"קרתגו" של כאן 11 ו"קורדרוי" של HOT הן בין 10 המועמדות הסופיות לפרס הסדרה הטובה ביותר של פסטיבל Canneseries. פסטיבל הסדרות הבינלאומי בקאן יתקיים בחודש הבאה בפעם השישית, בעבר כבר זכו בו הסדרות הישראליות "שעת אפס" ו"בשבילה גיבורים עפים"
קצת חדשות טובות לא יזיקו: הסדרות הישראליות ממשיכות להביא לתעשייה המקומית הרבה כבוד בחו"ל, והפעם מכיוון פסטיבל הסדרות הבינלאומי בקאן, Canneseries: "קרתגו" של כאן 11 ו"קורדרוי" של HOT זכו במועמדות לפרס הסדרה הטובה ביותר של הפסטיבל, והן יתחרו עליו מול שמונה סדרות נוספות מרחבי העולם, ביניהן הרימייק של אמזון פריים ל"תאומי המריבה" של דיוויד קרוננברג והדרמה הקוריאנית הרצחנית "Bargain".
פסטיבל הסדרות הבינלאומי בקאן אינו קשור לפסטיבל הקולנוע המיתולוגי של עיירת הנופש הצרפתית, אך מתקיים במתכונת דומה מאז 2017 והצליח לצבור בחמש מהדורותיו הקודמות לא מעט באזז ופרסטיג'. הוא יתקיים השנה בפעם השישית, כאמור, בין ה-13 ל-19 באפריל. לסדרות ישראליות הולך טוב מאוד בפסטיבל הזה, שמקושר בעבותות לפסטיבל Mip של תעשיית התוכן הטלוויזיוני העולמית, ובהיסטוריה הקצרה שלו כבר זכו בו "בשבילה גיבורים עפים" של קשת 12 ו"שעת אפס" של כאן 11.
את "קרתגו" יצרו וכתבו רשף לוי ("הבורר", "איים אבודים"), ינץ לוי ("הרפתקאות דוד אריה") ותומר שני ("איש חשוב מאד", "נחמה"). עלילת הסדרה בדיונית, אך היא נכתבה בהשראת סיפורו של אליהו לוי, אביהם של ינץ ורשף, שגורש למחנה מעצרקרתגובסודאן יחד עם קבוצה של גולי אצ"ל ולח"י. את "קורדרוי" יצרה, כתבה וביימה הדס בן ארויה הנפלאה, ומככבים בה דר זוזובסקי, נעמי לבוב, אריק ברמן, יפתח קליין, ניבר מדר, אסי ישראלוף ועוד. נאחל לשתיהן בהצלחה וכשאחת מהן תזכה נגיד שכל הזמן ידענו.
