איך לצלם בסמארטפון בלי לצאת בומרים?

לא, לא תצליחו לצלם את זה בנוקיה 3310. צילום: גיא יחיאלי
לא, לא תצליחו לצלם את זה בנוקיה 3310. צילום: גיא יחיאלי

בואו נודה באמת, אתם לא יודעים איך לצלם בסמארטפון. אף אחד חוץ מכמה אינפלואנסריות לא באמת יודע לצלם בסמארטפון. ובכל זאת, בין אם זה ארוחת צהריים יפה, רחוב צבעוני או סתם סלפי - אתם מצלמים כל הזמן. הצלם גיא יחיאלי בא לעזור לנו עם כמה טיפים שכל מי שמחזיק בחשבון אינסטגרם (או סתם אוהב לתעד) חייב להכיר

צילום תמונות הפך לדבר שבשגרה – הסמארטפונים שנמצאים לנו בכיס מוכנים לשליפה בכל רגע עם עדשות ופילטרים משוכללים, ופתאום כל אחד יכול להיות צלם. כצלם מקצועי, אני כמובן חושב שיש הבדל משמעותי בין תמונה שצולמה עם הנייד לבין תמונה המצולמת במצלמה מקצועית, אך מאמין שגם המצלמות האישיות שלנו, באמצעות שימוש נכון, יכולות להוציא את התמונה האידיאלית. בסיור "אין כמו יפו בתמונות", אותו אני מעביר במסגרת במסגרת סיורי הקיץ של עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב יפו, אני מסביר איך לצלם את התמונה הטובה ביותר בסמארטפון. בעידן בו אנחנו מצלמים כמעט כל רגע, החל ממנה במסעדה ועד שיטוט סתמי ברחוב, חשוב להקפיד על מספר כללים בסיסיים על מנת להוציא את התמונה המושלמת:

נקו את העדשה

הטיפ הראשון ישמע אולי בסיסי, אך מסתבר שרבים לא מקפידים עליו. על העדשות של הטלפונים שלנו מצטברים הרבה שומנים, לכלוכים וטביעות אצבעות. ניקיון העדשה לפני הצילום ישפר פלאים את איכות התמונה.

תארו לכם שזה היה מטושטש כי לא ניקיתם את הטחינה מהעדשה. צילום: גיא יחיאלי
תארו לכם שזה היה מטושטש כי לא ניקיתם את הטחינה מהעדשה. צילום: גיא יחיאלי

הימנעו משימוש בזום הדיגיטלי

שימוש בזום הדיגיטלי יגרום לאובדן ניכר באיכות התמונה. אם כל מטרת צילום התמונה היא לשמור אותה בזיכרון של הטלפון, איכותה לא משנה הרבה, אך אם בכוונתכם להעלות אותה לרשת החברתית או לפתח אותה, לאיכות התמונה חשיבות גדולה על התוצאה הסופית. שימוש בזום דיגיטלי פוגע באיכות התמונה ועל כן לא מומלץ.

מקדו את הפוקוס על האובייקט המצולם

פעולה נוספת שרבים שוכחים לעשות, שנייה לפני הלחיצה על כתפור הצילום, הוא למקד את הפוקוס. פעולה פשוטה שתעשה את ההבדל בין תמונה סתמית לכזאת שמספרת סיפור.

כיכר רבין. צילום: גיא יחיאלי
כיכר רבין. צילום: גיא יחיאלי

צלמו ממספר נקודות מבט

הטיפ הזה נכון גם לצילומי נוף וגם לצילום של אנשים. נסו זוויות צילום שונות, מלמעלה, מלמטה ובכך תוכלו לספר סיפור אחר עם אותה השקיעה, המנה או האדם המצולם.

אותה שקיעה, סיפור אחר. הכל שאלה של פרספקטיבה. צילום: גיא יחיאלי
אותה שקיעה, סיפור אחר. הכל שאלה של פרספקטיבה. צילום: גיא יחיאלי

צלמו את אותו הדבר כמה וכמה פעמים

כמה פעמים יצא לכם להסתכל על תמונות שצילמתם בחופשה או בטיול ולראות שהן לא יצאו טובות כמו שחשבתם שהן? לא שמתם לב לזווית, או לתאורה, או שבדיוק מישהו עבר לכם מאחור. בעידן בו אין יותר פילם ולא "נגמרות לנו התמונות" רצוי לצלם כל תמונה מכמה פעמים, אם ניתן לבחור אז בשעות שונות, בהן התאורה משתנה ולשנות את הקומפוזיציה הן יאפשרו לכם בסופו של דבר לבחור, מבין מגוון תמונות "דומות", את האחת שלכם.

למה רק פעם אחת? צילום: גיא יחיאלי
למה רק פעם אחת? צילום: גיא יחיאלי

השתמשו באפליקציות השונות שיש לטלפון להציע

בין אם מדובר באפליקציה של המצלמה עצמה ובין אם מדובר באפליקציה ייעודית שאתם מורידים מהחנות, לאפליקציות השונות יש פיצ'רים לעיבוד הצילום שיסייעו לכם להשיג תמונה נקייה ואיכותית. אל תפחדו להשתמש בהן.

צלמו לאורך ולרוחב – הכל בהתאם לפלטפורמה

אינסטגרם ופייסבוק כבר מזמן התאימו את התצוגה שלהן לצילום אנכי בעקבות השימוש של רבים בתמונות שצילמו מהנייד, אך שימו לב שהן לא הפלטפורמות היחידות בהן תרצו לפרסם ועל כן חשוב שתתאימו את אופן הצילום לפלטפורמה בה תרצו לפרסם את התמונה ובהתאם – תצלמו לאורך או לרוחב.

סלפי זו לא מילה גסה. בתמונה: גיא יחיאלי. צילום: גיא יחיאלי
סלפי זו לא מילה גסה. בתמונה: גיא יחיאלי. צילום: גיא יחיאלי

לסלפי חוקים משלו

בשנים האחרונות נכנס לחיינו "הסלפי" שהפך לשיטת צילום מועדפת על ידי רבים. יש שיאמרו שתמונת סלפי לא יכולה לצאת טוב. הזווית, הקרבה של המצולם לעדשה ויכולת התמרון המוגבלת. אך, עם הקפדה על מספר כללים בסיסיים גם אתם תוכלו לצלם את הסלפי האידיאלי. הקפידו לצלם מגבוה, לבחור תאורה נעימה וניטרלית, למשל מקום מוצל באור יום, כי האור בישראל מאוד חזק. השתמשו ב-Portrait Mode שיוצר עומק שדה יפה, הטו את הטלפון לזווית הכי מחמיאה ואל תשכחו לחייך.

גיא יחיאלי ידריך סדנת צילום בסמארטפון בסיור "אין כמו יפו בתמונות" שמתקיים במסגרת סיורי הקיץ של עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו. 11.8 (יום ה'), 18:30. לפרטים נוספים