ביקשנו מ-AI לכתוב פרקים של חברים, סיינפלד ויורשים. יצא מוזר
לכולם נמאס לעבוד, אז למה שתסריטאים יצטרכו לשבור את הראש על עלילות ופאנצ'ים? ביקשנו מבינה מלאכותית לכתוב פרקים מיוחדים למגוון סדרות אהובות, והתוצאות ביזאריות יותר ממה שקיווינו. כלומר, מוזרות ברמת לוגן רוי אוכל את הפרצוף של קנדל וריק ומורטי עוצרים את רצח רבין
(הערה: ChatGPT, מן הסתם, כתב את התסריטים שלו באנגלית ואנחנו תרגמנו)
נראה שבכל מקום מדברים היום על אינטליגנציה מלאכותית. איך היא תשפר את חיינו, איך היא תהרוס אותם, איך היא תשפיע בקרב בין האדם למכונות. אבל אנשים לא מדברים על מה שבאמת חשוב: איך היא תשפיע על ציבור התסריטאים? הרי אנחנו בתל אביב, לפחות תשעים אחוז מאיתנו יושבים בבית קפה עם לפטופ, עובדים על איזה תסריט או פיץ'. האם בעתיד הקרוב המחשבים יהיו הכותבים של הטלוויזיה? ובכן, לפי שיטוט שערכתי באתר ChatGPT, יש למחשבים עוד קצת מה ללמוד לפני שיכתבו את הסדרות האהובות עלינו.
>> ביקשנו מ-AI לצייר לנו מקומות איקוניים בתל אביב. יצא יפה ומוזר
>> בינה מלאכותית היא כלי מבריק. הבעיה היא ההורים שלה. אנחנו
>> AI על המסך מגיע בשלושה טעמים: חמוד, מפחיד וסקסי
>> כולם מדברים על אמנות גנרטיבית. אבל מה זה לעזאזל?
"סיינפלד": אילון מאסק בא לעיר
סיינפלד" היא עדיין אחת מסדרות הטלוויזיה האיקוניות ביותר בהיסטוריה, והרבה אנשים אוהבים לדמיין איך חבורת הניו- ורקרים שבמרכז הסדרה יגיבו לאירועים של היום. מה הם יעשו למשל אם המיליארדר האקצנטרי (והמעצבן) אילון מאסק היה מגיע לביקור בניו יורק. ובכן, לפי ה-AI, השיחה תלך ככה:
– "שמעתם שאילון מאסק מגיע לעיר?", ג'ורג' שאל בהתלהבות.
– "אילון מאסק? היזם המיליארדר?", שאלה איליין והרימה גבה.
– "כן, הוא הולך לנאום בכנס בעיר", ענה ג'רי.
– "תמיד רציתי לפגוש אותו", אמר קריימר, "אולי אני אוכל למכור לו אחת מההמצאות שלי".
לא בדיוק הדיאלוגים השנונים שהסדרה ידועה בהם, אבל היי, לפחות התוכנה זיהתה שזה יהיה דווקא קריימר שיתעניין במיוחד בביקורו של מאסק. בהמשך העלילה שהתוכנה כתבה, הרביעייה הולכת להרצאה של מאסק, וקריימר עולה על הבמה ומציע לו את הרעיון החדש שלו: סוג חדש של מטלית נייר רב-פעמית. הו, הקריימר הזה. מאסק מתלהב מהרעיון, אבל השותפות ביניהם לא מצליחה בגלל "גישות שונות". אני באופן אישי הייתי כותב פרק על איך העובדה שמאסק קנה את טוויטר משפיעה על החבורה.
"פרייז'ר" ותרבות הביטול
עוד נושא שאנשים מדברים עליו ללא הפסקה הוא "תרבות הביטול", ותהיתי כמובן, איך פסיכולוג הרדיו המוביל של סיאטל היה מגיב לנושא הזה. בפרק הזה של "פרייז'ר" שתוכנת ה-AI כתבה נראה שכל אחד מדמויות הסדרה נופל קורבן לתרבות הביטול. פרייז'ר שומע שתי בחורות צעירות מדברות על דברים פוגעניים שאמר, ניילס מודאג מבדיחה שסיפר במסיבה ומרטין חושש ש"יבוטל" בגלל סיפורי הצבא שלו. אפילו דפני טוענת שבוטלה אחרי בדיחה שסיפרה בחתונה של חברה (איך בדיוק מבטלים פיזיו-תרפיסטיסית? זה שאלה ל-AI).
"בסוף, פרייז'ר והאחרים מסכימים ש'תרבות הביטול' היא נושא מורכב ולעיתים תכופות גם קשה, אבל שחשוב לנהל שיחות פתוחות וכנות עליו בשביל להתקדם ולעשות שינויים חיוביים", טוענת התוכנה, שמתעקשת לשים סוף שמח לכל סיפור. נו בכל זאת, סיטקום.
