תופעה!

לצד עיתונות רצינית, ידענות תרבותית ובליינות הרסנית, יש עוד שני יסודות לרוח הטיים אאוטית: אין דבר שאי אפשר לעשות ממנו רשימה ואין תופעה עירונית שולית מדי מכדי לדווח עליה. הנה 10 תגליות, טרנדים ותופעות שהופיעו בין דפי העיתון ולא אכזבו

תופעה!
תופעה!
15 בנובמבר 2017

1. אסף הראל יהיה כוכב

ינואר 2003

לרשימת "האנשים שעושים את זה בתל אביב" השתחל התסריטאי הצעיר אסף הראל, "כאות הוקרה על שהצליח להביא לפריים טיים של ליל שישי יצירה טלוויזיונית שאינה עולבת בצופים מתוך אידיאולוגיה". הראל בן ה־ 30 עבד אז "על סדרת אנימציה על ג'ובניקים שתשודר בערוץ ביפ" וההמשך ידוע.

אסף הראל (צילום: איליה מלניקוב)
אסף הראל (צילום: איליה מלניקוב)

עוד כתבות שיעניינו אותך:
המבורגר צמחוני חדש בוויטרינה
שחקנים חושפים: הוטרדנו מינית בבית הספר למשחק
מוזיאון העיצוב מצדיע לרונית אלבקץ

2. תל אביבים לא מתרגשים ממלחמות

מרץ 2003

הימים שלפני מלחמת המפרץ השנייה היו מתוחים וברוב הארץ חששו מהסקאדים שבסופו של דבר לא הגיעו. ב־ Time Out שאלו את בעלי העסקים בתל אביב כיצד הם מתכוננים. בשסק הבטיחו כי "גם במקרה של אזעקת אמת המקום פתוח", בעלי הבארבי אמר כי "לא יקרה כלום,
אל תבלבלו את המוח", ובמכבסת אופרת סבון מסרו כי "שירותי הכביסה עד הבית ממשיכים כרגיל".

מלחמה. צילום: שלומי יוסף
מלחמה. צילום: שלומי יוסף

3. המלך ג'ורג' הוא הרחוב הכי קורה

אפריל 2003

שער גיליון 21 של Time Out תל אביב שואל וגם עונה: "שינקין פאסה? יחי המלך החדש". חלק מהחנויות שעשו אז את רחוב המלך ג'ורג' כבר אינן קיימות, אבל מעניין לגלות שדווקא רוב החנויות האזוטריות שבהן שרדו וכך גם כל חנויות מוצרי האמבטיה. בפתיח לכתבה על התעוררות הרחוב מבהירים כי "קינג ג'ורג' הוא בעצם דרך המשי של מרכז העיר".

4. העם לא אוהב קונדומים

יוני 2003

"אומה שלמה זורקת זין" נכתב בכתבה על תופעת ה־ BareBacking שפשתה בקהילת הגייז בעיר כבר בתחילת שנות ה־ 2000, לכאורה בשל הצלחת קוקטייל התרופות לטיפול באיידס. המרואיינים סיפרו על הריגוש שבסקס. אז, כמו עכשיו, גם הסטרייטים לא הצטיינו בהקפדה על מין בטוח והודגש כי 70 אחוז מנשאי HIV הם סטרייטים.

קונדומים. צילום: שלומי יוסף
קונדומים. צילום: שלומי יוסף

5. להכיר ברשתות החברתיות זה הדבר

יולי 2004

בקיץ 2004 היה קשה לנבא את עידן הטינדר, אבל ב־ Time Out סימנו כמה אתרי הכרויות שאתם חייבים להכיר ובהם אחד שאולי תזהו את הקונספט שלו. נטסטר, שהקימו התאומים ההייטקיסטים עפר ואייל בן דב, התבסס על הטרנד הלוהט "רשתות חברתיות", או "חבר מביא חבר שמביא חברה שמכירה בדיוק את זאת שאתה מחפש".

6. חלב סויה הוא דרישה לגיטימית

פברואר 2006

אייטם קלאסי מז'אנר ה"יותר ויותר" התפרסם בחורף 2006 בין דפי הבועה. "יותר ויותר לקוחות מבקשים את הקפה שלהם עם חלב סויה" – ציינו שם, לא בלי להתלונן על תוספת המחיר הלא פרופורציונלית שדורשים בתי הקפה על החלב הטבעוני. הידיעה מסתיימת בכך שיש עדיין בתי קפה שלא נכנעו לטרנד, כי הם "מחכים לראות אם גדל כאן דור שלם של לקוחות שסולדים מחלב פרה".

חלב סויה. צילום: שלומי יוסף
חלב סויה. צילום: שלומי יוסף

7. אתם חייבים לגדל עציצים

ספטמבר 2006

בגיליון 203 התפרסמה רשימת "איך להיות אדם טוב יותר: 52 עצות זהב לשנה החדשה". בערך עשור לפני שעציצים נהפכו לחתולים החדשים, עצה מספר 49 ברשימה הייתה לגדל עציצים כי "זה גם מרגיע וגם פרודוקטיבי אם שתלתם משהו שאפשר להשתמש בו".

עציץ חובה. צילום: שלומי יוסף
עציץ חובה. צילום: שלומי יוסף

8. מחירי השכירות מוגזמים

אוקטובר 2007

היה קשה לקבוע מפגש קבוצתי לפני שכולם התמכרו לפייסבוק, אבל לפי דיווח של אייל דץ, ב־ 7 באוקטובר 2007 הצליחו פעילים למען דיור הוגן בתל אביב להתכנס במרכז קהילתי בפלורנטין. הרבה לפני שהאוהל הראשון הוצב ברוטשילד, הועלו שם הצעות לפיקוח על שכר הדירה וליישום החוק לבניית דירות להשכרה.

9. קריוקי זה מטופש, אבל זה יתפוס

נובמבר 2009

"כמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה ששרתם קריוקי? סביר להניח שלא מעט" – כך נפתחת כתבתו של מיכאל כהן המכריזה על טרנד הקריוקי בסצנת האינדי התל אביבית. הכתבה התפרסמה לכבוד ליין הקריוקי פורץ הדרך של אותם הימים, " Kick Ass Karaoke " של האוזןבר.

קריוקי
קריוקי

10. גם היפסטרים רוצים מיץ גת

אפריל 2012

האביב של שנת 2012 הביא איתו את טרנד מיץ הגת למעוזי ההיפסטרים בעיר (הר סיני והמעורב, למשל). רון אשכנזי, מייסד גת עדן ומי שנחשב לממציא המיץ, חשף אז בריאיון לאייל דץ כי הוא כלל אינו תימני וסיפר שהמציא את המיץ מתוך דאגה ללסת שלו. הוא הוסיף: "לא נורא שהתעוררתם באיחור ורק עכשיו גיליתם את מיץ הגת".

מיץ גת. צילום: שלומי יוסף
מיץ גת. צילום: שלומי יוסף