דירוג 50בסט: ישראל כבר לא בפסגה של המסעדות הטובות במזה"ת
המנצחת הגדולה מישראל היא ג'ורג' וג'ון, שתפסה את המקום השישי; OCD של רז רהב נופלת מהמקום השלישי למקום ה-14 בלבד. עוד ישראלים ברשימה: יובל בן נריה ו-a הצעירה נכנסים היישר למקום ה-24, אנימר וגם מלגו ומלבר. הבסטה רושמת את הנפילה הגדולה ביותר, מהמקום ה-14 למקום ה-48
המטבח הישראלי ממשיך לכבוש פסגות, אם כי פחות מאשר בשנה שעברה: בטקס שנערך הערב (30.1) באבו דאבי התפרסם דירוג 50 המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו במזרח התיכון ואפריקה. המנצחת הגדולה מישראל היא מסעדת ג'ורג' וג'ון שדורגה במקום 6.
מסעדת OCD של שף רז רהב דורגה במקום ה-14, ירידה מהמקום ה-3 בשנה שעברה, וגרפה גם את פרס הקיימות החשוב כשלעצמו. מסעדת a של שף יובל בן נריה, שנפתחה לפני מעט יותר משנה, נכנסה היישר למקום ה-24 המכובד. מסעדת אנימאר של שף הלל תווקולי ממוקמת במקום 32 (17). מלגו ומלבר של שף מוטי טיטמן דורגה במקום 40 כמו בשנה שעברה, והבסטה הדגימה ירידה תלולה אל מקום 48 (מקום 14 בשנה שעברה).
במקום הראשון בדירוג MENA 50 best restaurants בחסות סן פלגרינו זכתה מסעדת Orfali Brothers Bistro מדובאי. כהכנה לפרסום הדירוג הוענק לפני כשבועיים פרס "One to Watch Award" (מסעדות שצריך לעקוב אחריהן) למסעדת OPA של השפית שיראל ברגר. מסעדת פסקדו שדורגה בשנה שעברה במקום ה-24, היחידה שהיא כשרה ומחוץ לתל אביב, לא השתבצה השנה ברשימה.
מדריך המסעדות המתפרסם כבר 20 שנה הודיע לפני כעשור על הרחבת שטח השיפוט. לאחר פרסום רשימות אזוריות באסיה ובאמריקה הלטינית הושק לראשונה בשנת 2022 המדריך למדינות המזה"ת ואפריקה (MENA). הדירוג משקף את חוויות המסעדה הטובות ביותר שנאספו מ-250 מצביעים, המורכבים ממומחי קולינריה אנונימיים ב-19 מדינות במרחב. מטרתו ליצור רשימת יעדי קולינריה מומלצים במרחב של מקומות סודיים ושמות מוכרים. רשימת Best Restaurants50 העולמית מבוססת על פאנל של יותר מ-1,000 אנשי קולינריה במטרה לספק תמונת מצב של כמה מהיעדים הטובים ביותר לחוויות קולינריות ייחודיות ומגמות גסטרונומיות עולמיות.