אוכלים ושותים: 3 הפתיחות המסקרנות והגדולות בחודש האחרון

ברווח בין איטליה לתוניסיה. צ'נה (צילום: אסף קרלה)
ברווח בין איטליה לתוניסיה. צ'נה (צילום: אסף קרלה)

אוקטובר נחתם בסימן החזרה הסופית והמוחלטת למסעדות הטרנדיות והנכונות והוכחה לכך הוא גל הפתיחות האחרון. יש לנו כאן שני שפים שפתחו לאחר ציפייה רבה מקום נוסף וגם רמז לבאות

2 בנובמבר 2021

אפשר לומר בביטחון שתרבות הקולינריה והבילויים חזרה במלוא הכוח והסימן הכי טוב לכך הוא מבול הפתיחות. זו לא רק הכמות, אלא גם הסוג: הרבה יותר מקומות בסקאלה העליונה, אוכל ברמה גבוהה לצד תפריט אלכוהול מזמין ומסקרן. אנחנו מביאים לכם פה את שלושת הפתיחות הכי מסקרנות של החודש האחרון לטעמנו, וגם משאירים לכם רמז דק: בתקופה הקרובה יהיו עוד כמה פתיחות מאוד מעניינות.

1. Cena של תומר אגאי (סנטה קתרינה)

חיכינו זמן רב לרגע שבו תומר אגאי, מהשפים המסקרנים של הסצינה ייפתח מקום נוסף לסנטה קתרינה שלו והנה זה קורה. צ'נה, ארוחת ערב באיטלקית, ממוקמת באחד מאזורי הבילוי הכי חמים בעיר, רחוב הרצל פינת שדרות רוטשילד. חלל מרווח וחצר נעימה שומרים על פשטות תל אביבית־באוהאוסית כרקע למטבח שמפגיש בין איטליה לצפון אפריקה. בהשראת החיבור בין תרבויות ויבשות הוא הרכיב תפריט הכולל למשל טרטר פיאמונטזי משייטל קצוץ בסכין מתובל בסרדין ופרמזן (72 ש"ח), "מנה איטלקייה קלאסית";  פיצה חריפה עם פלפל שושקה וצ'ילי ירוק צלויים, זיתים סורים ובצל סגול (64 ש"ח), "שיש לה טעם של סנדוויץ' תוניסאי"; ושיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משווייה פיקנטי (82 ש"ח). בחלל ממוקם, איך לא, גם טאבון ענק.
הרצל 10, תל אביב, 03-7660504, ראשון-שבת 00:30-18:00

תומר אגאי (צילום: אסף קרלה)
תומר אגאי (צילום: אסף קרלה)

2. Depi: קוקטיילים בסניף הדואר לשעבר

ממש לא רחוק משם, ברחוב דה פיג'וטו המתחדש, נפתח באחרונה Depi בחלל של בניין מפורק (בעבר סניף דואר) שעבר שיפוץ ועוצב למשעי. נראה לנו שההגדרה "בר קולינרי" תהלום אותו. על המטבח מנצח שף משה דביר (החלוצים 3, מחניודה ומונא הירושלמיות). בתפריט תמצאו למשל, בגזרת הסנאקס (חטיפים) שהולכים יד ביד עם כוס משקה: סיגר ים פריך ממולא בשרימפס, סרטנים, פטרוזיליה, ליים ואיולי בזיליקום – מנה חד פעמית ונשנוש אידאלי (38 ש"ח); או טרטר ירושלמי שמורכב מבצק פילו מתפצח וממולא באינטיאס, קרם פרש, מעט חריף ותוספת קצח לטוויסט (36 ש"ח). בגזרת המנות היותר גדולות תמצאו טורטליני טרי ממולא בריקוטה, פלפל שחור, אפונה, מרווה ובייקון; פילה של בר ים טרי עם ירוקים וציזיקי בנוסח יווני מרגש (72 ש"ח). לקינוח, כמובן, נמליץ על הברד פודינג –(33 ש"ח). כל אלה לצד תפריט קוקטיילים ויינות מסקרן ומקורי.
דה פיג'וטו 23, פתוחים מהשעה 19:00. 050-2623332. לפרטים נוספים

DEPI. צילום: נעם פרסמן
DEPI. צילום: נעם פרסמן

3. איי-a המינימליסטית של יובל בן נריה

גם לפתיחה הזו חיכינו הרבה זמן וכפי שחזינו היא מסעירה ומסקרנת כי בכל זאת, יובל בן נריה. ב־a הוא קורץ למינימליזם, זרם בולט בקולינריה ועיצוב שנסק עם פריחת המסעדות הסקנדינביות. התפריט לוט בערפל ואינו מופיע באתר. גם צילומי מנות כמקובל אין, אך אנו הצלחנו להשיג פרטים. החטיבה הפותחת, Bites, כוללת למשל בריוש ממולא טרטר טונה (32 ש"ח), "כריות" ממולאות קציפת קוג'י וכוסמת (18 ש"ח) ופלמידה לבנה כבושה עם רומסקו מיסו (28 ש"ח). ב־Firsts תמצאו למשל סלט ירוקים ומנקאי (58 ש"ח), ירק־על שבן נריה מעורב בפיתוחו כמנהל קולינרי של חברת האגרו פודטק הישראלית הינומן, מגדלת המנקאי; טמפורה ראש – לחי, מוח ולשון עם דלעת מותססת (74 ש"ח) ובשר סרטנים ופלפל שחור. קלמרי קוג'י בפלפל שחור (128 ש"ח), אודון בשר מפורק (128 ש"ח) ודג ים שלם עם לקט פטריות (108) ש"ח הם חלק מאגף המנות העיקריות. יש לציין שהאמור לעיל הוא רק על קצה המזלג.
a, דרך מנחם בגין 121 (מגדל עזריאלי שרונה), 074-7588818, שני-שבת 18:30-22:00. לפרטים נוספים

a (צילום: עמית גירון)
a (צילום: עמית גירון)