קסם אמיתי: זה קוקטייל בר סקסי? זאת מעבדה טכנולוגית? זה Lab 7:1

Lab 7:1 (צילום: אנטולי מיכאלו)
Lab 7:1 (צילום: אנטולי מיכאלו)

מה הקשר בין צנטריפוגה, תזקיקים ואוכל יפני? תכירו את מעבדת הקוקטיילים שעושה שימוש בטכנולוגיה חדשה ובציוד רפואי-מדעי מתקדם על מנת ליצור קוקטיילים בטעמים שלא הכרתם, תוך יצירת חווית בילוי אלגנטית ומקורית. מה סוד הקסם של מעבדת הקוקטיילים lab 7:1 בנווה צדק? טוב ששאלתם

15 בספטמבר 2025

על התפר בין שדרות רוטשילד לשכונת נווה צדק, במבנה טורקי אותנטי ועתיק בן למעלה מ-100 שנה, יושב במעבדה מדען המיקסולוגיה קיריל קוזנצוב וחוקר את חומרי הגלם, את הכימיה, את האסתטיקה ואת הטעמים שלהם. המעבדה היא גם בר. קוזנצוב רוקח קוקטיילים ארטיזנליים שמיוצרים בטכניקות מדעיות וכימיות באמצעות מכשור מתקדם שאפשר למצוא רק במעבדות (ובעולם הבישול) – מה שנתן לבר יוצא הדופן הזה את שמו: Lab 7:1.

תזקיקי האלכוהול המקוריים שהוא ממציא שם, על בסיס שילוב של חומרי גלם כמו וודקה וחמאת בוטנים או ג'ין וסלרי, מיוצרים באמצעות טכניקות וציוד מעבדתי תוך הקפדה על מדידה קבועה של לחץ, טמפרטורה ותהליך הכנה מדויק. את הנוזלים שיוצאים מהצנטריפוגה מפיקים מחומרי גלם טבעיים בלבד ואלה מתעבים, מתגבשים ומטפטפים באיטיות מדודה לכדי תזקיק אלכוהולי איכותי. הקוקטיילים מוגשים בתוך כלי זכוכית אלגנטיים ואפילו הקרח מיוצר במעבדה ואפשר להרגיש זאת בכל לגימה. 

קיריל קוזנצוב במעבדה, Lab 7:1 (צילום: דן פרץ)
קיריל קוזנצוב במעבדה, Lab 7:1 (צילום: דן פרץ)

>> קשת טעמים: 11 הקוקטייל-ברים הכי מומלצים בתל אביב
>> יותר יפני מיפני: שף יאמה סאן הוא הנשק הסודי של TYO

איזו אווירה יש ב-Lab 7:1?

מיד כשנכנסים לחלל האפלולי של הבר, נקסט דור של המסעדה היפנית המשובחת TYO (שעומדת גם מאחורי המעבדה), אפשר להרגיש שדברים קסומים עומדים להתרחש. בלב החלל, כיאה למרכזיותו, ניצב בר נירוסטה רחב ידיים מתכתי וממגנט, המאובזר במגירות הקפאה בטמפרטורה של 10 מעלות בדיוק. מעליו מסודרים חומרי הגלם והתזקיקים שמיוצרים במקום. ומסביב לבר – המיקסולוגים/חוקרים שמקיפים אותו מכל עבר, כולם מקצועיים ובעלי ניסיון רב – מערבבים ומשקשקים וניכר שהם שואפים להתאים לאורחים קוקטייל מדויק וליצור חוויה חדשנית ויוצאת דופן, בסטנדרט חדש עם מנעד טעמים רחב. המוזיקה מזיזה אתכם בכיסאות, הקוקטיילים מקפיצים את הדופק, ולמרות כל הטכנולוגיה מהעבר השני של הזכוכית – יש משהו סקסי באוויר. 

Lab 7:1 (צילום: אנטולי מיכאלו)
Lab 7:1 (צילום: אנטולי מיכאלו)

איזה קוקטיילים מגישים ב-Lab 7:1?

כ-20 קוקטיילים שונים מוגשים במקום, וכולם נועדו לשחק על בלוטות הטעם ולעורר את כל החושים. לצד כל קוקטייל בתפריט תוכלו למצוא תיאורים בסיסיים לאופיו (מריר, מתוק, חזק, חמוץ, חריף, מבעבע, פרחוני או מעושן). אנחנו הלכנו על קוקטייל "סניקרס מנהטן" המבוסס על לא פחות מאשר: וויסקי שיפון, ורמוט אדום, תזקיק חמאת בוטנים, סירופ קרמל, סירופ תזקיק שוקולד מריר משכר וביטרס (חזק ומתוק), ועל קוקטייל "ג׳אפניז גרדו" המבוסס על ג׳ין יוזו הדרי, סירופ סמבוקה, סודה, ורג'ינס ומלפפון (פרחוני ומבעבע). אם בא לכם על "חריף ומעושן", אנחנו ממליצים על "המרגריטה" בגרסת המעבדה ,שמבוססת על מזקל, טקילה, תמצית צ׳ילי, מרמלדת אשכוליות, סירופ מרווה, ליים ואפרול.

הקוקטיילים של Lab 7:1 (צילום: אסף קרלה)
הקוקטיילים של Lab 7:1 (צילום: אסף קרלה)

אוקיי, אבל יש משהו לאכול ב-Lab 7:1?

כמובן שאת כל האלכוהול הזה צריך לספוג איכשהו עם אוכל ברים טוב. ובכן, על האוכל ב-Lab 7:1 אחראי שף יאמה סאן מהמטבח של TYO הצמודה למעבדה. התפריט הוא בנוסח איזקייה יפנית: pתיחים, מנות קטנות וראשונות שלא מאפילות על הקוקטיילים אלא מתכתבות איתם. תמצאו שם גרסאות מוקטנות של הקלאסיקות של TYO כמו טונה פואה-גרה, רולים של סושי מהונדסים היטב ומנות טאטקי מתובלות, סשימי, ניגירי וגם מנות מיוחדות שתמצאו רק כאן כמו יאקיטורי מהגריל או חמוצים יפניים שכובשים במקום. 

אנחנו ניקח את הכל. מנות איזקאיה של TYO (צילום אסף קרלה)
אנחנו ניקח את הכל. מנות איזקאיה של TYO (צילום אסף קרלה)

וכמה עולה התענוג הזה?

הרמה הגבוהה, המעבדה העתידנית, המיקום בנווה צדק והייחוס ל-TYO בוודאי גורמים לכם לחשוב שמדובר בתענוג יקר. אתם לא לגמרי טועים. כצפוי, המחירים ב-Lab 7:1 אינם נמוכים: ומחירי הקוקטיילים נעים בין 75-62 ש"ח. מחירי המנות הקטנות נעים בין 32 ש"ח לצמד גיוזות צמחוניות ועד 118 ש"ח לקומבינציית גונקאן של מיני סושי מושחתים עם כבד אווז וקוויאר. עם זאת, בהפי האוור המצוין, כל יום בין 20:00-18:00 (כולל בסופ״ש!) יש קוקטיילים ב-34 ש״ח בלבד.
Lab 7:1, אחד העם 1 (נווה צדק) תל אביב. כדאי להזמין מראש כאן