פסטיבל גראונדד מוציא את התל אביבים מהקלאבים החשוכים לאילת

27 די.ג'ייז, חוף פרטי והפלגה ללב ים: פסטיבל גראונדד האילתי שובר את ההגמוניה של הטכנו הקשוח ומרים באור השמש

גראונדד (צילום: תום זואילי)
גראונדד (צילום: תום זואילי)

פסטיבל יכול להיקרא פסטיבל אך ורק אם הוא נמשך לכל הפחות יומיים. מובן שאין מדובר בהגדרה מילונית, אבל חלאס עם זה – כל אירוע מוזיקלי שנמשך כמה שעות באיזה מועדון בתל אביב, עם כמה די.ג'ייז, מתהדר לאחרונה בתואר פסטיבל. אבל גראונדד, שיתקיים בתחילת חודש מאי באילת, הוא לא רק פסטיבל אלא חופשת קלאבינג שלמה, תיירות פנים אלטרנטיבית ואחד מאירועי המוזיקה האלקטרונית המרשימים שהופקו בארץ האבות.

"זאת הפעם השלישית שהפסטיבל מתקיים באילת. התחלנו מפסטיבל רומנטי, קטן ובתולי, שהיה מיועד ל־700 איש", נזכר אור סוקר (35), ממפיקי גראונדד שבשנתו השנייה כבר גדל ל־1,500 כרטיסים. לגראונדד השלישי צפויים להגיע כ־2,500 איש שישכרו חדרים בארבעה מלונות שכנים, שיהיו מיועדים רק להם, ושירקדו לצלילי לא פחות מ־27 די.ג'ייז שינגנו במשך 70 שעות. עוד בתפריט: חוף פרטי שיהיה מרכז החגיגה, שתי בריכות, מועדון לילה ולקינוח הפלגה ללב ים לאפטר פארטי שתנעל את הפסטיבל.

חופשת קלאבינג שלמה. גראונדד (צילום: תום זואילי)
חופשת קלאבינג שלמה. גראונדד (צילום: תום זואילי)

"העמדנו ליינאפ נפוח", ממשיך סוקר ומציין בין המופיעים את דני טנליה – אושייה ותיקה בסצנת המועדונים מאז אמצע שנות ה־80, Andhim ("שזה מבחינתי הדבר הכי צבעוני שהולך להיות", הוא נדלק), ארט דיפרטמנט והדי.ג'יי הצרפתי האגדי איוון סמאג' שחוזר לנגן בפסטיבל ושנחשב זה שנים בן בית בחיי הלילה התל אביביים. בשמות המקומיים תמצאו את יותם אבני, אסף אמדורסקי, חיים אביטל, אנה הלטה, ריי הראל ועוד. "אנחנו משתדלים לשמור את הליינאפ ברוח המוזיקה שאנחנו אוהבים כי אנחנו מכירים את הקהל", אומר סוקר ומסביר: "זה פסטיבל חוץ, על הים, ולכן הוא חייב להיות מרים ושמח. הטכנו הקשוח, הטכנו מכונות, הוא משהו שאנחנו קצת פחות נוטים לכיוונו באירוע שכזה. אמנם אני אוהב אותו, אבל זה לא מתאים לגראונדד". נכון שארט דיפרטמנט יודעים לנגן קשוח ושסמאג' יודע לגרזן, אבל הם מבינים לאיזה מין אירוע שמשי הם מגיעים.