"ריק ומורטי" – ריק-סום יסוד הד-מורטי-ה
מה עם סדרה קצת יותר עדכנית? מה עם טוויסט ישראלי? שאלתי את תוכנת ה-AI איך יראה פרק של "ריק ומורטי" על רצח רבין. התוכנה הפגינה ידע רב באירוע, והמציאה סיפור בו ריק ומורטי חוזרים אחורה בזמן ומונעים את ההתנקשות בראש הממשלה, אך יוצרים מציאות חדשה בה יגאל עמיר רצח "פוליטיקאי אחר" (מאוד לא ספציפי). כשהתעקשתי שהתוכנה תספק גם דיאלוג, היא סיפקה דווקא פרק בו ריק ומורטי רואים את המציאות האלטרנטיבית דרך מכשיר הכבלים הבין-מידי המוכר שלהם.
ריק: "בוא נראה. או, זה נראה שביקום הזה, ההתנקשות ביצחק רבין מעולם לא קרתה".
מורטי: "באמת? אני אפילו לא ידעתי שהתנקשו בו ביקום שלנו".
ריק: "כן, זה היה סיפור שלם. רבין היה ראש הממשלה של ישראל, והוא ניסה לעשות שלום עם הפלסטינים, אבל אז איזה מטורף ירה בו בעצרת".
שוב, לא בדיוק הדיאלוג שאנחנו רגילים לו מהסדרה (חסר פה כמה גרעפסים של ריק ו"או ג'יז" של מורטי). ריק מסיים את הסצנה עם שורה די רצינית ולא מצחיקה בכלל על שלום: "אבל אתה יודע, מורטי, לא משנה באיזה יקום אנחנו, תמיד יהיו אנשים שלא רוצים שלום. ככה זה". זה לא פרק טוב, אבל כנראה גם לא הכי גרוע שלהם.
"יורשים": לוגן הוא קניבל
בזמן שאנחנו מחכים לעונה הרביעית של סדרת הדרמה הסאטירית האהובה, "יורשים", חשבתי שיהיה מעניין לבקש מה-AI לכתוב פרק של הסדרה בנושא קניבליזם. בפרק, אב המשפחה לוגן רוי (בגילומו של בריאן קוקס, שהיה הראשון ששיחק את חניבעל לקטר, ב"הצייד" מ-1986) נתקף ברעב כבד ומבין די מהר שהדבר היחיד שיספק אותו הוא בשר אדם. לאחר שאוכל את בנו קנדל (חייבת להיות פה מטאפורה כלשהי) אנחנו מקבלים את התיאור הבא:
"הפרק מסתיים בלוגן הזולל את הקורבנות שלו, מתענג על הכוח והשליטה שהוא מרגיש. אבל בעודו אוכל, הוא מבין שהוא הפך למפלצת, ושהוא חצה קו שהוא לא יכול לחצות בחזרה".
וואט דה פאק, מחשב? למה לכל שאר הפרקים כתבת סוף שמח אבל זה נגמר בתיאור מזוויע מספר של סטיבן קינג? אני מניח שזה מתאים לסדרה טראגית ואכזרית כמו "יורשים", אבל עדיין… יכולתם לזרוק שם איזה ראפ של קנדל.
"פילדלפיה זורחת": תל אביב זורחת
בואו נעבור למשהו יותר קליל עם הסיטקום האהוב "פילדלפיה זורחת" (שאגב, עשו פרק אמיתי על קניבליזם בעונה הרביעית). החלטתי לשלב בין שני דברים אהובים שספק אם ייפגשו אי פעם: הסיטקום על חבורת הלוזרים מפילדלפיה, ותרבות ההיפ הופ של תל אביב.
"החבורה יוצאת בטיול לתל אביב והם שמתוקקים לחקור את סצינת חיי הלילה התוססת בעיר. בעודם מסתובבים ברחובות הסואנים הם נתקלים בחבורה של ראפרים מתחילים שמופיעים על המדרכה. החבורה מיד נמשכת להופעה האנרגטית ולליריקס השנונים שלהם".
בהמשך העלילה החבורה גם משתתפת בפריסטייל (לצערנו, התוכנה לא סיפקה את הראפ המאולתר עצמו). די, שלפי התוכנה "תמיד הייתה לא בטוחה בכישורי הראפ שלה" נכנסת גם למעגל אחרי שיכנוע של מאק וצ'ארלי. בהמשך העלילה החבורה מנצחת בתחרות ראפ מול קבוצה יריבה, והכול די הולסום יחסית לפרק של "סאני". למה די לא מקיאה באמצע פריסטייל? למה פרנק לא ממכר ראפרים צעירים לקטמין?
