Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

האביב מגיע: בית קפה אורגני עם חנות צמחים ייפתח ברחוב בזל

קפה חמנייה, של בעלי הבוקה ביהודה המכבי ובאחד העם יציע תפריט באוריינטציה בריאותית בהשראת האי באלי

חמנייה. צילום: שלי שלייר
חמנייה. צילום: שלי שלייר

את זה שבתי הקפה רוצים לפרוץ גבולות כבר הבנו, ואנחנו מברכים על כל מקום שעושה את זה קצת אחרת. אחרי מתחם האוכל-תרבותCarpe Diemוהבר-בית קפהבושוויק, מגיע תור קפה חמנייה לעשות את זה בקונספט בריאותי ירוק ומהודק.
בית הקפה האורגני, שיכלול גם חנות צמחים, ייפתח אחרי פסח ברחוב בזל. מאחוריו עומדים עומר ועדי פעמוני ושלי שלייר, בעלי בתי הקפה בוקה ביהודה המכביואחד העם. בוקה הוא הכינוי של ברוך, סבם של האחים פעמוני, שהיה חקלאי ומגדל פרחים. "סבא בוקה פיתח שלושה זני חמניות", אומרת שלייר. "בחרנו בשם מהחיבור הזה וגם מהמקום שלי, כ'אחות הקטנה' של האחים פעמוני. היה לי חלום לפתוח מקום שהוא בית קפה אורגני פארם טו טייבל. עומר ועדי ידעו על החלום ורצו שאני אגשים אותו. החלטנו לעשות כקבוצה משהו עם טוויסט בעלילה, אבל עדיין עם אותו די.אן.איי שהמהות שלו היא לקבל אורחים לביתנו בווייב שמח ואווירה תוססת".

חמנייה. צילום: שלי שלייר
חמנייה. צילום: שלי שלייר

מסעדת שמונה הופכת לפופ אפ יקיטורי בר

איציק הגדול פותח מעדנייה ושירות משלוחים

פארם טו טייבל באמצע העיר

החזון של המקום החדש מבוסס על החיים של שלייר ביומיום: היא באה מעולם של בריאות גוף ונפש, מדריכת יוגה, למדה איורוודה, עושה ניקוי רעלים פעם-פעמיים בשנה, ומקפידה על אורח חיים בריא ועל צריכת מזון אורגני. בחודשים האחרונים היא נמצאת בקשר עם יצרני בוטיק ומגדלים כמו משק למשמרת, חווה אורגנית בשרון. "יגדלו לנו כל מה שנבקש וגם חמניות. כשמתחברים לחקלאי ועובדים לפי טבלאות זריעה, אפשר לכוון את התוצרת לירקות ופירות שאנחנו מבקשים ולהגיש בצלחת את מה שגדל בחווה. כך התפריט מקבל דינמיות ומשתנה בחלקו לפי העונה. יותר בריא לאכול אבוקדו בעונתו במקום כשהוא קשה וצריך ממש להיאבק איתו". התפריט צמחוני-טבעוני ומכוון לרואו פוד ולאורגניות, בתוספת השפעות מהמטבח האינדונזי ששלייר הביאה מסדנה באי באלי. בין המנות שיוגשו: ביצי חופש, גבינות צאן ממשקים ארטיזנליים, סמות'יז וסמות'י בולז, מגש חמנייה (מקביל לארוחת בוקר ישראלית) צמחוני או טבעוני, אוכל מבושל, וקערות דגנים או קטניות עם מטבלים או כרוב כבוש פרוביוטי מתוצרת בית. לנמנעים מגלוטן צפויות אפשרויות רבות, אך בד בבד נשמרת גמישות מסוימת ברכיבים מתוך התחשבות באנשים שהאג'נדה הבריאותית פחות מדברת אליהם. מאותו טעם אין בתפריט חלוקה למנות בוקר, צהריים או ערב כדי לענות על כמה שיותר רצונות. קפה ומאפה דווקא יש, כי אחרי הכול מדובר בבית קפה. "המקום לא יהיה אורגני ב-100 אחוזים אבל אנו שואפים לכמה שיותר, ומחפשים להביא את חומרי הגלם הטובים ביותר. המטרה היא להימנע ככל האפשר מסוכר מעובד וקמח לבן, ובמקומם להשתמש בקמחים מלאים ובסוכר קוקוס או קנים". הקפה, אגב, הוא קפה אורגני מקפה רות, בית קלייה בוטיקי. למצפון הבריאותי מחוברת מודעות סביבתית שעיקרה הימנעות מפלסטיק, שימוש בזכוכית ובכלי טייק אוויי מחומרים מתכלים (כולל קשים) ועידוד מיחזור. על המדפים יוצעו למכירה גרנולה, קרקרים וקינוחי רואו פוד בייצור עצמי, בטכניקות ייבוש מזון שמשמרות את מרב הערכים התזונתיים. חלק מהמקום יתפקד כמשתלה קטנה עם סוקולנטים וצמחים שמתאימים לדירות תל אביביות ומעט צמחי גינה. "אני רואה חיבור ישיר בין הצמחים לתזונה, שהיא בעיקרה מן הצומח. חוץ מזה גם נעים לשבת בתוך מעין משתלה".

ירוק בעיר. צילום: שלי שלייר
ירוק בעיר. צילום: שלי שלייר

להשלמת המעטפת ההוליסטית יתקיימו במקום הרצאות בתחומים משיקים כמו מזון בריא וגינון אורבני. תכניות העצמה שבנה עבור חמנייה יגאל קוטין, נטורופת מומחה לניקויים ומטפל איורוודי, יסייעו למי שמבקשים לעשות ניקוי. "מתוכננים שני סוגי תכניות העצמה. הראשון יכלול שייק, מיץ ומזון לניקוי; ובשני יהיו מיצים לאנשים עם יותר ניסיון. כל אחד יוכל להירשם למספר הימים הרצוי לו והתכנית תלווה בניוזלטר יומי ובאפשרות להתייעצות טלפונית". ההרצאות ותכניות ההעצמה יופעלו בתום תקופת ההרצה ויתעצבו לפי הצורך והביקוש.

בזל 37, תל אביב

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!