במקומות מסוימים עוד קוראים לזה נקסט דור, אבל מבחינות רבות זה בכלל דור ההמשך - מסעדות רבות הבינו שכדי למקסם את הלוקיישן, הכי טוב זה בשניים. אלו 3 מקומות שנפתחו החודש ממש בצמוד למסעדה שממנה באו. התפוח לא נמכר רחוק מהעץ
במערב הפרוע שהוא שוק האוכל הישראלי חייבים להישאר יצירתיים כדי לשרוד, ובין השיטות היותר יצירתיות להרחבת העסק מבלי להרחיב יותר מדי הוצאות, שיטת הנקסט-דור אהובה עלינו במיוחד. מקום מבוסס עם שטח לא מבוטל משתלט או אורז מחדש שטח בצמוד למסעדה, כדי להקים ממנו מקום חדש שעובד לצד וליד מסעדת האם. זה לא בדיוק מקום נפרד לחלוטין, אבל גם לא חלק מהמסעדה – משהו בין לבין, תיאום סיאמי שמזרים דם חדש ומאפשר לעוד אספקט של האוכל להיחשף. החודש נפתחו 3 מקומות שכאלו בעיר, וכולם שווים ביקור, במיוחד אם אהבתם את האם.
נאי
מה זה:ספיקאיזי שנפתח בחלל שהיה שייך לסנדוויצ'יה בצמוד לקאב קם
מה דומה:המטבח התאילנדי – איך לא – שממשיך את המורשת שהתחילה בבית תאילנדי, ומשלבת פנימה את רוח הבילוי ואווירת האלכוהול האיכותי של הקאב קם. משפחה תאילנדית שלמה שהתפתחה ממש פה בעיר.
מה שונה:הבעלים יריב מלילי מגדיר את המקום "פרי האנד קאב קם", אבל בפועל התחושה היא גרסתם לבר יפני – שלא לומר איזקיאה – חם וטרנדי, אבל גם אינטימי כאחד. האוכל החריף קיבל זווית עונתית מתבקשת, ולצד מנעד מנות קלאסיות תמצאו גם מוח עגל פריך, ולב, כבד וכרע עוף בתיבול איסאן.
מה מסעדת האם היתה אומרת עליו:"הילד שלי חריף וחצוף, אבל ככל שתכירו אותו ככה תתאהבו בו. רק תיזהרו על הלשון, היא עוקצנית".
לפרטים נוספים

Wine (open) House
מה זה:חצר יין שנפתחה ברחבת הכניסה למסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן
מה דומה:ובכן, המנות שמוגשות הן מאותו מטבח של "יפו תל אביב", כך שידו של כהן היא הדמיון, וזה כל מה שאתם צריכים לדעת.
מה שונה:המחיר, אז בעצם זה גם דבר שאתם צריכים לדעת. מנות קטנות וטעימות שנעות בין 36 ל-78 ש"ח, וגם פה כהן מרשה לעצמו לאמץ גם יציאות מהטיקטוק. מה גם שיש פה האפי האוור מצוין שבין 5 ל-7 בערב חותך את מחירי הדרינקים בחצי, אז בעצם כמו בילוי במסעדת יוקרה רק בגרסה קלילה יותר, גם לכיס.
מה מסעדת האם היתה אומרת עליה:"היא מקסימה ומלאת קלאס, הרבה יותר מודרנית וקלילה ממני, אבל היא צריכה להעריך את עצמה יותר, זה פשוט זול מדי".
לפרטים נוספים

51 Backyard
מה זה:חצר אחורית ששימשה כמגרש חנייה ומחסן בצמוד לפיפטי אנד וואן
מה דומה:גם היא מסעדה איטלקית של שף אופק גלעד, שבא עם ניסיון ממסעדות של בנצי ארבל ואורן אסידו, וגם היא מכוונת לקהל האדוק של נחלת בנימין העמוסה.
מה שונה:שהדרך אליה נסתרת, והלוקיישן שלה כל כך מתנתק מההמולה של הנחלה עד שתוכלו לשמוע את ציוץ הציפורים. בגריל פחמים משוכלל מספק צלייה לירקות, דגים ונתחי בשר ששוברים מהתפריט של מסעדת האם לכיוון פחות קלאסי, אך גם לא מתחכם יתר על המידה.
מה מסעדת האם היתה אומרת עליו:"מאמא מיה, איזה במבינה נחבאת אל הכלים. ילדת טבע, אבל עדיין הבת של המאמא שלה".
לפרטים נוספים

