חמישי), 9:00 – 15:00 (שישי)