פופ אנד פופ | צילום: שי שבירו
פופ אנד פופ | צילום: שי שבירו

בין הונג קונג לארמני, גבוה בשמיים, נמצאת מסעדת היוקרה שחולשת על תל אביב - פופ אנד פופ: שיק איטלקי וגורמה אסייתי. ובשבת תמצאו כאן את הבראנץ' הכי טוב בעיר

3 באפריל 2022

כמו ניו יורק, פריז ולונדון, תל אביב היא בירה קולינרית לכל דבר. יש בה מסעדות שף ומסעדות עם פטיסרי מרהיב, מסעדות מעוצבות שהוקמו בהשקעה של מיליוני ש"ח ומסעדות בלוקיישנים מושכי קהל. יש מסעדות שבאים אליהן לאכול ויש כאלו שידועות כמקום בילוי תוסס. לכל אחת מהן ייחוד משלה, אך מעטים המקומות שיש בהם את הכול.

פופ אנד פופ | צילום: שי שבירו
פופ אנד פופ | צילום: שי שבירו

POP&POPE היא חדקרן שכזה, שילוב של Pope – האפיפיור המייצג את איטליה ו־pop, כי בכל זאת אנו נמצאים בלב הלבנט. בהגדרתה הרשמית זוהי מסעדת פיוז'ן אסיאתית שעליה חתומים שני מאסטרים בתחומם: ג'ורג'יו ארמני, המעצב האיטלקי המפורסם ביותר בעולם, ושחף שבתאי, מבכירי השפים הפועלים כיום בארץ (ומוביל שש מסעדות נוספות בחו"ל, ביניהן MESS בשנחאי זוכת פרס מצוינות). הלוקיישן הוא מהטופ שתל אביב יכולה להציע, במרומי מגדלי הארבעה שגם אותם עיצב ארמני. כמו גורדי שחקים יוקרתיים בחו"ל המתהדרים במסעדת שף, כך פופ אנד פופ מובילה את מתחם הבילוי השאפתני ביותר בישראל, הכולל גם מגה בר, חלל אירועים מודרני ובייקרי איטלקי.

פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון
פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון

"הביטוי POP&POPE פירושו תשוקה. יש לנו תשוקה לאמנות, אוכל ועיצוב ולשילוב ביניהם", מסביר שבתאי. יוקרה ועיצוב אירופי קלאסי הם חומרי הגלם שעליהם נשענת התשוקה, על רקע קו רקיע אורבני עוצר נשימה מהקומה ה-14. עיצוב המסעדה עוצר נשימה והאמנות נמצאת בכל פרט ופינה: פסלי ענק ואלמנטים עיצוביים פזורים כנקודות צבע בחלל מרהיב בעל תקרה גבוהה,  צלחות מעוצבות המונחות על שולחנות רבועים גדולים (כך אף אחד לא מרגיש מקופח) ושולחן מרכזי ארוך, ועליו פריטי אופנה ואקססוריז למכירה. צלילי כינור רכים שמנגנת כנרת בשמלת ערב וצייר או ציירת העומלים על כן ציור (את התוצאה תוכלו לראות בסוף הארוחה) הם חלק מתכנית אמנותית שעוטפת את האורחים ומובילה אותם במסע על-חושי. נקודות ההשקה בין אמנות וקולינריה והחלל המעוצב מייצרים חוויה שאין כמותה באף מסעדה בעיר.

פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון
פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון

התפריט: מטבח אסייתי בפרשנות אישית

התפריט הוא לב לבה של המסעדה, תצוגת תכלית של מטבחי אסיה בפרשנות אישית. כל מנה משקפת את היכרותו המעמיקה של שבתאי עם חושניות המטבחים האסייתים. דגים נאים, פירות ים וחומרי גלם אקזוטיים מתורגמים למנות מקוריות ומפתיעות, למשל שנחאי רול – סי-באס בטמפורה עם נענע, קרם טוגרשי, בצל ירוק, בוטנים בלהבה ורוטב חרדל תפוחי. כל מנה נשמעת סקסית מקודמתה וקל מאוד להתפתות, אך כדאי מאוד להשאיר מקום לקינוח. שף קונדיטור עופר בן-נתן, שמוביל את הבייקרי של המסעדה בקומת הלובי של הבניין, מכין קינוחים מורכבים ונפלאים. מי צריך פטיסרי בפריז כשאפשר לקבל ממש כאן בתל אביב קרם ברולה תירס עם פופקורן מקורמל וקרם חלב קורנפלייקס?  

פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון
פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון

הקפדה, איכות ודיוק הם אבני יסוד ב־POP&POPE גם מחוץ לצלחת. תפריט אלכוהול נרחב, פינות ישיבה מתוכננות בחוכמה וצוות שבקיא בכל פרט יוצרים יחד מקום שבו השלם גדול מסך חלקיו. המסעדה מתאימה לכל הרכב משתתפים ולכל שעה ביום.

תפריט העסקיות בצהריים מוגש באווירת טרקלין עסקים אירופאי, על רקע נעימות שמנגן פסנתרן מקצועי בלייב. בימי שבת, מהבוקר ועד לשעות הצהריים המאוחרות, מוגש כאן הבראנץ' הטוב ביותר בתל אביב, שנפתח בגיוזה, מגש מאפים ועוד מנות אלגנטיות המוגשות למרכז השולחן. מנה עיקרית וקינוחים מורכבים, אסתטיים וטעימים בטירוף ממשיכים את המסע הגרגרני באווירת קפיצה קטנה לחו"ל. האמנות והאווירה נוכחים גם בחלל האירועים הצמוד למסעדה ובקפלה, לאונג'־בר סודי סקסי. לא מפתיע שרשימת ההמתנה נמתחת על פני חודשים קדימה: הקהל הכתיר את המסעדה כאחת הטובות בארץ וסלבס דואגים לבקר בה, לראות ולהיראות. אלגנטיות איטלקית, חושניות אסייתית, חספוס תל אביבי ונוף כמו בניו יורק והונג קונג, ממקמים את POP&POPE בצמרת הסצנה המקומית באווירה נוצצת וטונות סטייל.

פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון
פופ אנד פופ | צילום: דרור שרון