25 שנים לרצח רבין: עיריית תל אביב-יפו מחפשת את נוער הנרות

לקראת אירועי חצי היובל לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, מקימה העירייה מערך הסברה ייחודי שיתבסס על מי שחוו את אותם ימים נוראים ב-95' והשתייכו לדור נוער הנרות. נתראה בכיכר

הנרות הללו שאנו מדליקים. יום הזיכרון לרצח רבין 2016 (צילום: שאטרסטוק)
הנרות הללו שאנו מדליקים. יום הזיכרון לרצח רבין 2016 (צילום: שאטרסטוק)
2 בספטמבר 2020

בנובמבר הקרוב ימלאו 25 שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, ומשנה לשנה הופך יום הזיכרון שלו לטעון יותר והקרב על הנרטיב סביב הרצח הולך ומחריף. בעיריית תל אביב-יפו החליטו להתמודד עם הסיטואציה באופן פוזיטיבי, באמצעות הקמת מערך הסברה ייחודי שיתבסס על מתנדבים שנמנו על דור "נוער נרות" בעת הרצח בשנת 1995.

המתנדבים במערך ההסברה – כיום אנשים בוגרים ואף הורים לבני נוער – יגויסו למיזם אחרי תהליך סינון, יעברו סדנאות לעמידה מול קהל והיכרות עם מורשתו של רבין, ובעזרת סרט מיוחד המופק בימים אלו ושימוש בצילומים אישיים מהתקופה, יעבירו באופן אישי ובלתי-אמצעי את האירועים ההיסטוריים שהתרחשו לפני רבע מאה, ויסייעו לבני הנוער שיבקרו באתר הרצח להבין את השבר שיצר הרצח והשלכותיו על הדמוקרטיה הישראלית.

גיוס המתנדבים הוא חלק מפרויקט רחב של העירייה לקראת ציון 25 שנים לרצח, הכולל בין היתר את שיפוץ וחידוש אנדרטת הזיכרון והתשתיות סביבה; גיבוש תכנים המתאימים לבני גילאים שונים; ומיקוד סוגיית הרצח והשלכותיו על הדמוקרטיה במסגרת לימודי הדמוקרטיה הנהוגים במערכת החינוך העירונית. המיזם מתקיים בשיתוף מרכז יצחק רבין.

"רצח רבין עבור הדור שלי הוא זיכרון", אמר ראש העיר רון חולדאי, "אבל עבור הצעירים הוא בגדר היסטוריה רחוקה. חלקם לצערי אפילו לא יודעים מי היה רבין ודרכו: אהבת הארץ, מסירות לרעיון הציוני, וכמובן – החתירה לשלום. חשוב מאוד לספר לבני הנוער את הסיפור שהתרחש ב-4 בנובמבר. אין מקום מתאים לשיעור הזה מאשר למרגלות בניין העירייה, המקום בו מפגע בן בליעל לקח את החוק לידי ו- והשפיע על מהלך ההיסטוריה".

מתנדבים המעוניינים להירשם לפרויקט יכולים לעשות זאת בהקלקה כאן.