עקוב אחרי: חשבונות אינסטגרם כחול לבן שכדאי לפודי'ס להכיר
הרשת החברתית הפכה לממליכת מלכים וקובעת טרנדים, חלקם מיותרים ממש וחלקם שורד את מבחן הזמן ומוכיח לנו שכדאי להשתלב, ומהר. אז אם אתם מחפשים השראה, קבלו עשרה פרופילים ישראלים מומלצים
אפשר רק לתהות מה היה עולה בגורל הקולינריה בארץ וכמובן גם בחו״ל אילו האינסטגרם לא היה פורץ לחיינו. התשובה, כנראה, ״אותו הדבר רק עם תאורה פחות מחמיאה״. מצד שני, אי אפשר להתעלם מזה שבשלנים מכל שכבות הגסטרונומיה העולמית (בנוסף לחקלאים, ספקים וכמובן סועדים), התחילו לתת דגש הרבה יותר משמעותי לנראות של המנה גם אם היא מוגשת בבית. אז מי עושה את זה טוב? קבלו אותם.
אפרת ליכטנשטט |41,000 עוקבים
אפרת ליכטנשטט, הלא היא הבלוגרית מאחורי ״אז מה את עושה כל היום״ הנהדר, אשר מתחזקת את אחד מחשבונות האינסטגרם הכי פופולריים בישראל, בטח מקרב הבשלנים הביתיים. אנחנו מדברים פה על שילוב של הקפדה, דייקנות ותשומת לב לפרטים שנראים אובססיביים מהצד, אבל מי יתווכח עם יותר מ-40,000 עוקבים.
lichtenstadt@
https://www.instagram.com/p/BSD13pYBXla/
נטלי לוין | 40,500 עוקבים
היי חובבי אפייה מהסעיף הקודם, מן הסתם אתם כבר מכירים את ״עוגיונט״ הנהדר, שקבע רף גבוה מאוד בעולם הבלוגים הישראלי גם ממה שנדרש לבלוג וגם ברמת המתכונים. העמוד הזה מאפשר הצצה אל מאחורי הקלעים של אחת הקונדיטוריות היותר יצירתיות בארץ, עם צילומים יפים ומסודרים בצורה מכעיסה.
@עוגיו.נט
ליטל רוזנשטיין | 35,500 עוקבים
הנה דוגמא לאיך עושים את זה כמו שצריך. ליטל רוזנשטיין, מעצבת פנים שהייתה בעברה כתבת אופנה ולייף סטייל, הפכה את חשבון האינסטגרם שלה לתעודת זהות שתגרום לכם לא רק לקנא בה אלא גם קצת לקוות לעבוד איתה. ממאכלים הומוריסטים ומעוצבים עד אופנה, שווקים וחופשות. בקיצור, החיים נראים יותר טוב ברשתות החברתיות.
litalrozenshtein@
אלכסנדר לחניש (זונדר) | 28,000 עוקבים
המטבח המודרניסטי אולי יצא קצת מהאופנה בשנים האחרונות, וספק אם עוד נראה אותו בישראל בצורתו הקלאסית, אבל יש עדיין כמה משוגעים לדבר שמוכיחים כי שילוב של ידע, כישרון וסקרנות (וכסף, הרבה הרבה כסף) יכולים להתחרות עם מה שקורה בעולם. אחד מהם הוא אלכסנדר לחניש, הלא הוא זונדר. עזבו שטויות, תיכנסו רגע לפרופיל שלו ותבינו.
zoonder@
https://www.instagram.com/p/BSRmnyihPg7/
גיא גמזו | 17,000 עוקבים
גיא גמזו ממסעדת אריא מעלה, כמו כל שף שמכבד את עצמו, לא מעט תמונות של מנות מהמסעדה, אבל מקפיד גם לצלם לא רק את מה שהסועדים אוכלים אלא גם את מה שהוא אוכל: קובה אותנטי מסיור בשוק, טייק אווי שמצטלם טוב מדי ותמונות מחו״ל, לצד מנות מקוריות וחומרי גלם ישראלים.
guygamzo@
https://www.instagram.com/p/BR5tQCzlvhN/
מתן כץ | 14,000 עוקבים
אמנם רוב התמונות בעמוד שלו הן תוצאה של שת״פים מסחריים, אבל וואו איזה תמונות. מתן כץ הוא צלם אוכל שעובד בצורה קבועה עם לא מעט מסעדות, מה שחושף לעוקבים שלו את תהליך העבודה גם של מישהו שמצלם אוכל לפרנסתו וגם של תהליך ההכנה וחומרי הגלם של מיטב המנות בעיר.
matankatz_photography@
רז רהב | 13,000 עוקבים
הנה דוגמה לאיך רשתות חברתיות יכולות להצמיח כוכבים: השף רז רהב ממסעדת OCD שנבחר ממש לא מזמן לשף הצעיר הטוב של השנה בפרסי האוכל של טיים אאוט, היה רק טבח מתחיל ושאפתן במסעדת פופינה כשהתחיל להעלות תמונות מגרות במיוחד של מנות פרי יצירתו. 13,000 עוקבים אחר כך ורהב הוא השף של אחת המסעדות הפחות מתפשרות שנראו בשנים האחרונות בישראל. ולמי שלא מזהה בתמונה, כן, זה מאסימו בוטורה.
razi_barvazi@
מאיה מרום | 11,200 עוקבים
מכירים את ״בצק אלים״? ברור. אז מעבר לבלוג הסופר מצליח גם חשבון האינסטגרם של מאיה, האישה שמאחוריו, הוא דבר ששוה לכם להכיר. למה? צילום מרהיבים באמת, הקפדה לא הגיונית על פרטים ובעיקר המון המון מנות, רעיונות וחומרי גלם שלא נכנסים לפוסטים עצמם, מה שמאפשר הצצה אל מאחורי הקלעים של מוח יצירתי.
bazekalim@
רונן שמש | 11,000 עוקבים
הנה ההוכחה שגם אתם יכולים להיות אושיות אינסטגרם קולינריות מבלי להיות שפים או צלמים מקצועיים. רונן שמש הוא איש שיווק שמתעד בצורה די אובססיבית ומאוד אסתטית מאכלים שהוא מבשל בבית ודברים שהוא אוכל ברחבי הארץ. ומה אתם יודעים, אם עושים את זה במספיק התמדה וכישרון, הקהל ימצא אתכם.
ronenshemesh@
https://www.instagram.com/p/BRlBYj9girH/
סיון טל צפורין | 8,100 עוקבים
אנחנו בעד שילובים מעניינים כמו אוכל ואמנות, ובזה בדיוק עוסק החשבון הבא. טל סיון צפורין היא מעצבת, צלמת, בשלנית ובעלת הבלוג היפהפה ״שוקולד ומלח״ (עוד שילוב שאנחנו אוהבים). האינסטגרם שלה מלא בפרוייקטים ביתיים מכל הסוגים כשפחות או יותר כולם עושים חשק ללכת לשוק ואז לעמוד ולבשל כל היום. רק תמצאו לנו זמן, ונעשה את זה.
talzip@
https://www.instagram.com/p/BRGeP-EgZaI/