10 הסופגניות הטובות של חנוכה 2016
אם הפנמתם את דברי שר הבריאות וגזרתם עליכם החג סופגנייה אחת בלבד, אנחנו כאן בשביל לעשות סדר ולעזור לכם לבחור את האחת. עם קצפת או ריבה, קטנה או גדולה, אפויה או מטוגנת - 10 הסופגניות שהכי אהבנו השנה
הביס המושלם | מתוקה
ישבו וחשבו בקונדיטוריית מתוקה "איך נראה ומרגיש הביס המושלם של סופגנייה?", והתוצאה בגדר שלמות. לא עוד סופגנייה שצריך משאית מפלסת להגיע למילוי במרכזה, כי אם סופגנייה פתוחה כמו סנדוויץ', עם מילוי שמגיע לכל הקצוות. בין הביסים הנהדרים: סופגניית תות סברינה במילוי ריבת תות וקרם וניל עם קצפת בתוספת תות טרי; סופגניית טירמיסו במילוי בישקוטי טבול בליקר קפה עם קרם מסקרפונה; סופגניית שוקולד לבן ונוגט בציפוי שוקולד לבן ועוד (8.50 ש"ח).
האחת שלי: סופגניית אלפחורס במילוי קלאסי של ריבת חלב בציפוי ריבת חלב וקוקוס.
לאספנים בלבד | רולדין
היכולת של רולדין להפוך את הבצק המטוגן לפריט כמעט מוזיאוני מתעלה על עצמה בכל שנה מחדש. גם השנה הרשת מציעה קולקציית סופגניות מעוצבות בטעמים מושקעים כמו בננה קופי־טופי, מסקרפונה פירות יער, סנט הונורה, פבלובה קרים צ'יז ועוד. מלבד המראה החיצוני שמעלה את הסופגנייה הפשוטה לדרגת אקלר פריזאי, גם כשמגיעים לטעם ניכרת השקעה בכל מתכון של סופגנייה. כדי שאנשים ירכשו את פחמימת החג במחיר שגבוה מ־10 ש"ח צריך להוכיח שזה לא רק מצטלם יפה, אלא שזה באמת טעים – ורולדין עוברים את המבחן בהצלחה יתרה (10־11 ש"ח).
האחת שלי: בננה קופי־טופי: גנאש בננה בציפוי קרמל, שקדים מקורמלים ושוקולד חלב, פולי שוקולד קפה וצ'ייסר טופי קופי.
למשולחי רסן | מיקי שמו
השף קונדיטור מיקי שמו שם ברקס ליעקב ליצמן. אם כבר בשמן, ריבה ואבקת סוכר עסקינן, למה לא לטגן קולקציית סופגניות שלמה בהשראת ממתקים ולהעלות את הרף? קונדיטוריית שמו מפליאה החג עם סופגניות נהדרות מלאות מילוי איכותי במגוון טעמים: סופגניית אוריאו מצופה בנוצ'לה שוקולד לבן ושברי עוגיות אוריאו, בליווי מזרק המכיל קרם שוקולד לבן (10 ש"ח), במלית קרמו שוקולד מריר בעיטור קראסט קליק שוקולד ועוגיות (8 ש"ח), סופגנייה במילוי מרשמלו פטל עם מזרק קולי פטל (10 ש"ח) ועוד (8־10 ש"ח).
האחת שלי: סופגנייה במילוי קרמל מלוח מעוטרת בשבבי קרמל.
בלי נקיפות מצפון | קונדיטוריית שני
בקונדיטוריית שני עלו על סטארטאפ: סופגניות בלי נקיפות מצפון. כולנו יודעים שביס ראשון מסופגנייה הוא אף פעם לא הביס האחרון, ורגשות האשם על הקלוריות נשארים לפחות עד פסח. בקונדיטוריית שני השיקו החג סופגניות פרלינים: סופגניות קטנטנות, מלאות במילוי, בציפוי ומפוצצות בטעם. בטעמים: פיסטוק קלוי, יוגורט תות, בורבון מריר וקקאו, בראוניז אנד קרים וגם סופגנייה קלאסית. מארזי הסופגניות פרלינים ישווקו בחנויות הרשת במהדורה מוגבלת, מינימום עשרה מארזים בכל יום (59 ש"ח למארז של 12 פרלינים).
האחת שלי: פרלין־סופגניית פיסטוק במילוי קרם פיסטוק וציפוי גנאש שוקולד לבן ושברי פיסטוק קלוי.
לילדים ולמבוגרים ילדותיים | ביסקוטי
גם בקונדיטוריית ביסקוטי החליטו לחלוק כבוד לממתקים הישראליים והם עושים זאת בהצלחה יתרה. לצד הסופגניות הרגילות תמצאו סופגניית מרשמלו עם ציפוי פונדנט ומיני מרשמלו; סופגניית אגוזי עם שוקולד נוגט, ציפוי נוגט ואגוזי לוז; סופגניית שומשומית עם קרן חלבה, ציפוי שוקולד לבן ושומשום קלוי ואפילו סופגניית טעמי עם קרם שוקולד בלגי, ציפוי שוקולד חלב, זיגוג טופי וטוויל שוקולד קריספי. הסופגניות של ביסקוטי אווריריות ומלאות ציפוי שנשאר מאוזן בכל ביס (5־9 ש"ח).