"חברים": הפרק עם האינטליגנציה המלאכותית
למרות היכולות הבינוניות שהיא מפגינה כאן, אני בטוח שיש עדיין אנשים שמפחדים מהאינטליגנציה המלאכותית. בשביל להרגיע אתכם, החלטתי לקחת את סיטקום ה"קומפורט פוד" האהוב של ישראל, "חברים", ולראות מה דעתם של החברים על הנושא. בפרק שהתוכנה כתבה מוניקה מתלהבת מהעוזרת AI שלה, אבל מתחילה להתעצבן שהיא מציעה לה עצות אישיות מדי. פיבי כמובן מכריזה שהאינטליגנציה המלאכותית היא סכנה לאנושות, בזמן שרוס בעד ונראה שאפילו מפרגן ל-AI שכתב את הפרק:
רוס: "היי חבר'ה, שמעתם על ה-AI החדש שאמור להיות יותר חכם מכל אדם?"
מוניקה: "לא, מה זה?"
רוס: "הוא נקרא GPT-3 והוא אמור להיות מסוגל לעשות כל דבר שאדם יודע לעשות. אולי חוץ מלהכין סנדוויץ'".
שוב, אני חושב שגם שונאי "חברים" הגדולים ביותר יסכימו שהדיאלוגים שם בדרך-כלל יותר מצחיקים מזה.
"שטיסל" נגד זומבים
הגיע הזמן לראות איך תתמודד התוכנה עם סדרה ישראלית. כדי להקל עליה בחרתי בסדרה ישראלית שמצליחה גם בחו"ל- שטיסל. וכדי להקל עלינו, החלטתי להוסיף זומבים. התוכנה שלטה באופן מרשים בידע הדמויות ומערכות היחסים שלהם, אבל העלילה באמת מתחילה כאשר יש דפיקה בדלת.
שולם קם כדי לפתוח, והיה מזועזע לראות קבוצה של דמויות חיוורות, מתנדנדות עומדות בחוץ. הם היו לבושים בבגדים בלויים, העיניים שלהם מזוגגות עם רעב שהיה ניתן לספק רק באופן אחד: בשר אדם.
"זומבים!" צעק שולם ונסוג בפחד. "הם הגיעו לשכונה!"
שולם מתאקלם די מהר לסיטואציה המוזרה ומכריז שצריך ללכת ולהציל את עקיבא וליבי. אחרי מסע מפרך הם מגיעים אליהם אבל…
הם סוף סוף הגיעו לדירה של עקיבא וליבי, אבל זה היה מאוחר מדי. הזוג ננשך, וכעת הם היו חלק מהזומבים.
עוד סיום אפל מהתוכנה, אבל מתאים לז'אנר הזומבים. חסר רק דיון על הלכות כשרות כאשר אוכלים מוח של בני אדם.
חבורת השטעטל
לסיום, החלטתי לאתגר את התוכנה עם יצירה מקורית, וגם להיעזר בה למטרות אישיות. הרי כולנו מחפשים את הפיץ' המושלם להציע לכאן 11, ואולי התוכנה תספק את זה. הקלדתי "פיץ' לסדרה ישראלית" וקיבלתי, באופן לא מפתיע משהו די אנטישמי.
"חבורת השטעטל" הוא סיטקום ישראל חדש שעוקב אחר הרפתקאותיהם של קבוצת חברים אקסצנטריים שגרים בעיר קטנה בישראל. הסדרה מערבבת רגעים מחממי לב, אבחנות על התרבות והרבה צחוקים.
אוקי, מעבר להבטחות שהתוכנה לא צריכה לקיים, כמו שהסדרה תהיה מצחיקה ומרגשת, יש כאן עלילה מאוד בסיסית של "חברים בעיר קטנה בישראל". זה פשוט "החברים של נאור" במושב? בוא נקרא עוד.
בסדרה יש גם קאסט מגוון, כולל בובע זקנה וזעפנית, רבי חוכמולוג ונער צעיר וחולה אהבה. ביחד, הם מהווים מבט ייחודי וקורע מצחוק על החיים בשטעטל ישראלי מודרני.
אוקי, הם חושבים שיש עדיין "שטעטעלים" בישראל? הם חושבים שכל ישראל זה "שטעטל" אחד גדול? ולמה חייב להיות שם רב? אוקי AI, אנחנו חווים תקופה מספיק קשה של אנטישמיות, בלי העזרה שלכם. אבל חייבים להודות ש"חבורת השטעטל" זה שם די מגניב, ובאנגלית עוד יותר: The Shtetl Squad.