לדעת סוקר ההגמוניה התל אביבית של הטכנו הפסיקה לפחד לצאת מהעיר, והוא לא מתבייש לקחת קרדיט על כך. "היינו די חלוצים בתחום הזה. זה לא קרה לפני גראונדד הראשון ב־2016", הוא קובע ומציין בשמחה שמשהו משתנה בקהל בישראל. "נראה שהמיינסטרים נפתח לטכנו. אנשים שהיו פעם בטראנס או שלא היו בזה בכלל נדלקים על העניין", הוא אומר, "רק בפורים האחרון היה פסטיבל Lost in a Moment (מבית הלייבל הברלינאי המעולה Innervisions – אז"א) בכפר הנוקדים שהיה מדהים". נוסף על כך, בחודש מאי יתקיים מול מצוקי דרגות הפסטיבל Life and the Dead Sea של הלייבל האיטלקי Life and Death. לא ברור למה פסטיבלי קלאב מתחילים לפרוח בישראל לעומת פסטיבלי אינדי ורוק שפופולריים באירופה ופה לא מצליחים להתרומם. "יכול להיות שזה קשור לאופנה", אומר סוקר שלא חושב שיש הבדל מהותי מבחינה הפקתית בין סוגי הפסטיבלים.

נשמע די שאפתני לגרום ל־2,500 איש לצאת דרומה לאירוע של שלושה ימים ושלושה לילות שכולל שכירת חדר במלון.

"את הפחד עברנו כבר באירועים הקודמים. עכשיו השם של הפסטיבל מדבר. אני מרגיש שהילד כבר יודע ללכת".

הדי.ג'ייז שאסור לפספס בגראונדד

Andhim

Andhim (צילום: יח"צ)
Andhim (צילום: יח"צ)

צמד גרמני מקלן שפעיל מאז 2010 ומביא רוח אופטימית לרחבה עם האוס ששואב השראה מהיפ הופ, אך מתרחק מהמקור לכדי משהו שמרגיש בעיקר קליל ומרקיד ועם זאת עמוק ומהוקצע. טובי מולר וסימון היינל הכירו בתחרות טרנטייבליזם וסקראצ'ינג. מימי הזהב של ההיפ הופ נותרו באנדהים בעיקר הסימפולים שהם עדיין חלק אינטגרלי מה"סופר האוס" שלהם (שם ז'אנר שהמציאו לעצמם). אז איך "סופר האוס" נשמע? כמו משהו שמשרה עליך תחושה של חוסר דאגה ואופטימיות חסרת בסיס שפועלת כמו קסם כל זמן שהמוזיקה שלהם מתנגנת.

דני טנליה

דני טנליה (צילום: יח"צ)
דני טנליה (צילום: יח"צ)

סופרסטאר בינלאומי שחתום על אחד מהמנוני הרחבות הגדולים בכל הזמנים – "Music Is the Answer". טנליה הוא שם נרדף למה שמכונה בעגה קלאברית "סולפול", בזכות השילוב הכיפי שהוא יוצר במיקסים שלו מהאוס ודיסקו, סול, ארנ'בי ומוזיקה לטינית. אף שלאורך השנים הוציא חומרים בלייבלים נחשבים, נהוג לספר שטנליה לא פרץ בזכות חברת תקליטים שנתנה לו את חסותה, אלא לאט לאט בעקבות חוויות אישיות של בליינים במסיבות שלו  כרזידנט בשלל מועדונים ובהיתקלויות של די.ג'ייז ואספנים בתקליטים והוצאות שלו.

Art Department

ארט דיפרטמנט (צילום: יח"צ)
ארט דיפרטמנט (צילום: יח"צ)

די.ג'יי קנדי מבריק, יוצר ופעיל זכויות בעלי חיים. ג'וני ווייט פועל כיום תחת הכינוי ארט דיפרטמנט, שבו עד לפני שלוש שנים היה חבר גם הדי.ג'יי קני גלסגו. אתם בטח זוכרים להם את הלהיט "Without You" מ־2011. כיום ווייט ממשיך לדחוף את מוזיקת המועדונים המחתרתית קדימה לבדו, בעזרת הלייבל שלו No.19 Music ופונה לטכנו דאבי ומרים רחבות.

פסטיבל גראונדד, יו קוראל ביץ' אילת, חמישי־ראשון (3.5־6.5), 1,500־1,990 ש"ח (מחיר הכרטיס כולל לינה במלון)