האחת שלי: סופגניית במבה עם קרם בוטנים וציפוי קראמבל במבה קריספי.
ביסקוטי בני ברק | העצמאות 104 פתח תקווה, 5704015־03
האוריינטלי | Back Door by Sunny
הניחוחות האסייתיים שמתחברים לקונדיטוריה של סאני דרעי מגיעים, איך לא, גם לסופגניות. דרעי, בשיתוף עם השף שחף שבתאי מניטן תאי, יצרו קולקציית סופגניות עם טעמים פחות שגרתיים – כולם נשענים על עקרונות המטבח האסייתי: סופגניית קרמל מיסו עם רוטב קרמל ומחית סויה מיסו; סופגניית שוקולד קפה וייטנאמי – קפה טחון מווייטנאם עם ניחוח שוקולד בשילוב שוקולד ולרונה; סופגניית ריבת תות וליים. אם לרגע זה נשמע לכם טו מאץ' לסופגנייה, אנחנו ממליצים בחום לטעום. מדובר בשילובי טעמים נהדרים שעובדים טוב – ודאי כשמעורב בזה בצק שמרים אוורירי ומטוגן (8 ש"ח).
האחת שלי: סופגניית ריבת תות וליים. הריבה נרקחת מתותים טריים בקונדיטוריה, ואליה מוסיפים מקלות וניל וקליפות ליים טרי. תענוג.
הטבעוני | Piece of Cake
אף על פי שמדובר בקונדיטוריה שלא מקדמת באופן מובהק את התוצרת הטבעונית שלה, הפעם הם קלעו בול. לרגל חנוכה החליטו בפיס אוף קייק לטגן ליין של דונאטס, שדרוג קל לחובבי הג'אנק האמריקאי, ללא ביצים או חלב. להבדיל מהשחקנים הנוספים במגרש, הדונאטס הטבעוניות של הרשת עסיסיות ומלאות טעם ולא קמלות אחרי שעה־שעתיים מרגע הקנייה. בתפריט הטבעוני תמצאו דונאט בציפויים שונים: סוכר, דאבל ריבה, חלבה ושוקולד בלגי (5־6 ש"ח).
האחת שלי: דונאט במילוי שוקולד בלגי. כמות הציפוי משתלבת נהדר עם מרקם הבצק. לא רק בחנוכה!
שחיתות אמריקאית | SweetBox
במאפייה האמריקאית בשוק לוינסקי מקבלים את חג השמן עם הטוויסט של ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. עם מתכון מדויק, אוורירי וטעים עד התמכרות, תמצאו פה דונאטס ממש כמו באמריקה: טופי מלוח עם בייגלה; שוקולד סוכריות; וניל סוכריות; דונאטס נוטלה ודונאטס פירורים קינמון. להבדיל מהדונאטס הטבעוניים שמסתובבים בעיר, כאן מדובר בכל הקופה: בצק תפוח עם טעמים עזים של מתיקות מעודנת (14־15 ש"ח).
האחת שלי: דונאטס פירורים קינמון. כי אם כבר אמריקה, אז עד הסוף.
האפויות פלוס | קוקיז
בתנור הגדול שבו נאפות העוגיות של רשת קוקיז יאפו בחנוכה סופגניות ריחניות שאותן אפשר יהיה לקבל עם כדור גלידה באמצע. מי שלא בעניין של ביס קריר בחורף יוכל ליהנות מסופגניות במגוון מילויים: קרמל מלוח, גנאש שוקולד וסוכריות, שברי אוריאו ושוקולד לבן, קרם פיסטוק וכמובן סופגניית ריבה (7־8 ש"ח).
האחת שלי: סופגנייה עם גלידה באמצע, הרי לשם מה התכנסנו?
פשוטות ואהובות | לחמים
בכל מה שקשור לסופגניות, הפשטות (לפחות עבורנו) מנצחת. אורי שפט וצוות מאפיית לחמים מצליחים גם השנה לגרום לסופגניות להרגיש כמו מאכל של סבתא שחיכינו לו כל השנה. הריבה, קונפיטורת תות איכותית בשבילכם, הופכת לחגיגה בפה ומשתלבת נהדר עם סופגנייה קטיפתית ומטוגנת בדיוק במידה הנכונה. מלבד זאת תמצאו סופגניית שוקולד עם גנאש שוקולד בלגי וסופגניות קרמל מקושטת בשברי אגוזי לוז (7־8 ש"ח).
האחת שלי: סופגניית מרציפן עם ריבת שזיפים פובידל, ומלמעלה – דף דק של מרציפן.